21,333 cititori

Ce nu vreți să înțelegeți… despre femei

În urma textului de ieri, cu care nu a rezonat deloc, Duamna Vio a cerut un drept la replică. Pe care i l-am acordat, ca să păstrez măcar o aparență de democrație. Deși m-a mitraliat un pic, mă bucur că suntem diferiți, ar fi fost plictisitor să rezonăm la aceleași lucruri. Ba chiar, în mărinimia mea absolută, i l-am și corectat.

………………………………………………………………………………………

Mi s-a luat de acest subiect şi sper că e ultima oară când scrii aici despre asta.

Împăratul lumii penisocentriste a proclamat decalogul perfecţiunii feminine. Pământul a stat şi planetele s-au aliniat. Adevărurile absolute curg unul după altul. Luume, luuume, adunaţi-vă şi ascultaţi altfel de sabie veţi fi tăiaţi. Împăratul e crud şi neiertător şi marea lui spaimă o reprezintă grasele. Credeam că bărbaţii au griji mai mari cum ar fi impotenţa sau propria grăsime sau ficatu’ bolnav sau alopecia. Da’ ce să vezi, ei veghează neobosiţi la greutatea noastră. Mno, eu azi o să fiu o duamna grasă pentru că m-am enervat. Simt nevoia să dau un drept la replică pentru că Universul plânge de tremură cămaşă pe el şi cere echilibru.

Băbăiatule, take a break. Zău! Nu vrei grasă, nu îţi lua. As simple as that! O să o ia altul sau nimeni. N-o să moară că n-o iei tu. N-o să moară oricum, că se hrăneşte bine, măcar la asta se pricepe foarte bine. Citesc şi mă expandez de nervi şi oleacă de silă. De când spanac se învârte lumea în jurul dorinţelor voastre? Da ce, mah, voi sunteţi perfecţi? Ei aş! Nu sunteţi nici perfecţi şi nici simţiţi de multe ori.  Îmi pare rău că nu ţi-a ieşit aseară în cale un bodyguard de la Mega sau un cangur să scrii ceva mai uman şi mai senzaţional decât voma asta perfecţionistă. Pe bune! Îţi place ţie să intri punctual cu bocancii în viaţa unei anumite categorii. O categorie care există doar pentru că tu o creezi aici şi apoi ai grijă să arunci în ea cu o basculantă de rahat lângă care pui un ventilator. Nu suntem grase sau slabe… suntem femei. Atât! Nu mai judeca la vrac oamenii că s-ar putea să bagi băţul prin gard aiurea, la unii care se luptă pe viaţă şi pe moarte cu existenţa, bolile şi dramele proprii. Let them be.

Noi, fumeile, nu existăm numa’ pentru voi, bah! Existăm că aia e. La fel şi voi. Am convenit noi să ne întâlnim să ne împerechem şi să ne hlizim dar n-am stabilit că voi sunteţi soarele şi noi existăm numa să ne învârtim după voi. Dincolo de kile şi de măsurile perfecte din capete alea pătrate, suntem toţi oameni. Avem depresii sau bucurii şi situaţii diferite. Singura ta grijă e că o să te fută şi o să te mănânce vreo “grasă”? O fi karma ta în perioada asta că eşti nesimţitor şi te crezi perfect. Stai jos, ai luat 3. Nu eşti perfect, bah, şi nimeni nu e!

Nu te ştiu bine dar îmi dau cu părerea şi e aiurea? Păi nici tu nu le ştii pe “grasele alea” şi deja le-ai târât prin noroi şi le-ai redus la grăsime la vrac şi nesimţire la chintal. Nu ştiu ce manual de feminitate citeşti t,u dar n-ai ajuns la capitolul care trebuie. O să îl caut pe ăla de gentlemani impecabili să îţi arăt cum ai putea să ne vorbeşti şi ce-ar fi frumos să observi tu la duamne, să trăim toţi în pace pe lumea asta.

Or avea şi ele suflet în ele, că nu suntem roboţi. Nuș’ cum arată mama ta la vârsta ei, dar se poate să fi pus câteva kile şi asta nu o face mai puţin minunată şi sufletistă. Mama mea, de exemplu, a pus şi e făină aşa pufoasă cum e şi are suflet bun de tot. Tata n-a plecat de lângă ea când a pus ăia trei colăcei, pentru că stă pentru suflet şi feeling. Tata nu e nici el perfect dar au o poveste impreuna. Despre asta e viata in doi. Nu fi buou.

Şi eu mai cropuiesc pozele, deşi arât foarte ok şi sunt destul de bine cu mine. Le cropuiesc pentru că am propriile mele nesiguranţe, dorinţe sau hachiţe nu pentru că cropul ăla îmi va aduce futaiul vieţii şi masculul Terrei. Slăbesc când vreau eu nu când imi zice vreun duomn din ăsta pefect. Un om inseamna mai mult decat greutatea lui. Mno, eu mă cam lipsesc de ăştia care varsă fiere de genul asta şi încerc să îmi rezolv problemele. Maybe you should do so too.

Vasilescule, îmi eşti drag şi încă mai cred că eşti my brother from another mother, da’ de data asta zic pas. Ce spui despre grase spune mai mult despre tine decât despre ele… şi nu cred că îmi place ce văd. Ce nu înţelegi tu e că suntem oameni şi viaţa nu e nici dreaptă şi nici uşoară. Poate greşim adesea  dar atunci ne lipsim de judecătorii absoluţi care ştiu exact ce nu ştim şi ne strigă pe unde apucă. Ştii şi tu că asta cu kilele e o pantă alunecoasă şi că nu poţi judeca… e de multe ori ca şi cum ai judeca pe cineva că are afecţiune renală sau un handicap locomotor. Let them be şi fii tu cât de bun, perfect, slab şi atrăgător poţi. Nu ştiu cum e cu feminitatea, dar articolul asta clar ţi-a luat din masculinitate. Oi fi tu vreun superb, dar articolul asta te face mic şi urat. When you throw dirt… you lose ground. Atât.

P.S. Mă doare la bascheţi de răbdarea voastră a bărbaţilor şi cât e de limitată.  Be fair! Si voi faceţi o grămadă de rahaturi şi noi trecem peste. Hai să fim oameni şi mai vedem apoi cum luăm problema la pilă, la bisturiu sau la mişto.

P.P.S. N-ai auzit de bărbaţi care zic că sufera de glandă? Nici eu de aia care după ce îşi varsă frustrările despre grase şi femei într-un mod grobian şi lipsit de delicateţe şi empatie, recunosc că au fost naşpa. Poate vei fi primul. Poate nu.

mihai_vasilescu_aparentele

sursa foto

159 de păreri la “Ce nu vreți să înțelegeți… despre femei

 1. Duamna Vio, Te iubesc!

  Comentariu beton! Thumb up 52 Thumb down 11

  • Pentru ca Ai un Dar de a lega cuvintele de rad de Una singura in metrou SI se uita restul la mine ca la ultima ciudata!

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 12

  • @Oana: Ai grija ca rasul ingrasa si ne prind Martorii lui Vasilescu cu doua kile in plus si ne ard pe rugul blogosferei :)))

   Comentariu beton! Thumb up 70 Thumb down 10

  • Hai ca esti nebuna, am ras cu lacrimi la faza cu “martorii lui vasilescu”

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 6

  • Off Duamna Vio, de la ras (si nesomn, si stat cu posteriorul pe scaun vreo 9 ore,si bere ) am vreo 10kg in plus! Dar zau daca nu-s simpatica si cu astea, ma iubesc barbatul si copilul de numa’, dar si astea 10kg ma iubesc ca nu vor sa ma lase si pace!
   Asa imi place cand Vasilescu si cu tine, Duamna Vio va contraziceti ca e un fel de clash of the titans! Asta ca sa pun niste paie pe rugul unde ma voi topi si voi iesi ca o silfida!

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 2

  • Duamna Vio si eu te iubesc!ar trebui sa iti faci un blog

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 5

  • Multumesc!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

 2. “Nu suntem grase sau slabe… suntem femei” Ei ash , greșit. Sunteți femei grase și femei slabe ?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 59 Thumb down 60

  • @Florin: Dar poate ca primul termen demn de luat in calcul al fi ala fe femei, pur si simplu oameni cu bune si rele. Zic si eu.

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 7

  • Florin….pe bune? Ei, nu as fi zis! Noroc cu tine, ca s-a lămurit totul! Mai rar asa, bibicule!

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 8

  • Dar ce ne facem cu yoga pants XXL?
   Că traumatizează și o zecime de secundă văzuți pe stradă sau în magazin!
   “cu bune si rele” e ok, dar când când devine horror pe motiv de lipsă de bun simț din partea balenei?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 27 Thumb down 24

  • @Dragos: Te-ai gandit ca fumeia aia cand a plecat de acasa s-a imbracat pentru ea si nu pentru tine? Mai baga o fisa.

   Comentariu beton! Thumb up 38 Thumb down 9

  • @Vio, pai daca “s-a imbracat pentru ea”, de ce o deranjeaza ce zic altii? Mai ales ca altii o zic la modul general, nu ei personal. ?

   Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 8

 3. Vasilescule ti-ai luat pe dracu’ in casa! Care … nu este atit de negru!

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 2

  • @georgwes: Daca sa sustii ce crezi inseamna sa fii drac, apoi si-o cam luat. N-o sa fac frumos numai pentru ca ma gazduieste. Nu-mi sta in caracter sa fac rabat la principii si la calitate. Daca chestiile astea ma fac mai putin dorita prin casa…so be it. Tin mai mult sa fiu eu si sa raman om, decat sa fiu celebra :)))

   Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 5

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 27 Thumb down 36

  • @Vio – Din ultima propozitie, lesne poti constata aprecierea mea pentru tine ! Ma bucur ca esti gazduita de ” nemernicul asta “, asa cum probabil ca-i spun pufoseniile !

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 4. Well, singurul motiv pentru care acest text nu dă pe-afară de patetism este pentru că Vio scrie bine. Sau mai bine zis, are un stil aparte și personal de a aranja și alege cuvinte. Dacă dezbrac textul ăsta de amprenta ei, rămâne, în esență, doar o lamentare din aia patetică despre cum “avem și noi suflet”… 🙂 sowwy.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 38 Thumb down 43

  • Vio, cand vor disparea lamentarile de genul “vai, eu retin apa” si “am probleme cu glanda”, atunci ar trebui inchis subiectul asta. Just sayin’.

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 16

  • @ Alexandra: Retentia de apa e o conditie medicala si glanda atrofiata e una si mai grava. Poate ca nu sunt lamentari. Poate altiiananca de depresie. Poate ca nu trebuie sa aprobam noi totul ca nu suntem asa perfecti si atotstiutori. Zic si eu.

   Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 9

  • Adevarul e ca avem suflet cu sau fara talentul meu oratoric. Adevarul e ca V a fost ieri de porc. Am prietena care a trait printr-un noroc supa cancer tirpidian. Fata tanara de 31 de ani…i-ar putea spune chiar ea cum e cu glanda si kilele. In perioada cand avea retentie de apa eram jn butoi desi mancam doua frunze. O fi guru in blogging dar sa puna mana pe carte inainte sa taie si sa spunzure pe teme de care nu are habar. E ok sa avem opinii si sa facem caterinca dar el nu e Gica de la scularie ca e influencer si opinia lui se propaga diferit in new media. Azi coteste unu si peste 3 zile devine parerea lui. Daca mizeaza numai pe discernamantul citutorului greseste. Exista o raspundere pentru ce scriem. Chiar exista. Postarea aia nu il face cu nimic diferit de un Kanal D de la TV. Ca tot o apara pe Costela ca e o victima. A cui? A formatorilor de opinie? Oups! Dar cat dublu standard! Cand inveti oamenii ca shamingul e in regula, e momentul in care iau distanta.

   Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 10

  • @Laura, ce usor pui etichete. Prea usor. E ca si cum as spune ca esti superficiala, doar dupa ce am citit comentariul tau. Nu spun. Nu te cunosc.

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 3

 5. Textul scris de Mihai….ce sa zic, mai bine nu-l scria.Pe principiul, dacă tăcea, filozof ramanea. De multa vreme n-am mai citit ceva atât de urat. Extrem de urat.Trist de urat.

  Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 16

  • Din pacate, intr-o epoca in care spoiala face diferenta, acest mod de abordare place. Suntem sentimente ascunse in spatele retelelor de cabluri, suflete ingropate sub imaginea perfecta, oamenii din spatele butoanelor. Incercam.sa controlam cum aratam. E mai simplu intr-o lume lipsita de directie. Dar de ce aratam cu degetul, de ce sa aruncam cu noroi, nu as putea intelege nici eu.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 13 Thumb down 7

  • @ Stana Patita: Sa spune ca suntem media celor 5 oameni cu care petrecem cel mai mult timp. Mihai spune ca barbatii din jurul lui au toti fix parerea asta deci asta e parerea tuturor barbatilor. O avea numai 5 in jurul lui si sunt toti asa de praf. Pot spune doar ca aseara a venit omul meu acasa si m-a gasit nervoasa. A intrebat de ce si i-am zis sa citeasca. Stii ce a zis? ” Asta e cacat,nu barbat! Ma gandesc sa insist sa nu mai scrii acolo. Tu nu gandesti asa si nu merita un coaborator ca tine.”Eu o sa fac ce consider dar cuvintele omului meu au fost grele.
   Cred ca trebuie sa aducem plus valoare prin continut, nu sa invatam oamenii sa se urasca si sa se dispretuiasca.

   Comentariu beton! Thumb up 59 Thumb down 10

  • Imi place cum gandeste omu’ tau.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 14 Thumb down 11

  • @Vio; pai scuza-ma, dar omul tau, care chiar fara sa-l cunoasca l-a catalogat deja….despre ce vorbim aici???? Iar tu care-ti asumi “riscul” de a raspunde unei asemenea “provocari”, virale si destul de “agresive”, ajungi sa ceri parerea cuiva { sot, matusa, vecini} si tii cont de vorbele lor, atunci replica ta este rodul altor gandiri… si. imi permite sa ma cam indoiesc de adevarata ta obiectivitate. No offence.

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 11

  • @Cati, e ok, gata. E un capitol încheiat. Nici mie nu mi-a plăcut atitudinea și modul în care mi-a vorbit și a vorbit despre mine. Și aici și pe Facebook. Dar e ok. Am considerat că e normal să dau un drept la replică, din respect pentru ea, pentru a-i permite să spună ce gândește și ca se disocieze de mine. Și am făcut asta, deși dreptul la replică a fost un atac la persoana mea, nicidecum ceva de genul “ce ar trebui să știți despre grase”, de exemplu. Urmat de o argumentație care ar fi fost menită să mă facă pe mine sau pe alții să-și schimbe modul în care le privesc. N-a fost așa, dar am înțeles și am considerat că este normal să accept.

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 10

 6. Femeile nu au inteles ceva. Nu conteaza daca esti grasa sau slaba. Important e sa nu fii grasa!

  Comentariu beton! Thumb up 35 Thumb down 16

 7. Cred că trebuie să cerem și a treia părere. ..a Anei, ca să fie treaba, treaba! :)))

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Pai sa o cerem :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Lidia, Ana e la dietă și se simte bine, mă chinuie antrenorul la sală de pic lată uneori. Și eu îmi doresc să arate cântarul ăla niste cifre zâmbărețe până în vară.
   Mihai taxează pe toată lumea cu pufoșenii pe trupșor. Mi-a stricat tot fengșuiul când mi-a comentat la o poză din vacanță, că se vede pe mine cât de bună e mâncarea pe acolo. Cred că asta i se trage de la faptul că el însuși a trecut prin coșmarul ăsta. Deci pe de o pare înțeleg aversiunea lui pentru kilogramele în plus, pe de altă parte și eu cred că așa cum și el a conștientizat că e necesar să slabeasca, o vor face și demoazelele la care face referire. Sau nu. Și e treaba lor. Oricum e un subiect căruia i se dă prea multă importanță.

   Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 1

  • Am uitat să vă spun că și eu am probleme cu tiroida, sunt aproape de o boală autoimună așa că știu pe propria piele de ce uneori e îngrozitor de greu să dai jos niște kilograme ce te scot din minți.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

 8. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 12 Thumb down 19

  • Asta-mi aduce aminte de un articol de prin Tango, parca, al Simonei Catrina. Care demonstra, in stilul inconfundabil ( = misto=sarcastic= umor taios) precum ca e ok sa iti iei un barbat nu prea misto, care va compensa asta fiind bun la pat. In timp ce, unul misto n-o sa faca prea mare lucru, autosuficient fiind… ma ierti…la ultima verificare, mie personal, imi reiesise ca fiecare face sex cu ce are (fizic si mintal, in egala masura)

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @Picatura: Teoria cu barbatii e valabila si la femei. Nu stiu daca se transpune si cand vine vorba de slabit sau ingrasat.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @vio…nu pot sa justifici ca esti grasa si compensezi fiind buna la pat precum a facut @geodezia …sau nu in sistemul meu e valori. E…minim hilar!

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 2 Thumb down 10

  • @geodezia printesa…ce sa zic! Sunt unii, ii cheama Sector 7, au niste clipuri misto pe net. Cateva au deja cativa ani, dar sunt de mare valoare.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Geodezia, normal ca va place sexul, ca nu-l aveti cand vreti voi si lipsa creaza nevoi. Mari!! Si clar ca nu faceti mutre, ar fi culmea ca o bucurie venita la un an sau doi sa o refuzati.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 16 Thumb down 11

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 0 Thumb down 7

  • @Geodezia, :)))) normal ca va place sexul al dracului de tare. Daca nu-l ai… Si mai normal mi se pare sa nu te ia durerea de cap cand ti se propune sa faci ceva ce-ti lipseste cu anii. Cat despre preludiu, te rog fa ceva si opreste-te ca mai jos decat penibil nu cred ca poti sa cazi.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 6

  • Foarte interesanta teoria asta cu grasele care s-ar stradui (desi nu-mi place cuvantul asta) mai mult in pat ca sa compenseze ca-s grase. Interesanta pentru ca am citit un comentariu pe facebook la articolul de ieri al lui Mihai in care cineva (poate e si pe aici pe blog) zicea ca i-ar fi marturisit un prieten ca de aia sta cu o grasa ca presteaza mai cu spor. (Bine, daca as fi grasa cred ca as muri de rusine sa stiu ca-l intreaba prietenii pe iubitul meu; “Ba, cum stai cu balena aia? Ce gasesti la ea?” dar asta e alta poveste.)
   Revenind la teoria de mai sus. Daca presupunem ca e adevarata, ar trebui sa fie adevarata si reciproca, nu? Femeiele care arata bine pot sa stea ca moartele in timp ce fac sex, sa faca figuri, eventual sa-si pileasca unghiile cu o mutra plictsita in timp ce ala isi da sufletul “la aparat” intru eterna venerare si recunostinta?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

 9. Tocmai mă pregăteam să întreb “vasilescule iar ți-a fost lene să scrii și ai sunat un prieten?” dar, replica e pe măsura textului tău de ieri. Ca să zic așa ți-ai luat-o 🙂
  @duamna Vio de ce nu aveți încă blogul propriu ?

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 8

  • @ Liliana: N-am inca blog de lene…ca tot am debutat cu un articol despre lene. Dar o sa apara cand ma mobilizez nitel…soon.
   Replica nubera asa acida daca articolul precedent nu era atat de din topor si de nemilos. Who are we to judge. Toata lumea duce o lupta crancena despre care nu vrem ca ceilalti sa afle. Vorba aia a a lui Paler “Ceilalti lupi m-ar sfasia daca ar sti ca urletul meu e de fapt un plans” Si asa suntem defecti, meschini, frustrati,stresati si uraciosi in prea multe situatii. Eu nu vreau sa incurajez prin continut asa ceva. Spun un nu hotarat shamingului, etichetarii superficiale si bullying-ului. Influencerii ar trebui sa faca lumea better nu bitter.

   Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 8

  • Vio, de ce preferi sa scrii 3 cuvinte in romana si unul in engleza? nu mai stii sa zici/scrii: in curand, cine suntem noi sa judecam etc. Il citezi pe Paler si, in cadrul aceluiasi mesaj, scrii:
   soon, who are we to judge, shaming, bullying, influencerii, better, bitter.
   Nepoata-mea de 9 ani vorbeste in 3 limbi: romana ca e de bastina, spaniola ca acolo sta, engleza ca face scoala in limba asta si jur cu mana pe inima ca nu amesteca limbile in halul in care o faci tu. Cand uita un cuvant intr-o limba, spune am uitat cum se zice la X in alta. Se opreste adica, intreaba.
   Daca ai uitat in romana cuvintele, cauta cu google translate de exemplu. Pe vremea lui Raducioiu nu cred ca era google translate si de-asta saracul nu-si mai gasea cuvintele in romaneste dupa cateva luni in Italia.

