9,000 cititori

Hai să mâncăm căcat!

Nu aveam de gând să mai scriu despre acest subiect, dacă nu-mi trimitea un cititor aseară articolul ăsta. Un text în care autoarea mănâncă mult rahat și apoi se uită mirată în jur, întrebându-se oare ce pute în halul ăsta.

Ia uitați aici ce delirează tânăra Mihaela Drăgan, creatoare dă texte la Adevărul:

Din video nu avem mai multe date despre cele două persoane atacate decât că ascultă muzică tare în transportul public, deranjând călătorii şi răspund provocator agresorilor, înjurând, însă reacţiile opiniei publice îi acuză de hoţie, violenţă, lipsă de educaţie şi inadaptare, crimă, de neplata taxelor şi impozitelor şi multe alte fapte. Aşa că, vă întreb pe voi, opinia publică: De unde ştiţi că cei doi se fac vinovaţi de toate aceste infracţiuni vizionând doar cele trei minute şi 43 de secunde ale video-ului cu pricina? Pe ce vă bazaţi când faceţi aceste afirmaţii? Care sunt dovezile pe care vă întemeiaţi acuzaţiile de furt, crimă, ş.a.m.d. către cei doi tineri care perturbau liniştea publică? Vreau dovezi concrete, nu generalizări şi clişee despre romi.

Fata tatii, cum să-ți explic eu ție ca să înțelegi? Un grup se judecă după majoritatea care îl compune. Și la o privire absolut superficială în jur, dacă nu trăiești într-o bulă a ta, în care caii sunt verzi și obișnuiesc să pască pe pereți, o să constați că majoritatea covârșitoare a țiganilor persoanelor de etnie nedefinită sunt exact așa cum te miri tu în text că ar fi: hoți, leneși, violenți, lipsiți de educație, inadaptați și inadaptabili, neplătitoride taxe și impozite. Înțelegi? Nu toți sunt așa. Doar majoritatea covârșitoare. Adică suficient ca să-i percepi pe toți la fel. Exact ca la Mega Image când întrebi “unde e pâinea” și ți se răspunde “după frigiderul cu Pepsi”. Deși în el sunt și sticle de Mirinda sau Seven Up. Ai prins-o? Nu știu dacă înțelegi că nu toți italienii mănâncă macaroane.

Cam pe asta se bazează reacțiile opiniei publice pe care te prefaci tu că nu le înțelegi. Iar dacă nu te prefaci, eu mă mir că supraviețuiești în condițiile în care nu umbli cu o scară după tine. Știi tu, pe care s-o folosești ca să ieși din gropi.

A, și mai voiam să-ți spun că cele două persoane n-au fost “atacate”, ci invitate să coboare din tramvai. Moment în care au mărit debitul înjurăturilor și “aroganțelor”. Și nici n-au “răspuns agresorilor”, ci chiar ele au fost agresorii verbali de la început până la momentul când chițăiau “aoleu, boss, mi-ai rupt mâna, mă doare, boss”. Lumea doar s-a uitat exasperată la ei si le-a cerut să dea muzica mai încet. Well, nu s-a putut. Știi de ce? Pentru că pe cei doi “tineri” îi doare în cur de toată lumea, sunt obișnuiți să fie “șmecheri”, hoți, leneși, inadaptați, inadaptabili și să se pișe cu jet pe orice nu le convine. De-aia mi-ar fi plăcut să-i văd cu dinții scoși, imagine care ar fi acționat într-un mod aproape profilactic pentru alții de teapa lor. Nici asta nu s-a putut. Păcat.

În încheiere, știi ce-ți doresc? Un singur lucru: să te întorci odată acasă noaptea târziu, singură, și să treci pe lângă un grup de tineri marginalizați, de etnia celor cărora le iei tu apărarea. Apoi să vii să ne povestești despre dovezi, generalizări și clișee, da? A, și neapărat să nu uiți să filmezi. O să fie fun. Bine, asta dacă nu vor filma și ei, ca să fie distracția completă.

Pula mea, ce ne mai place să mâncăm căcat când nu suntem noi cei implicați.

mihai_vasilescu_ssst

sursa foto

91 de păreri la “Hai să mâncăm căcat!

 1. Mda….duduitza bubuie mai rău decât o petarda de Revelion :))))

  Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 3

 2. Da’ chiar, pe unde o arde tânăra domniță?! Că pare naivă să nu zic proastă făcută grămadă…

  Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 3

 3. Nu stiu cum se face, da’ toti iubitorii astia de corectitudine politica nu reusesc sa vada in filmulet ca “agresorii” raspund de fapt dupa ce unul din ei se culege de pe jos. Si in loc sa le bubuie “persoanelor atacate” vreo cateva masele, doar ii sperie si ii imobilizeaza. Da’ na, cand esti invatat sa mananci rahat cu lingura, nu vezi decat ce se incadreaza in tiparele propriilor convingeri.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

 4. @Mihai…te rog să mă ierți, dar nu am avut puterea de a citi tot articolul…și am încercat, zău că am încercat…mi-am mușcat mâinile, am rupt cu dinții biroul…frate, NU AM REZISTAT…îmi pare sincer rău.

  Nagaq și Nicoleta, ați avut primul mare like…cred că nu reușeam să definesc așa de fain pe tânăra domniță.

  Exact cum spuneai și tu, îmi doresc să o văd pe demoazelă în tramvaiul respectiv, sau într-un autobuz, înconjurată de vreo 4-5 ”jmekeri” care să îi controleze poșeta…cum spuneam, oamenii fac un sondaj de opinie….sau, de ce nu, să o pipăie și să se frece de ea…

  Că veni vorba de frecat, parcă am mai povestit faza din 601…o studentă pe scaunul din spate, eu undeva la mijloc, iar un tip stătea în fața ei…nu vă spun ce făcea…fata a ținpat și eu l-am rugat politicos să coboare din autobuz.

