Și v-o spune unul care a călcat prima oară într-o sală, unde se juca handbal feminin, cu mai bine de treizeci de ani în urmă. V-o spune unul care știe din interiorul fenomenului ce eforturi financiare s-au făcut la Oltchim pentru câștigarea Ligii Campionilor și tot nu s-a reușit. Așadar, nu pot decât să mă înclin pentru ce au izbutit aseară fetele de la CSM București. RESPECT!

Dar tot eu vă spun că dacă vom face din izbânda asta nuntă și ne vom bucura ani de zile, se va alege praful.

Îmi aduc aminte de o chestie pe care a spus-o Mourinho într-un interviu. Abia câștigase campionatul Italiei cu Inter Milano și reporterul l-a întrebat ceva de genul „ce urmează acum”. Portughezul s-a uitat la el și i-a răspuns: „Ce urmează? Am început să lucrez deja la campionatul viitor. Nu trebuie să facem ca Roma care se mai bucură si acum pentru titlul de acum doi ani”.

Despre asta este vorba. Dacă nu vom profita de momentul ăsta, se va întâmpla exact ca la fotbal. Acel fotbal românesc care reușit să supraviețuiească aproape 30 de ani din victoriile a două echipe: Steaua și Echipa Națională care a participat la World Cup ’94. Acel fotbal care zilele acestea își trăiește agonia tocmai pentru faptul că nu s-a profitat de emulația din urmă cu trei decenii și a fost condus absolut haotic, fără niciun plan pe termen lung, fără nimic in afară de dorința conducătorilor lui de a-și vedea conturile pline.

Trebuie făcut ceva acum și probabil vom reuși să devenim una dintre marile forțe ale Europei în handbalul feminin. Sau ne bucurăm vreo doi-trei ani și apoi începem să ne plângem că victoria CSM-ului din 2016 nu a folosit la nimic.

Atât.

mihai_vasilescu_csm_bucuresti

sursa foto