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 8

 10. Meh… tot Vasilescu are dreptate…

  Și da, duamna Vio ar merita un blog al ei

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 13 Thumb down 13

  • @Leo: Parerea ta 😉
   Pentru a mea o sa imi fac blog :))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 5

 11. #popcorn

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 12. Am sa repet aici o chestie pe care am spus-o aseara pe fb: de ce nimeni nu a luat textul de ieri al lui Mihai ca pe un text educativ? Ok, a fost scris in tr-un mod mai brutal (zic unii) dar, totusi, daca il gandim putin altfel, ceva de genul: “grasimea” nu e nici estetica, nici sanatoasa, dar se poate rezolva, si nu prin justificari imbecile. Eu cam asa l-am citit.
  Stiu ce vorbesc, pentru ca am ceva kile, care tot scad si cresc, in functie de cat am eu chef sa ma abtin de la mancat ca un porc sau nu, si de cat sport am chef sa fac sau nu. Niciodata nu am dat vina pe genetica (n-aveam cum, ai mei sunt toti scheletici), nici pe glanda (se pare ca numai la femei e valabila treaba), nici pe alte probleme de metabolism (pe care stiu ca le am). Am dat intotdeauna vina pe faptul ca sunt lenes si mare mancau.
  Acu’, auto-victimizarea asta a femeilor ma cam calca pe nervi. La fel si corectitudinea politica. Din moment ce va gatiti, va faceti frumoase, mergeti la coafor si va machiati, aruncati bani pe toale si pantofi, inseamna ca va place sa fiti frumoase, admirate. Pai, atunci, asumati-va si critica, si glumele brutale despre corpul vostru. Barbatii sunt mult mai maleabili si mai “miserupisti” in aceasta privinta. Credeti ca noi nu suntem cocheti, nu suferim din cauza de greutate sau lipsa parului sau altceva?
  Oare, daca venea o femeie ieri la mine si imi spunea :”Esti gras ca un porc..” etc. as fi reactionat asa cum au reactionat unele la adresa lui @Mihai – daca ar fi putut, l-ar fi linsat? Nu, cu siguranta.
  Si aceasta problema a greutatii devine din ce in ce mai mare in societatea in care traim. Ma uit pe strada si 3 sferturi din fetele pana in 25 de ani care imi ies in cale au cu cel putin 15 kile mai mult decat nevasta-mea, care a nascut 2 copii (sic!), nu tine nici o dieta, are predispozitie genetica spre ingrasare din familie si nu face nici sport. Si totusi, doar din faptul ca mananca putin si se agita cu noi, cei 3 masculi ai familiei, are in jur de 60kg la 1,70m, ceea ce nu e rau. Ca fapt divers, mama are 54kg. Femeie trecuta de 60 de ani care nu e nici “pufoasa” si nici sport nu mai poate sa faca. Dar are aceeasi “problema” ca sotia: mananca putin, echilibrat si sanatos.
  Asa ca, sfatul meu este urmatorul: ori ascultati/cititi criticile si observatiile si incercati sa indreptati ceva, sau dati skip si ignore pe principiul “ma simt bine asa cum sunt”. Astea sunt cele doua variante normale. Dar sa zici ca esti ok asa cum esti si apoi sa il injuri pe ala care nu e de acord cu tine…..asta e o chestie anormala, care arata, de fapt, ca acea critica sau observatie e indreptatita.
  Spuneti-mi ca sunt gras, faceti misto de mine in cele mai brutale moduri. Daca ma intereseaza, voi rade si voi lua masuri. Daca nu ma intereseaza, doar voi rade si atat. Dar nu voi cauta justificari puerile, nici nu voi jigni inapoi.

  Comentariu beton! Thumb up 63 Thumb down 7

  • @Ionut:Eu am prezentat opinia mea. Sa spui ca in articolul de ieri ca nu existaa probleme cu glanda si cu retentia de apa e eroare si negare…a stiintei si bunului simt. Nu avem acelasi tip de metabolism si nici viata la indigo. Unii se refugiaza in frigider. Aia care acum ti se pare ca baga in ea ca sparta 3 placinte…poate a incercat sa isi ia viata acu 2 zile. Ce va invata pe voi V aici nu imi sta in caracter si ma delimitez. Apoi…v-ati gandit ca poate ne imbracam cumva pentru noi si pwntru ca ne place (chiar daca suntem grase in yoga pants) si nu numai pentru voi si sa va oripilam?Te intreb sincer. Asa as vrea sa fim mai decenti si sa ne vedem si barnele noastre…ca la tocat paiele altora pe net suntem campioni.
   Modul a fost grobian,nu brutal din perspectiva mea. Dar oi avea eu alta proprietate a termenilor. Vedem lumea asa cum suntem si nu asa cum e….poate ar trebui sa ne intoarcem mai des spre noi si sa facem ce putem sa ne vidndecam si sa devenim frumos.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 21 Thumb down 20

  • @Vio, ok, hai sa le luam pe rand:
   – glanda si retentia de apa – am vazut niste comentarii ieri unde niste doamne/domnisoare spuneau ca au asemenea probleme si, cu toate astea, au reusit sa-si pastreze proportiile. Deci, da-mi voie sa ma indoiesc ca aceasta “justificare” cu glanda e reala. Or fi persoane cu adevarat bolnave, dar nu faceau obiectul textului lui @Mihai. Restul, “vai, am probleme cu glanda si d-aia arat asa”. Bullshit!
   – treaba cu depresia si mancatul din cauza ei – daca ai o asemenea depresie care duce la mancatul necontrolat si la “luatul zilelor”, ma indoiesc ca iti arde sa te gatesti si sa te etalezi, flu-flu, in oras sau sa il injuri pe Vasilescu pe fb. Stiu ce e aia depresie si tentativa de sinucidere, nu intru in amanunte ca nu am chef. Si nu te poti ingrasa peste noapte, din depresie, trebuie timp. Si atunci problemele sunt deja de ordin mental, iar eu nu cred ca Mihai se referea la aceasta categorie. Deci, si asta pica.
   – va imbracati pentru voi- am zis mai sus. Mai zic odata: daca va imbracati pentru voi, de ce va deranjeaza ce zic altii? Nu te poate deranja sau ofensa ceva ce nu te intereseaza.
   Inca ceva: nu mai vedem barnele din ochii nostri tocmai pentru ca aceasta corectitudine politica ne impiedica sa facem observatii despre paiele din ochii altora. N-ai voie sa ii spui uneia ca e grasa, chiar daca e. Si fiindca nu ai voie, va trai cu impresia ca e slaba. Sau, daca ii spui, trebuie neaparat sa o compatimesti si sa o asiguri ca nu e vina ei. Trist!

   Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 8

  • Daca au reusit unele cu glanda sa slabeasca nu inseamna ca reusesc toate sau ca nu au vointa si sunt niste vaci nesatule.Poate stau alte probeleme emotionale la baza dezechilibrului lor…nutritional si psihic. Poate nu ai avut niciodata caderi si greutati ( desi ma indoiesc, ca toti avem)…dar nu presupune ca altii n-au. Nici ca nu fac pentru ca nu vor. Oamenii sunt diferiti si reactioneaza diferit.
   Bai ce va mai grabiti usanii sa judecati. Apoi alea in colanti nu va cer parerea dar va grabiti sa o dati si nu oricum ci agresiv si grosolan ca asa invatati pe-aici. Tonul face muzica si depinde cum ii spui unei femei ceva legat de aspectul ei si conteaza in ce relatie esti cu ea. Daca nu am mai intra nechemati si cu bocancii peste altii care nu ne gresesc punctual cu ceva.. poate s-ar trai mai in armonie. Chiar si atunci cand ne gresesc se poate trata asertiv problema. Nu e politically correctu’asta…e bunu simt. My 2 cents on that.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 23 Thumb down 18

  • @Ionut,subscriu la ceea ce ai spus.Tot ce vreau sa spun e ca,citind textul lui @Vasilescu de ieri pe mine m-a motivat si ambitionat sa iau masuri sa dau cateva kg jos…la 1.75 m, am 75 kg, deci la limita referitor la ce zicea autorul despre inaltime in raport cu greutatea.eu ca si cititoare fidela a acestui blog cred ca intentia autorului textului a fost alta decat de a jigni persoanele cu anumita greutate….p.s.:referitor la alegerea doamnelor plinute de a se imbraca in colanti,asta tine de educatie, de bun simt si minte in primul rand.Si imi permit sa fiu rautacioasa un pic acum.Cata minte sa ai sa te imbraci asa cand sunt atatea tinute care te pot avantaja sau sa te arate fix cum arati dar fara sa cazi in penibil???….si o spune o femeie inginer constructor care a avut 84 kg in trecut dar nu a stat niciodata in fata celor 50-60 de barbati din santier in colanti.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 4

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 6 Thumb down 18

  • @Sara, am vaga senzatie ca ai citit doar o singura propozitie din comentariile mele si nu ai inteles nimic, si mi-ai inteles logica total gresit. Citeste inca o data, mai cu atentie, nu pe diagonala. Poate iti revizuiesti comentariul.;) Cum ai tras tu concluzia ca nu e ok si nu are nimeni voie sa imi spuna ca sunt “un pulica prost” din ce am zis eu? Cititul asta pe diagonala ne termina….

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 2 Thumb down 15

  • As putea fi magar si sa zic ca “sufletista plina de bullshit” ar trebui sa fie in stare sa ma prinda daca vrea sa ma pocneasca.?? Si aici e cam greu, fiindca e “sufletista”.
   Mda, nasol cand apare cate un “pulica prost” si incearca sa distruga parerea buna pe care o “sufletista” o are despre propria persoana. “Sufletista” se sufoca de nervi, ar distruge tastatura, ar intra prin ecran doar ca sa-l pocneasca pe “pulica prost”, isi imagineaza razbunari stranii si misterioase abatute asupra bietului care a incercat sa-si dea cu parerea intr-un mod civilizat. Dar nu poate. Si atunci mai jigneste nitel si infuleca o strachina de haleala, multumita ca a facut dreptate si l-a pus ea la respect pe “pulica prost”. ?? Noapte buna si nu te enerva prea tare. Tensiunea face rau la supraponderali.?

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 3

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 19

 13. Vio, e blogu’ lui, scrie despre experiențele lui și, probabil l-a supărat o femeie pe vremea când era gras, asta a fost motivația lui de a slăbi…ceva ceva l-a marcat atunci de a rămas cu obsesia asta ? Și acum vrea să ajute femeile grase așa cum știe el…Le zice clar și dur că singura motivație de a slăbi care funcționează e aia din iubire sau ură?. Eu sunt de acord cu tine, dar dacă se prind bărbații că nu tot ce se întâmplă are legătură cu ei, ce ne facem?!!!!? Să vezi atunci articole despre depresii ?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 14 Thumb down 13

  • @Cristina: Fiecare isi duce traumele si ranile si isi dreseaza monstrii cum stie mai bine. Cand ai blog…unii le dau drumul monstrilor sa se joace pe tarla. Iese ce am citit ieri. O avea vreun vis urat cu femei aupraponderale dar sa vorbeasca in plm cu un endocrinolog si cu un terapeut sa bada ca exista cauze clinice si psihice. Dar nah
   ..stiinta si bunul simt nu fac trafic.
   Daca se prind barbatii ca nu-s ei buricu lumii…am pus-o. O sa o dreg sin condei pe viitor :)))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 15 Thumb down 12

  • Dacă acest articol l-ar convinge pe M.V. și pe prietenii lui care comentează pe blog că replica aia ,,n-aș f*te-o p-aia ” e cam penibilă, tot ar fi ceva ? De ce să sari să refuzi ceva ce nu ți s-a propus? Zic și io, nu dau cu paru’ ?

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 13

  • Asta cu convinsu’ e complexa.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 8

 14. Doamna Vio…o stiti pe aia cu : “na ti-o franta ca ti-am dres-o”? Asa si dumneavoastra. In loc sa -l desconsiderati cu o augustime celesta, il endorsatzi. Pai trebuie sa va explic eu ca face asa de foame, ca mananca de 3 saptamani numai frunze? A vazut el NU stiu ce cu blugii fica-sii si s-a autosesizat ca Parchetu’ , din instanta si acum dezbatem.
  Mi ati promis ca stabilizati situatia cu “normalele”:(.
  PS. Stiti cumva daca au merdenele proaspete la metrou?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 13

  • @Alina: Nu endorsez. Stau stramb si privesc drept. Atat. E blogul lui si scrie ce vrea. E dreptul lui si munca lui de ani buni. Il respect pentru asta. Nu il reapect penteu articolul de ieri dar il respect pentru dreptul la replica. Im vedea de aici incolo ce o fi.
   Ma duc sa imi iau o merdenea 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 9

 15. Vio dragă, noroc cu stilul tău, ai salvat replica. Înţeleg că nu suntem perfecţi, dar înţeleg şi faptul că poate unele lucruri ne deranjează. Eu am o colegă care “nu ştie de la ce se îngraşă”. Eu în schimb ştiu pentru că văd cât mănâncă la birou şi aud ce povesteşte despre mâncărurile de acasă. Asta ar fi ok, dar mă tot întreabă ” dar tu ce ai de nu pui pe tine, ţii dietă sau eşti bolnavă?” Şi nu, nu e nici bună la suflet.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 2

 16. Ieri ii scriam intr-un comentariu lui Mihai ca voi continua sa-l citesc, chiar si dupa acel text. Pentru ca-l accept asa cum este. Si ma bucur ca fac asta. Chiar daca nu a zis-o direct, apreciez ce a facut azi.
  Duamna Vio, din punctul meu de vedere, a inteles si poate accepta oamenii asa cum sunt. Iar asta ma bucura si mai mult.
  Multumesc!
  Imi pare rau insa ca inca vad comentarii care incearca sa justifice lipsa de finete din articolul de ieri, as spune ca e rautate, insa nu e, cred ca este lipsa de empatie, iar asta este trist. E doar ceea ce simt si cred vis-a-vis de acest subiect.

  Comentariu beton! Thumb up 35 Thumb down 6

  • @ Cezar:Comentariile alea dor ca naiba…asa e.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 9

 17. Poate postarile de genul celei de ieri sunt acel soc de care au nevoie cei ce se mint ca fizicul nu conteaza si se vor gandi putin inainte sa manance o shaorma. Grobian sau nu, cuvintele sunt in Dex si fiecare le foloseste pentru a exprima ce simte. Fiecare suntem responsabili pentru ceea ce spunem, nu pentru ceea ce intelege fiecare.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 5

  • @Ionut. Eu am avut dreptul la replica intrucat sunt contributor si daca nu zic nimic se presupune ca sunt de acord cu pozitia lui V. Mi l-a dat pentru ca dincolo de anumite opinii e baiat fain si am zis ce aveam de zis. Pentru mine conteaza ce scriu si cine imi sunt cititorii si partenerii de conversatie. Cred in masura nu in cenzura dar cand un loc devine toxic si nepotrivit decid sa ma retrag. Nu am fost deloc intoleranta legat de raspunsul lui Fainataru.
   Pot sa accept opiniile si diversitatea dar sa ma asociez cu ele e alta treaba. Citind articolul de ieri si comentariile din ambele zile, constat ca avem structuri diferite si gasesc ca nu e locul meu aici. Ma bucur ca iti palce mult V si ai ocazia sa il citesti pana la adanci batraneti. Eu am niscaiva principii de la care nu abdic si nu imi place sa ma fac sluj doar pentru trafic sau pentru ca unu ca faiantaru’ abereaza pe acolosa. Sunt doar o gagica smart si cu vorbele la ea si n-am obrazu gros de blogareala asa ca pun stiloul ins ertar momentan dar sunt ok cu mine si asta conteaza. Atat. A fost fain si interesant.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 15

 18. Cred ca fiecare a înțeles cum a vrut și cum a putut textul de ieri de aici. Nu este ok sa băgăm toate femeile ce au probleme de greutate în aceeași oala dar nici sa ne ascundem sub pat și sa nu recunoaștem ca multe dintre cele cu kilograme peste nu fac nimic pentru a slabi,ba din contra exagerează cu mâncarea. La fel nu cred ca Mihai a făcut referire la cele ce au cu adevărat o problema de sănătate și nu pot slabi…s-a referit doar la cele ce sunt grase ca mănâncă. Și chiar sunt astfel de persoane,am vreo 3 în jurul meu. Una e chiar sormea…toată viața ei a fost grasa. La 17 ani avea 115 kg, nu a avut niciodată probleme cu glanda și nici alte probleme medicale ce o împiedicau sa slăbească, doar un metabolism mai lent probabil și multa pofta de mâncare. Pe la 22 de ani slăbise pana pe la 60 de kg apoi pe la 28 a făcut iar 90. De atunci așa se menține 80-90, acum are 36 de ani si deja se plânge ca o dor picioarele dacă merge mult pe jos,o doare spatele etc. Anul trecut a avut câteva probleme personale și pe fond nervos nu a mai mâncat…a slăbit iar spre 65 de kg. După 4 luni, când probleme s-au rezolvat a început iar sa mănânce. Acum are din nou 85 de kg. Și mănâncă exagerat de mult. Dra mereu a fost complexata ca e grasa, pune pe seama problemelor de greutate toate eșecurile sale însă nu a făcut niciodată ceva pentru a se menține la o greutate normala. Nici 5 minute de sport în viața ei, nu a încercat sa nu mai mănânce 1 ciocolata la o masa, 3 cornuri cu ciocolata, 4 pulpe de pui și tot așa. La fel și celelalte 2…sunt grase pentru ca mănâncă. Mănâncă mult și prost. Și se plâng toată ziua de cât de rea e societatea cu ele, ca ar vrea ca bla bla. Nu am o problema cu persoanele supraponderale. Am o problema cu cele ce se vaită non stop pe lângă mine dar nu fac nimic pentru a slabi. Defapt am o problema cu orice persoana ce doar se plânge și nu face nimic sa își schimbe situatia.
  M-am lungit cam mult. Sa revenim la idee…da textul de ieri a fost dur, răutăcios și puțin exagerat dar fiecare avem momente când zicem mai dur ceea ce gândim. Nu e normal sa devină un subiect atât de tabu problema kilogramelor. Nu când vedem pe strada copii de 6-7 ani obezi, nu când vedem adolescente de 16 ani ce cântăresc 100 de kg. Cumva trebuie menținută linia de plutire și înțeles că nu trebuie sa ai 90-60-90 dar nici 100 de kg la 160 ca înălțime. O zi buna.

  Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 3

  • @Tina:Tu stii cazul surorii tale si nu contest. Ce contest e tonul rautacios al articolului de ieri si faptul ca sunt eliminate considerentele de ordjn medical. Dupa ce vor citi adevarurile absolute despre grasele nesimtite de pe blog….se vor duce unii pe strada si cand vor vedea o femeie supraponderala vor zice ca e asa de nesimtita si tot ce insita V in articolul ala. Sa nu mai zic cat de gretos e perceputa femeia acolo? Poate o fata supraponderala judecata pe strada e amica mea care a avut cacer tiroidian si se ingrasa si cand respira…dar macar traieste. Dar apostolii dreptatii in frunte cu Vasilescu nu s-au gandit la asta. Si nici nu le pasa cu adevarat. Ei se pricep sa judece si sa nu creada scuze…de parca lear datora cineva explicatii. Mi-e cam sila, sa o zic pe aia dreapta.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 11

  • Iti inteleg supararea, mai ales cand ai persoane dragi in jur cu probleme de greutate, kilogramele acumulate in plus fiind urmare a unei boli reale si grave.nu sunt de acord cu batjocorirea femeilor cu kilograme in plus, sunt doar trista cand vad si cunosc fete tinere ce se complac in aceasta situatie. Si din cauza lor cumva sunt blamate si persoanele ce nu au ce face si duc lupte grele pentru a slabi. Lumea este rea, barfe pe la colturi vor exista mereu, persoane ce judeca la fel. Poti doar sa ajuti persoanele respective sa treaca peste vorbele urate si sa invete sa nu mai puna la suflet parerile altora. Dar nici sa incurajam mancatul excesiv si prost nu cred ca e ok, nu cand obezitatea este o problema la nivel global.Ce imi este clar este ca acest subiect va avea mereu 2 tabere si zeci de pareri diferite. Cumva trebuie gasita o cale de mijloc pentru ca rautatile nu fac bine nimanui. Zi frumoasa si sanatate prietenei tale.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

  • Multumesc. Sper sa fie bine ca mor de dragul ei. Cat desprw cale de mijloc…articolul numai pe calea de mijloc nu se situeaza…de aia m-am mahnit asa. Dar sun eu proasta crezand ca daca eu nu mananc leul, nu ma va manca nici el pe mine. Asa-mi trebuie daca cred in oameni mai mult decat merita.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 7

 19. Mda…eu votez cu Vasilescu. De ce?! Pentru ca oricat de mult ne-am minti o femeie grasa e departe de a fi frumoasa si feminina. Aici nu vorbim de acele cateva kg in plus sau de ceea ce inseamna o femeie decenta. Vorbesc de acel “cantar” al carui ac depaseste 100. Cu greu ma mai pot gandi la frumusete, mai degraba identific un utilaj industrial. Sa nu confundam termenul de “curvy” cu “fucking fat” . Inteleg nevoia de a te impaca cu kilogramele tale, dar de aici pana la a “milita” pentru “drepturile” graselor?! :))) Ok, ok…nu aruncati cu pietre, stim deja…au suflet. Din nou sa nu ne imbatam cu apa rece si sa nu fim invidiosi. Exista femei extrem de frumoase cu suflet si tot ce vreti. Vasilescu puncteaza destul de bine cand vine vorba de suflet…noi nu f***m numai “stafii”. Ok, ok…nici barbatii nu sunt perfecti, dar aici nu vorbim despre cine isi strange sosetele si cine nu. Indiferent daca esti barbat sau femeie nu ai nici o scuza sa ajungi cat un tanc. In primul rand e nesanatos. Am o prietena care are probleme cu hormonii dar urmeaza un tratament si sfaturile unui nutritionist pentru ca altfel risca sa faca diabet. ” Natural beauty” inseamna cu totul si cu totul altceva.

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 12

  • And Vasilescu shall be from now one 😉 Enjoy!
   Poate arati perfect, Dana dar ma uit la argumentele tale si ma trec niste fiori. N-or fi ajuns toti la concluzia ca e momentul sa devina perfecti…din ratiuni medicale sau emotionale. Nu sunt mai putin oameni. Pentru mine, mai multa feminitate si candoare emana o grasuta decat femeia din spatele cuvintelor de mai sus. Vedem lumea asa cum suntem si nu asa cum e. Am prieteni grasuti care lupta ca dracu si nu dau jos pentru ca glanda,depresie, boli autoimune si metabolism lent dupa o varsta. Unele s-ar putea sa fie alea pe care le vede Vasilescu si decide ca sunt doar nesimtite, nestind destul despre lupta lor. Dar el e atotstiutor si il las sa va lumineze cu blogul lui.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 21 Thumb down 16

  • Aici nu vorbim de “grasuti” si nici de perfectiune cum dealtfel am argumentat si in comentariul meu initial. Am prietene care se lupta cu kilogramele si va pot spune sigur ca indiferent ce probleme de sanatate ai avea poti mentine un indice decent si chiar recomandat de medic. Ati fost vreodata la un medic cu cei care au probleme de obezitate?! Eu cred ca nu. Cat despre feminitate…e mai complex subiectul. Feminitatea reprezinta mai multe lucruri. Bianca Dragusanu cu siguranta nu este o reprezentanta a feminitatii, la fel cum nu este nici “vacuta milka”. Atunci cand ai 100 de kg inseamna neglijenta si superficialitate fata de tine, in primul rand. Cum poti emana empatie, senzualitate si feminitate cand tu nu ai grija de tine?! Cat despre valorile morale, ma indoiesc ca sunt direct proportionale cu tesutul adipos. Ahh…stai…ai depresii?!!! Sa fim seriosi. Ce insemna sa ai cancer?!!! Ce inseamna viata unui tanar desfigurat de incendiu?! Ce inseamna viata unei femei in scaunul cu rotile?! Vedem atatea filmulete inspirationale cu oameni cu adevarat respinsi de societate pe nedrept si ne-am hotarat sa pledam si sa ne batem cu fundul de pamant fix pentru “domnisoarele milka”.

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 7

  • @Dana: Argumentele tale sunt valide si zici bine cand nu zici rau ( din punctul meu de vedere).
   Empatia e si pentru cei arsi in incendiu si pentru cei deprimati de la job sau din relatie. Cine dracu ne credem sa decidem daca se alinta sau au dreptul sa fie imperfecti si nefericiti? Nimeni…astia suntem…niste nimeni.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 13

  • Aici ati pus punctul pe” i” duoamna Vio. Exact cine dracu ne credem sa comentam daca cineva vrea sa se “alinte” ori ba .Treaba lui ca este atat de “imperfect” incat sa scrie un articol despre “tancuri” (vorbesc de Vasilescu) :))). Cat despre empatie aveti iarasi dreptate, defapt si eu empatizez pana la lacrimi cu vecinul meu, e in depresie, nu are bani pentru ultimul racnet de Ferrari si l-a parasit iubita.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 4

 20. Oricum o dati, cu sau fara finetea unui psiholog de a da vesti delicate, problema ramane! Si e de natura medicala, fie ca psiho, fie ca fizio. Si trebuie abordata ca atare! Nici topoarele in cap ( mihai) , nici scuzele semi-lirice (vio), nu genereaza solutii. Ah…si nu cred ca max 5 kg peste inaltime inseamna obezitate. (….nu! N-am frustrari! Am IMC 18)

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 6

  • Eu n-am adus solutii. Solutii gaseste fiecare cand si daca e pregatit.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 11

 21. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 11 Thumb down 19

  • @Alex, trust me, nu e. În asta crede ea și e foarte bine.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • @Alex: Ai ghicit! Grasa si frumoasa 😀 Noi sa fim sanatosi!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 9

 22. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 2 Thumb down 14

 23. Violeta, mi-a placut mult cum ai scris articolul si ce ai transmis.

  Inca mai sunt sanse pentru umanitate, Ma temeam ca vor aparea doar aplaudacii si cele doua-trei grase care sa multumeasca pentru textul motivational…credeam ca va scapa basma curata…la naiba, m-am linistit!

  Pe Mihai il apreciez pentru ca te-a lasat sa te exprimi liber, desi probabil nu i-a convenit ce ai avut de zis. Asa cum apreciez ca ma lasa si pe mine sa ma exprim, desi sunt mereu nemultumit…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 16 Thumb down 14

  • @I AM WE ARE: Apreciez munca lui Mihai de pana acum. Nu e usor sa pui pe picioare un blog. Tre sa fii destept si funny si el e. Apreciez si ca am primit imediat drept la replica. Ce nu apreciez reiese din articol si nu mai dezvolt. La sfarsitul zilei n-ar strica sa fim mai empatici si toleranti si sa nu mai infieram ce nu ne seamana. Detest oamenii superficiali si imi consuma energia vitala. Toata lumea isi duce crucea cum poate si ma uit la ei si ma bucur ca inca mai pot sa o duca. Nu e usor.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 12

 24. Si ma mai gandeam la partea aia pe care n-o stiti ca n-am mentionat-o, partea cu “hai sa fim tari in online”. De ce sa nu fim tari in viata reala? Fata in fata. Haide sa il educam pe mobi dic la metrou, la coada la merdenele, in mediul lui.
  Cum ar fi sa isi faca Mihai un tricou, sau mai multe, cu mesaje din astea educationale, gen: “la gunoi cu grasele”, “gresele nu e oameni” sau pentru metrou: “daca esti grasa nu sta in fata mea ca vomit pe tine”?

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

  • Din online e usor sa fii zeu si reckless…in viata reala oamneii sunt insa diferiti si complicati, cu bune si rele. Blogurile n-ar trebui sa ii invete sa fie niste complexati. Cred ca linia dintre spirit critic si marlanie e fina si calcata des.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 6

  • @Iamweare, wowwwwwwwwwwwww, dumneavoastra insiva!! ce bine imi pare sa va revad.
   hai sa fim tari OFFLINE, dear. te bagi? mergem la metrou sa educam grasele, obezii si cei cu limita de greutate depasita?
   platesc eu tricourile.
   ma gandesc ca poate ar fi bine sa facem asa…tu inconjurat de femei, pentru ca, desigur, tu vrei ca nimeni sa nu-si mai bata joc de ele…si sa nu le mai tina in offside!
   cand ne intalnim cu totii?

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

 25. Mie, sincer, textul de astăzi, când duamna Vio se năpustește ca un berbece cu capul sub burta domnului V, mi se pare mult mai dur decât cel de ieri. Măcar acolo nu se făcea atac la persoană, se enunțau niște opinii și păreri personale la modul general. Eu cred 90% dintre grași (femei și bărbați) sunt grași pentru că “shworma”, nu din motive medicale sau psihice. Noi, cei care mai citim pe aici nu suntem învățăceii domnului Vasilescu și nici aplaudacii lui (așa cum se sugerează prin comentarii). Pur și simplu suntem de acord, de cele mai multe ori, cu opiniile lui. Să te prevalezi la nesfârșit de glandă, depresie sau alte afecțiuni din zona ipohondriei și să bagi 6 ouă prăjite și un kil de kaizer la micul dejun iar apoi să te lamentezi că nu-ți mai vede nimeni sufletul, mi se pare similar cu a-ți pune pălăria pe un tufiș după care te ascunzi și când nu e nimeni prin preajmă să ieși și să o furi. Păi, măi duamna Vio, nu se mai vede sufletu’ de osânză!

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 10

  • @Gigi: interesant ca articolul meu iti pare mai dur decat ala de ieri. Duios atasamentul asta fata de V. Il merita si a muncit ani buni sa aiba followeri care cred in el oricand si oricum. M-am napustit pentru ca nu achiesez la articolul ala care infiereaza cu rautate. Sunt contributor si ma distantez de pozitii care nu ma reprezinta. Sa fiti sanatosi daca gustati stilul si mai ales, mesajul articolului de ieri. Eu o sa imi duc sufletul si osanza unde e de mine.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 18

  • Vio, am avut impresia că eşti ok şi poţi să suporţi şi păreri care nu îţi sunt favorabile, acum ce să înţeleg, că îţi iei jucăriile şi pleci?

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 5

  • Una este sa primesti o parere (sau mai multe) nefavorabila si alta este sa constientizezi ca locul tau nu este acolo pentru ca vorbesti singur, ca nu e nimeni cu tine, ca explici chestii abstracte avansate unor oameni ce nu au ce le trebuie pentru a intelege. Nu ca ar fi prosti, doar la un alt nivel, atat, alta viziune, alta capacitate de intelegere a realitatii ce ne inconjoara.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 12

  • eu sper ca aceasta e ultima postare pe blog, nu mi-a placut articolul de azi. nu a fost nici o replica la articolul de ieri, a fost clar un atac la Vasilescu. iar raspunsul doamnei Vio ca ea nu vrea sa fie asociata cu ideile lui Vasilescu, m-au lasat masca. dar cine va credeti doamna? Cartarescu? atata timp cat fastfood-urile sunt pline de grase, cozile la patiseri la fel, nu putem spune ca toata lumea sufera de nu stiu ce boli. sunt si cazuri medicale, nimeni nu neaga, dar marea majoritate baga in ele ca spartele. asta e adevarul

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 5

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 1 Thumb down 14

  • P.S. 1 Haideți să lăsăm mamele noastre în pace, stimată duamnă, că intră în redundanță cu unele afirmații din text! (e.g. “Noi, fumeile, nu existăm numa’ pentru voi, bah! Existăm că aia e. La fel şi voi. Am convenit noi să ne întâlnim să ne împerechem şi să ne hlizim dar n-am stabilit că voi sunteţi soarele şi noi existăm numa să ne învârtim după voi. Dincolo de kile şi de măsurile perfecte din capete alea pătrate, suntem toţi oameni. Avem depresii sau bucurii şi situaţii diferite. Singura ta grijă e că o să te fută şi o să te mănânce vreo “grasă”?”)
   P.S. 2 Pe lângă aburul de misandrie care emană din textul dumneavostră, aflați că e mult mai greu să o faci pe-a inteligentul când nu ai cu ce, decât să o faci pe-a prostul, chiar atunci când ești prost. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 5

 26. Haios scris dna? eheeeeeiiii simt miros de “contre”? mi-am adus floricele??

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

 27. Sa imi fie cu iertare, dar nu cred ca articolul de ieri a omorat pe cineva. Mi se pare ca a fost scris intr-un registu ‘funny’ si usor educativ.
  Ne ingropam sub munti de ipocrizie. Conteaza cum arati. Asta-i adevarul. Asa a fost si asa va fi. Cei pentru care nu conteaza sunt urati.

  Vrei ca cineva sa se indragosteasca de tine, nu? Suflet, personalitate, dar si trup. Vrei pe cineva care sa te doreasca din cap pana in picioare, sa tremure de placere, nu? Daca te multumesti cu un partener care se gandeste la actrite porno in timp ce iti penetreaza osanza, sa fii sanatoasa. Daca esti grasa si te multumesti cu mila, ai doar de pierdut.

  PS: nu exista pareri gresite, dar ar fi plictisitor ca toti sa gandim la fel.

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 12

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 10 Thumb down 20

  • Nu am zis ca e rau. Doar ca nu trebuie sa devina o stare de normalitate (atata timp cat se poate remedia). Orice grasa isi doreste sa fie slaba si nu poti schimba asta oricat de groasa ar fi bula in care te-ai inchis.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 4

 28. Bai…nu cred ca omu s`a referit la grase in general, ci la grasele cu aere de diva…zic

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @ Kaze:Fata de ce considera el ca sunt aere de diva si grase care nu vor sa faca ceva si n-au probleme medicale….care cica nu exista. Nu vedem lumea asa cum e ci asa cum suntem…din pacate. O putem da pe dupa visin cat vrem dar tot aiurea raman si articolul si atitudinea fara de subiect si categorie.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 9

 29. Grasa? Nu. merci, ca…am si-acasa!

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

 30. Ce nu vor, ca de putut pot, sa-nteleaga femeile e ca barbatii au un simt estetic mult mai dezvoltat. Pai daca e sa aduni toate capodoperele lor si platforma Gizeh devine neincapatoare, pe cand a femeilor, cat sa umpli o debara de serviciu.

  Adevaru’ e ca numai 1%, hai maxim doua, se pot numi oameni frumosi, dinaia de te tot miri de rima perfecta a trasaturilor sau de unduirile line ale trupurilor lor. Stiu, stiu, la impresiile din capu’ vostru si cum n-aveti nici notiune de delicatete, imediat o sa sariti ca nu-i asa, da’ mai bine intrebati-va de ce mama naibii castiga fotomodelele sute de mii sau milioane de para daca frumusetea e pe-atat de comuna.

  Ca-i o loterie nici nu mai incape vorba, doar ca-n discutie nu era frumusetea, ci vointa cuiva. Nu, pentru frumusete nu poti face mare lucru, natura desenand cu penita foarte fina, chirurgii mai imbunatatind pe ici pe colo, dar doar acolo unde deja e loc de, in schimb pentru a scapa de un aspect total dezagreabil poti cel putin sa te abtii cel putin de la a purta mulat spre a nu violenta privire celorlalti cu dansul suncilor tale.

  Si mai e cel putin inca o mare-mare diferenta. Un tip mai nasolut daca are o gacica mai mistocuta o alinta ca pe o regina si se bucara de ea, in timp ce o una de trepida pamantu’ sub pasu’ ei (genu’ Oana Roman) daca are pe unu’ chipes tot sefa lui se crede, tot comoara la casa omului si tot tafnoasa, ca merita mai mult, de fapt pe oricine, ca asa stie ea, ca femeia trebuie sa se tina semeata.

  @ Vio

  Aaauuu … aaauuuu …. aaauuuu …. auzi cum mi se rupe mie de parerea ta ? Si de ce speri tu ca-i pentru ultima data …

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 11

  • @Faiantaru: Ma faci sa rad cu teoria asta. Voi aveti simt estetic mai dezvoltat? Toti, asa?Cum toate grasele sunt nasoale si toate femeile in eroare? Wow! Vasilescu va merita!
   Sa va stapaneasca sanatos ca tare sunteti destupati la mine, toleranti si generosi (unii)
   Ma doare la bascheti ca te doare la bascheti ca pentru viziuni ca asta de mai sus nici nu ma mai obosesc sa scriu aici. Sanatate si spor la pus faianta existentiala!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 13 Thumb down 15

  • Iti pare tie a raspuns de manelist cult, dar cred ca faiantaru e chiar profund, poate chiar o referinta aici

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

  • @ I’m

   Ma simt flatat, multumesc, insa spre deosebire de Vio, eu chiar comentez pe-aci cand si cand si cam in dorul lelii. Chiar n-as avea nici cea mai mica problema sa nu mai dau pe la Mihai, daca asta o va determina sa scrie in continuare. Nah, se mai bucura si gagicutele, de-o vorba, de alta, de-a lui Vio, pe cand de-ale mele sigur nu.

   Habar n-am de ce se apleaca atat de tare peste fereastra, io n-am de gand s-o trag inapoi, dar si mai putin s-o-mping sa cada. Mai, Vio, bo$$, ce-am zis atat de naspa ?

   Apoi sa stii de la mine ca niciodata nu-i chestie de aspect, cat de atitudine. Sunt aidoma discutiilor despre cat de scurt sau de lung se-nbraca femeia. Ei, bine, sa umble cum vor, si cu decupaj special spre a inlesni “accesul”, daca reusesc s-o faca cu eleganta, fara se stingheri pe sine si pe cei din jur. Nu era vorba de cat de grase sunt unele, de kilograme, ci de atitudinea lor contrastanta de superfemei.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 4

  • Ei, vezi, @Vio? In loc ca noi, “aplaudacii” (cum zicea unul mai sus care probabil ca e masochist daca citeste p-aici si nu-i convine nimic) sa ne dezicem de Vasilescu fiindca ti-a dat dreptul la replica intr-o chestiune unde noi consideram ca el are dreptate, tot tu te superi si “iti iei jucariile” si pleci. Cel putin, asta inteleg eu din raspunsul tau la comentariul lui @Faiantaru’. Pai, unde e toleranta, unde e parerea aia care nu ar trebui sa fie grosolana, unde e treaba aia cu “oamenii sunt diferiti si reactioneaza diferit”???
   Tu ai avut o opinie, ai scris-o, oamenii ti-au raspuns cum stiu si cred ei. Acelasi lucru a facut Vasilescu ieri. E indreptatit sa zica, la fel ca tine, ca unele si unii care i-au raspuns sunt la fel de “destupati la minte, toleranti si generosi”? Si, sa stii, imi place mai mult stilul lui brutal pe sistemul “Esti prost” decat raspunsurile metaforice si ironice ale altora care duc, de fapt, la aceeasi concluzie.?

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 2

  • @Ionut, bravo!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

 31. Am constatat cu uimire si cu consternare, chiar, ca lumea de posteaza p-acilea nu are simtul umorului. da stii, deloc-deloc! Se ia in serios pe sine si pe ceilalti, discuta academic despre fenomenul “femei grase versus femei slabe”, acuza, denigreaza, se ofuscheaza, ofenseaza. De ce ? La ce foloseste? Viata insasi are mai mult umor decat postarile unora, sa fim intelesi! iar viatza e asa de parsiva incat nici in gluma n-ar trebui luata in serios! Pe bune va zic, nu e la misto…!

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • Asa mai merge… seamana a raspuns dat de Acel “Kosta Vianu” 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 32. În mod excepțional, aici apare concluzia califului care spune că “toată lumea are dreptate”. Și acum o să explic.
  M.V. nu a atacat toti grașii de-a valma ci felul în care cei care știu ca fac ceva greșit se mint. Nu e că cei grași nu sunt conștienți de factorii care i-au modelat generos sau ca nu înțeleg ca au soluții. Da, așa e societatea. Un slab o sa aiba mereu avantaje în comparație cu un gras. Nu e vina slabului, are și ăsta complexele lui și ca să vezi, are și slabul un suflet. Și da, grașii trebuie sa accepte că lumea are delicatețe și îi menajează, îi tratează diferit. Pentru că sunt persoane cu o dizabilitate. Și nu e ca atunci când cineva nu are o mana sau un picior sau e oarba. La astea degeaba ai sau nu voință, ai nevoie de tehnologie, de tehnică.
  Pe de alta parte, e nepoliticos sa le spui femeilor grase ca-s niște mormane de osanza fara pe care nici dracu nu le-ar fute. Ca n-au ambiție, care ambiție e doar în beneficiul personal, e perfect adevarat ca s-ar simti mult mai bine daca ar scăpa de povara kilogramelor în plus, așa ca n-au nici respect față de ele însele.
  Sunt persoane care chiar lupta și e inutil orice ar face. Asta e realitatea și nu ele au fost vizate.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

 33. Eu personal raman la ideea ca articolul de ieri al lui Mihai trebuie sa fie un semnal de alarma pentru cele sau cei care depasesc cu mult greutatatea normala. Asta pentru ca atunci cand ficatul, inima, tensiunea, colesterolul, sunt toate probleme grave cauzate de obezitate, este neaparat nevoie sa incepi sa faci ceva pentru corpul si sanatatea ta. Daca ai probleme cu glanda, exista endocrinolog, daca ai probleme cu psihicul exista psiholog, daca ai probleme cu pofta de mancare exista nutritionist si tot asa. Ma intreb oare cate persoane obeze isi fac minimul de analize, si cand vad rezultatul nu se sperie?? Cred ca le este mai usor sa-l ia pe nu pot in brate si sa continue sa manace la fel de necontrolat, in ciuda recomandarilor medicului si a rezultatelor medicale.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 6

  • @Dede Cati
   Așa am ințeles și eu mesajul de ieri, ca pe o izbucnire. Mai ales ca era evidenta nepăsarea mamei pentru sănătatea propriului copil. Prin deducție și pentru cea personală.
   Suntem cu toții de acord ca a fi supraponderal e neplăcut pentru toata lumea, chiar și vizual. Ok, educația ne îndeamnă să ne comportăm intr-un anume fel. Dar nu tot educația ar trebui să ne mobilizeze să intervenim? Adecvat, în cazul celor dinafară, responsabil și motivat în cazul celor din categoria supraponderalilor. Poate ar trebui sa învățăm că totul trebuie asumat, nu e nimic jignitor în asta. E doar o mică luptă în comparație cu tot ce aduce la pachet situația în sine. Și e chiar vorba despre sănătatea fiecăruia. Există soluții pentru orice, doar sa vrei cu adevărat și sa fii obiectiv.
   Și da, grăsimea trebuie numita osânză, pentru ca nu ai de ce sa alinți ceva ce îți dăunează în atât de multe feluri. Cum nu alinți alcoolul, drogurile și nici un alt viciu, dizabilitate care poate fi corectată sau rezultatul lor. Muncim cu toții pentru asta, taxele noastre se duc și în direcția asta. Nu poți singur? Cere ajutorul. Și acceptă când ești atenționat și când îl primești. Nu e o atitudine corectă să iei personal la modul ăsta o atenționare. Și nici să o transformi în atac. Lacrimile nu prea ajută, oricât de rău îmi pare sa spun ăsta.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

 34. Din punctul meu de vedere, textul de ieri e doar un exemplu clar despre cum se scrie un ”viral”. Iar rețeta e simplă: Se ia o temă arhicunoscută și universal dezbătută, fără posibilitate de verdict final.
  Se presară oarece aprecieri personale, mai mult sau mai puțin adevărate, niște jigniri gratuite și, dată fiind tema, la kilogram, ceva conotații sexuale și gata. Tragem linie și adunăm.
  Și deși e clar că așa ceva nu poate avea valoare pentru societate, lumea se va înghesui să ia poziție. Care dînd share în neștire, de parcă asta ar fi cheia rezolvării la acea problemă a omenirii, care înverșunîndu-se să replice, la fel de inutil, eventual în scris și cît mai mult, la ”cîrligul” aruncat în baltă de autor. Cel care, de pe margine, va jubila mulțumit, eventual fredonînd-și singur: ”I did it my way”.

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 4

  • Și ulterior, astăzi în cazul de față, se publică și o replică, replică ce viralizează și mai mult viralul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • hehe… in sfarsit cineva enunta si treaba asta.
   mihai efemeride e pe val, a fost bunicica reteta…
   chiar si ping-pong-ul acesta articol “soc si groaza”-raspuns este un deja-vu.
   problema e ca, daca te uiti “in istorie”, vei realiza ca nu e o reteta de prea mare succes. este buna momentan, dar pe termen lung nu merge. deloc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • @krantz și @Sabina, sunteti naivi dacă voi credeți că poți scrie un articol după vreo teorie care să-l viralizeze. Nu există nicio rețetă pentru așa ceva. Am scris exact ce am simțit la momentul ăla. Mi-era absolut indiferent dacă îl citeau 1000 de oameni sau 100.000.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 2

  • @Vasilescule, prefer sa cred ca sunt io naiva dacat sa imi schimb parerea despre tine 😛

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 7

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 1 Thumb down 8

  • @i am: da, a bloggingului romanesc. p’asta de fata nu il citesc de prea mult timp, doar de cateva luni, cred.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 3

  • @sabina – multumesc pentru precizare. in cazul asta sunt perfect de acord cu tine

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • Poate ca așa e. Cu toate astea, eu așa văd o campanie care sa aibă cu adevărat priză, una care o spune pe bune. Exact așa trebuie să arate. Și aşa se cheama ceea ce te trage înapoi, te limitează. “Osânză”. De la A la Z, pe toate palierele. Aici există chiar și o osânză a spiritului. E cea mai bună denumire, e definiția perfectă a societății românești.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 35. Vio, accept ca ai o parere diferita de Mihai si ma bucur ca ti-ai si expus-o aici. Parerea mea e ca intotdeauna adevarul este undeva la mijloc. Nu mi se pare dur textul lui Mihai, pentru ca asa scrie el despre lucrurile in care crede. Imi place cum scrii si tu, dar astazi m-a deranjat felul in care ai raspuns la comentarii, de exemplu ‘Duios atasamentul asta fata de V. Il merita si a muncit ani buni sa aiba followeri care cred in el oricand si oricum.’ Inteleg ca nu esti de accord cu felul in care a scris articolul de ieri, dar nu imi place atitudinea de dna profesoara care ii face nana public si apoi militeaza pentru cat de urat e sa te iei de oameni. Felul in care ai evaluat tu articolul Acela in comentarii este mult mai dur si lipsit de etica upa parerea mea

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 4

  • @sisley4ce: Se poate sa ai dreptate si nu pot sa contrazic o perceptie personala. Nu am putut sa nu observ cu cat atasament il apara si cand se poate sa fi gresit…macar putin. Sau poate toata lumea crede ca e perfecta viziunea din articolul ala si ca eu bat campii. De aia o sa ma retrag pentru ca am constatat ca nu e musai lumea mea. E a lui V si o sa fie ok in continuare. Apoi nu am jignit pe nimeni in vreun comment si asta se poate vedea. Daca eu am avut nuante malitioase in commenturi…articolul de ieri a zis pe fata niste mizerii. dar e mai usor sa dai in mine ca sunt lipsita de etica. Mda. E opinia mea, o mentin si cu ea plec.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 12

  • Mie asta mi se pare o ofensa foarte mare, facuta unui om ‘la el acasa’ si de fata cu prietenii lui : ‘Pot spune doar ca aseara a venit omul meu acasa si m-a gasit nervoasa. A intrebat de ce si i-am zis sa citeasca. Stii ce a zis? ” Asta e cacat,nu barbat! ‘ Daca pentru tine asta inseamna ‘Apoi nu am jignit pe nimeni in vreun comment si asta se poate vedea. ‘, ma scuzi, dar avem pareri foarte diferite.

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 3

  • @sisley, well…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

 36. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 5 Thumb down 14

  • Spune si Jung asta…da Jung nu face trafic si nici caterincos nu e :))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 7

 37. @Vio, e mare pacat sa ne privezi de viziunea ta pe mai departe. @Mihai si-a facut un obicei din subiectul asta, “piticii” lui nu-i dau pace, indiferent de motivele pe care le invoca. Si le zice in stilul lui, tu i-ai raspuns cu al tau. Asta a facut demn de citit articolele de ieri si de azi. Apoi, fiecare in caputu` lui trage firele, ia decizii daca e pregatit si i s-a aprins beculetul. Sunt de acord cu tine ca trebuie sa ne asumam scrierea, dar nu in aia cu “formator de opinie”. Sau cel putin eu nu m-am format pe bloguri.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 8

  • @lectorarumana: Sa nu ne amagim. Oamenii sunt aici pentru Mihai si “duritatea lui”. Cat masochism si cat de jos putem duce uneori nivelul discursului public. Eu nu gust ce trece de ironie fina si caterinca. Am niste limite. Nu sunt de acord sa fie promovat public shaming-ul la gramada si etichetarea ad hoc si apriori si nici nu vreau sa ma obisnuiesc sa fac rabat. Am zis ce cred in articol. Apoi am citit comentariile de ieri si de azi si nu imi doresc sa ma amestec in oceanul asta de rautacisme emise de prea multi rechini atotstiutori si aparent perfecti. Am nevoie de Oameni si o sa ii caut pana o sa ii gasesc. Nu-i nimeni perfect si o sa zic asta pana mor. Structural, nu pot sa duc chestii care contravin principiilor mele si nici nu pot sa construiesc proiecte cu oameni care nu imi seamana. Poate sunt slaba dar asa sunt eu facuta. A fost frumos cat a fost. O sa fie fun cu Mihai si de acum ca e baiat destept si spumos si pentru el sunteti aici. Eu am fost numa un bonus pana am scos coltii. Nu pot sa tac si nu e cazul. Noi sa fim sanatosi!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 14 Thumb down 13

 38. Bai fratilor usurel zic ca se simte miros de creier incins, mai ies si scantei. Apreciez ce a scris Mihai ieri chiar daca a fost dur (este pana la urma pe tarlaua lui). Ca nu sunt de acord in totalitate este altceva. Totusi, nici mie nu-mi plac cei grasi (ele si ei) care poarta tot soiul de haine (tricouri, bluze etc) mulate si se cred “divi” si “dive”. Nu-mi place cand ii vad la sala si spun “vai ce antrenament dur, o sa slabesc sigur ca doar d’aia fac sala. da tu sigur, uite aseara am iesit la restaurant cu barbatul si am basculat o ceafa de porc cu cartofi prajiti pe nerasuflate. pai? imi era o pofta…” culmea poftele astea se repeta mai mereu, cel putin pt cei mai multi/multe de la sala. Aaa am ce am si cu cei care ies la resturant si mananca ceafa de porc si cartofi prajiti (dar asta e o alta poveste). Dar apreciez si ce spune Duamna Vio, pentru ca da sunt si multi oameni bolnavi. Dar cand vad acei parinti inconstienti ca-si duc odraslele la “mec si chiefsi” si le pun tabletele in brate si ii indoapa la greu cu acele porcarii deja vina majora o au aceste primate cu tricouri mulate si care mai sunt si parinti. Si uite asa din micutii free willy devin marii free willy si pe urma spun ca au probleme cu glanda.
  Totusi astia de nu au asa multe kg, cum facem sa mai punem si noi ceva pe noi? In afara de caramizi. Mihai, Duamna Vio vreun sfar ceva pt astia 2 la 100. Dar nu din alea ca tu nu te ingrasi ca ai pielea de drac, ca esti cu capul etc astea deeja le stiu

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @ Marius: Nu stiu de vreo reteta ca fiecare om are metabolismul, motivatiile si ispitele lui. Diabetologii stiu cel mai bine si ei sunt adevaratii nutritionisti. Doamna Simona Tivadar sigur te lamureste daca o prinzi pe FB sau ii citesti articolele. Problemele cu glanda apar adesea de la stres si lovesc cand ne asteptam mai putin. De stres nimeni nu e scutit. Dar asta e alta discutie ca stapanul acestui blog nu crede in granda si retentie de apa.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 9

  • @Vio stiu ce spui si da unul dintre factori este stresul. Din fericire suntem diferiti si de aici tot farmecul vietii.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • hai ca sunteti culmea. despre ce retentie de apa vorbim? daca unele au 90-100kg cam cata apa au retinut in corp? vreo 40 litri? pai cu 2 furosemide si-ar rezolva problema

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

  • Apa se regăseşte în organismul omului într-un procent de 70%.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 6

 39. @Vio, serios acum! Noi femeile astea care ne enervăm și reacționăm în numele tuturor că așa suntem noi picate din nori, ar trebui să știm că fără noi nu se poate. Și avem voie sa ne enervam și sa spunem absolut totul exact așa cum consideram că trebuie spus în momentul x. Și da, la o adică avem voie să ne răzgândit dacă avem chef. Sau să demonstram negru pe alb că tot ce nu ne mai convine că am spus/făcut din motive pe care nu trebuie să le explicăm (decât dacă unii țin neapărat să se simtă extraordinar de prost) este din exact vina cuiva insensibil cum e Vasilescu. Evidențele nu trebuie explicate, femeile știu ăsta. Cine nu intelege, ducă-se cu dorul. Așa ca tu scrie. Și noi citim. Eu una sunt sigura că te pierd dacă dă strechea în tine azi și nu mai scrii aici. Măcar pentru mine, revino-ți și dă cu șutul în niște boașe imaginare. Pls.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 7

 40. Referitor la cele 2 articole, de ieri si de azi:
  Vasilescu are dreptate, grasii-s grasi fiindca mananca. Nu credeti? Intamplator, il cunosc pe unul din cei mai buni endocrinologi din tara, daca nu cel mai bun-Badiu Corin. Si el spunea ca, atata timp cat ai grija ce si cat mananci, nu te ingrasi de la glanda, ca asta e o prostie.
  Acum, ca oamenii mananca mult din diverse motive: depresii, sa se simta bine, de plictiseala etc, e cu totul alta discutie.
  Nu-s de acord insa cu aratatul cu degetul si infieratul pe principiul ca-s acasa la mine (a se citi blog/facebook) si umblu si-n putza goala daca vreau. Maine-poimaine o sa vedem si articol incriminator despre gay, ca doar si ei sunt altfel. Sau despre chiori. Mama lor de chiori, de ce nu s-au operat si ne strica noua fengsuiul vizual? Sau tatuatii. Sau femeile cracanate. Etc.
  Fiecare traieste asa cum isi asterne si cine suntem noi sa-i judecam?

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 6

 41. Referitor la supararile duamnei Vio din mesajele de mai sus, i-as reaminti ca se afla pe blogul lui Vasilescu unde s-a format o comunitate datorita, presupun, afinitatilor comune dintre posesorul blogului si comentatori. Asa ca este numa’ normal ca multi sa fie de acord cu el si nu cu ea. Si ca se supara (si spune ca pleaca de aici) ca magarul pe sat.
  Sunt multi care ii apreciaza mesajele, ar fi pacat sa-i priveze de ele. Ea vrea sa scrie, ceilalti sa citeasca. Nu ma numar printre cei ce ii apreciaza postarile, e prea multa patima in ele si prea multa romgleza pentru gustul meu.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 6

 42. Și să nu uităm că de grăsime oamenii se pot ,,vindeca” dar de prostie IN VECI ! :))). Cu ajutor din partea celor apropiați, medici etc, o grasa poate deveni o zina, pe când, unde nu este cap degeaba, rămâne un gol imens în VECI.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

  • @cornelia: sa nu uitam ca nici o grasa nu recunoaste ca este grasa…… deci nu se poate vindeca, pentru ca traieste in minciuna care ei ii convine perfect:))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 6

  • @Dede Cati, eu m am referit la faptul ca una grasa POATE deveni o zână, asta dacă vrea clar, dar din una proasta nu am văzut VECI vreo deșteaptă. Și cele care se complac o fac de lene, ca e greu să faci sport, să calculezi, să renunți la tot ce e bun pana la urma, că vezi tot ce e bun îngrașă. Manananc un baton de ciocolata are 500 Kcl si trebuie să alerg de mi s-ar capacele, dar nu mai bine nu l mănânc ? Firar el… 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 43. Bravo, nici că o puteați zice mai bine! ?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

 44. De ce atâta virulență? Era vorba de aspectul fizic și atât. Și orice suflet și oricâtă delicatețe zace într-o persoană multă, frate…se duce dracu’ orice atracție.
  Și, în viața, în general, e bine să știe omul ce îi place și ce nu. Omul nostru știe precis că nu îi plac grasele.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 45. Măi, să fie! Cum s-a supărat duamna Vio, și-a luat jucăriile și a plecat… O să-i simt la fel de mult lipsa așa cu i-am simțit-o înainte de a apărea în zonă. Domnu’ V, ai primit-o în casa ta și ea s-a pișat în chiuvetă și i-a
  tras-o nevestei tale! Ce ne facem, fetelor? :))

  Lăsând la o parte mișto-urile

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 15 Thumb down 12

 46. zic ca supravietuim. Acum, deh! O sa uitam engleza. Romgleza, pardon!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

 47. Mie din toata treaba asta îmi place de Vasilescu cum sta el cuminte si si-o ia de la duamna Vio.:)))) (asta a fost glumita in semn de apreciere pentru boss?). Dar o apreciez foarte tare si pe Vio pentru coloana vertebrală. Daca nimic din ce s-a întâmplat azi, aici pe blog nu este făcătură, eu mă înclin in fata amândurora.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

  • @Cristinica, o să te lămurești când o să constaţi că Vio nu mai scrie aici.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

 48. Recunosc! Sunt bărbat și îmi plac femeile slabe. Nu merg la sală, nu sunt gras și nici misogin. Dar dacă articolul anterior scris de Mihai, un flame dealtfel, am crezut că a fost ca să se distreze citind comentarii; articolul scris de duamna Vio este o flatulență care se vrea intelectuală. Articolul de mai sus pare scris de Mircea Badea, Radu Banciu &Co. Oare limba asta mai suportă multă agresivitate?
  Oameni buni! Articolele ultime nu fac parte din categoria pamfletelor. În
  țara asta chiar nu mai există empatie? Mai deunăzi râdeați de iubitorii de capre de peste gard, iar acum deja ați trecut voi la stăpânele acestora.
  În țările alea unde s-a inventat apa la closet sau cele care știu să aleagă ce e bun din legile lui Jante, adică alea unde sunt cei mai mulți grași din lume, o asemenea scriere ar fi descalificat autorul pentru totdeauna. Și nu pentru că sunt grași, ci pentru că într-adevăr nu le pasă de capra altora.
  Duamna Vio! Am râs la restul articolelor. Dar acesta este o emeză după o beție cu țuică de pufoaică.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

 49. Articolul de ieri al lui Mihai mi s-a parut intr-adevar cam dur exprimat, dar destul de adevarat pe alocuri. In sensul ca dintre toate persoanele grase sunt putine cele care au intr-adevar o problema medicala legata de asta. N-as rade de nimeni pentru ca nu stii niciodata ce e in spatele kilogramelor, dar:
  Traim intr-o tara cu zero cultura si educatie alimentara. Nu mai traim vremuri in care trebuia sa mananci juma’ de paine cu o farfurie de ciorba transparenta si totusi sunt familii in care 3-4 persoane consuma o paine (!!!) la o masa. Romanul obisnuit nu cunoaste alta leguma in afara de cartof si ala prajit bine, zilnic daca se poate; singurele legume sunt in cel mai bun caz muraturile sau varza din eternele sarmale. N-ai vedea o mazare, un spanac, un ghiveci chiar. Totul e prajit, fript, indulcit, sosurile ingrosate cu faina. Duminica se face o tava de prajitura care se rade cu viteza fulgerului pana seara. Apa se bea doar din greseala la strand sau la mare, in rest – rauri de sucuri.
  In conditiile astea in majoritatea cazurilor este vorba pur si simplu de lipsa de educatie nutritionala si ignoranta, cazurile patologice sunt rare tind sa cred. Iar daca problema e de natura emotionala (si chiar cred ca poate fi un motiv), daca iti ineci amarul in shaorme, maioneze si borcane de Nutella, exista psiholog. Oh, dar stai, traim in tara in care daca mergi la psiholog se cheama ca esti nebun.

  Eu n-am o problema cu grasii atata timp cat ei sunt impacati cu ei (desi recunosc ca ma intreb uneori cum fac sex, mai ales cand amandoi sunt cat un panda fiecare). Am o problema cu cei care se lamenteaza vesnic, asa cum bine a scris cineva mai sus. Cei care nu stiu de la ce se ingrasa, dar iti dai seama vazand ce si cat mananca. Si se mai minuneaza cand te vad ca esti slaba “vai, sigur nu mananci mai nimic”. Si daca dai gata o pizza sau o prajitura “vai, dar ce noroc ca nu se vede pe tine”. Pai nu se vede pentru ca daca mananc o pizza, nu mai mananc o saptamana paste sau cartofi, daca mananc desert, mananc o bucata nu o tava intreaga s.a.m.d. Si da, fac sport. Mi-e lene de mor uneori, dar asta-i pretul pentru masura S.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

 50. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 1 Thumb down 8

  • Hai ca n-am postat 3 comentarii in total de cand citesc acest blog, dar azi am fost curioasa cat de mult poate trai cineva in lumea lui. Si ‘duamna Vio’, asta e realitatea, uneori oamenii nu sunt de acord cu tine si asta nu ii face mai putin inteligenti sau manipulati de cineva. Tu chiar crezi ca Mihai e singurul care are o parere pe lumea asta si toti ceilalti care sunt de acord cu el sunt ‘spalati pe creier’? serios?!?
   Ah, si inca ceva, cu ce e mai diferit articolul scris de Mihai ieri de orice alt articol scris de el pana acum? sau comentariile, difera in vreun fel? eu cred ca nu. Si atunci, cum ai venit tu sa scrii aici fara sa te documentezi inainte? sau pur si simplu credeai ca prin 3-4 articole in care descriai evidentul poti face oamenii sa fie de acord cu tine absolut orice ai afirma? Ca imi lasi impresia ca asta crezi tu ca se intampla pe un blog:cineva scrie si ceilalti aproba. Pai, sa stii ca oamenii au pareri si daca tu nu ai argumente, ci doar jucarii de strans, atunci succes cu blogul personal!

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

 51. Bre… las-o naibii de treaba! Si saptamana asta ai de gand sa tragi chiula pe-aici? Inteleg, nu mai ai timp de raspuns la toate comentariile, nu stiu cum de aveai inainte, dar macar la postari sa fii prezent. Pot intelege si daca nu mai poti posta zilnic, dar zau…!
  Referitor la subiect, foarte probabil voi fi considerata “aplaudaca”, dar nu ma intereseaza! Ma gandesc ca prea putini au citit arhiva ta, pentru a realiza ca si tu candva ai fost “batoza” si ca atunci cand vrei, se poate! Am vazut cum nesimtirea si nepasarea de propria persoana a adus kilograme, dupa care a cotit-o, “glanda”, am vazut si persoane care realmente aveau problema cu “glanda” si ghici ce? tot se mentin la kilograme de bun-simt, nu sunt cat tancul, atat femei, dar si barbati. Am intalnit si coltul opus, care bea un pahar cu apa si hop sa-l refuleze! Pana la urma, orice ar fi, tine de propria persoana!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • @Cristina, sunt aici, sunt aici. 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

 52. @vio, @mihai, interesant este ca amandoi aveti dreptate; dar bucata aia de dreptate pe care o aveti o umflati si o faceti sa para cat casa( mai mult mihai decat vio).
  in SUA atitudinea gen @vio a contribuit semnificativ la situatia de acum: 60% din americani sunt obezi; cei care le gasiti argumente sa ii faceti sa creada ca asa e normal nu faceti bine; la umbra acestei mentalitatii au “crescut” linistiti grasii in SUA.
  e sanatos sa faci sport si sa controlezi ce si cat mananci, aste trebuie sa spunem. iar cine are probleme sa le ia din scurt, sa se documenteze, sa accepte ajutor specializat. surplusul ponderal genereaza probleme de sanatate iar obezitatea ucide. de asta fiecare persoana care incepe sa iasa din mediile recomandate trebuie sa ia masuri.
  binenteles ca exista marja, nu suntem toti snur, plus-minus 5-10 kg este ok.
  nu sunt de acord cu @mihai, sa-i punem la zid; sunt sigur ca mai rau le facem.
  sa-i sustinem @vio, sa-i respectam asa cum ne respectam pe noi;
  dar sa nu-i incurajam pe cei carora nu le pasa de cum arata, de cate kg au. nu le facem bine nici lor si nici noua.
  daca procedam asa o sa ajungem precum americanii, si nu e ok.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.