  Acum, cu o tentă personală…am găsit ieri un răspuns la comentariul meu, din partea unei domnișoare care se semna ”monica”…așa a scris, cu litere mici, nu sunt eu de vină și, care era îngrijorată de faptul că s-ar putea să fie orbită de ego-ul meu…îl găsiți și găsiți și răspunsul meu…

  I-am răspuns, respectându-mi principiului, acela de a nu jigni femeile. I-aș dori și ei și multor alte doamne/domnișoare ca, în momente de genul subliniat mai sus de mine, să fie pe acolo fie ego-ul meu (cu tot cu mănuși de piele neagră), fie ego-ul altor barbați care au minim un coi.

  Aș vrea să scriu mai mult, dar, deja m-am enervat cumplit. Uite cum mi-am stricat eu dimineața…să vedem cum facem să o reparăm….

  Cât despre etnia respectivă, vor câștiga respectul meu când am să îi văd la cozi în ianuarie, să plătească impozitele, când vor circula și se vor purta civilizat, când vor munci cot la cot cu mine, atunci DA, îi voi respecta..până atunci, NU MERITĂ. Asta e părerea mea și mi-o asum.

  Hai să fiți iubiți!

  Comentariu beton! Thumb up 46 Thumb down 4

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 11 Thumb down 29

  • Io iar sunt de acord cu monica. N-o cunosc, dar mi-ar placea sa-i dau o bere.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 13

  • Diana, poate in vara asta, cu drag, bem o.bere 😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 10

  • @monica…le luam pe rand:

   Poate mă lămurești și pe mine de ce sunt penibil? Chiar nu am înțeles.

   NU mă interesează ca toată lumea să fie de acord cu opinia/opiniile mele. Acestea sunt ale mele…unii sunt de accord, alții nu.

   Pe blog, s-a stabilit o regulă…anume, aceea de a nu ne jigni reciproc…regulă pe care tu nu ai înțeles-o, dar, pe care eu o respect și voi continua să o respect…nu pentru tine, pentru mine

   Dacă vezi ceea ce scrii, TU ești cea care semnează ”monica”…eu am subliniat acest aspect, tocmai pentru a arăta că nu este vorba despre lipsă de respect din partea mea…cititorii de pe blog au înțeles, tu nu…păcat.

   Mă lasă rece faptul că te preocupă sau nu respectul meu…acesta este AL MEU, PENTRU MINE și apoi pentru cei din jurul meu…după cum spuneam în repetate rânduri, nu am jignit și nu voi jigni o femeie de pe blog sau aiurea…e un crez al meu…

   Nu m-ai văzut, nu ai stat de vorbă cu mine, nu știi nici cum arăt, nici ce IQ am…ai citit doar câteva comentarii (și, din păcate, nu ai înțeles nimic din ce am scris…păcat), dar, imediat ai sărit să mă judeci…WOW. Ce spune asta despre tine? hmmmm, te las pe tine să înțelegi…știiiiu, este foarte greu, dar merită efortul…

   Eu nu am făcut decât să răspund atacurilor tale fără sens…am spus mai sus că nu mă cunoști. Oricând aș fi acceptat argumentele tale care să le contrazică pe ale mele, dar, tu nu ai făcut asta…din păcate, te-ai limitat doar să mă jignești fără niciun rost…când am citit comentaiul tău m-am simțit jignit, iar dacă am răspuns, am făcut-o doar pentru a sublinia ceea ce ai scris tu, nimic mai mult…

   Ai foarte mare dreptate, sunt un om mic la suflet, infatuat și nu mai știu cum spuneai tu. Mă cunoști atât de bine, încât nu pot decât să mă înclin în fața percepției tale cât de poate de reală…bravo, m-ai nimerit la fix…

   Nu am vrut să răspund atacurilor tale de astăzi, dar, dacă cele vreo 6 thums down nu te conving de ”adevărul absolut” pe care îl deții despre mine, nu mai am ce comenta.

   Își fac o promisiune…este ultima data când voi citi și voi răspunde rândurilor tale.

   Îți doresc, așa cum spuneam și mai sus, să fii îtr-una din situațiile de mai sus și să găsești lângă tine un om mic și infatuat, așa ca mine, cu un ego nu știu cum….ți-ar prinde bine…

   NU ai înțeles nimic din ce am scris eu și pot face pariu cu tine că nu vei înțelege în veci, nici după ce vei avea experiențele descrise mai sus

   AAA, să nu uit…dacă din rândurile mele, tu ai dedus că, a apăra oamenii din jurul meu (prin prisma jurământului depus cu ceva timp în urmă și nu numai), dar, mai ales, dacă tu ai înțeles că A APĂRA FEMEILE în orice situație, de agresiunea fie fizică fie verbal, constituie o garanție a faptului că am un suflet mic și mai sunt și infatuate, atunci, I rest my case….

   Da, ai nimerit bine…voi trăi fericit în lumea mea, în care voi interveni oricând în apărarea celui slab, voi fi fericit în lumea mea, mica, acolo unde femeile sunt puse pe un piedestal, acolo unde pot înțelege că vor avea respectful meu…culmea este că și tu te numeri printre ele…și da, voi încerca mereu să îl păstrez….chiar și pentru tine….indiferent dacă îți pasă sau nu, încă odată, respectele mele, scumpă doamnă/domnișoară.

   Își doresc să ai parte de o zi frumoasă…

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 8

  • Cu scuzele de rigoare pentru greșeli…sunt rodul vitezei și a neatenției.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 10 Thumb down 22

 5. Păi bine, Mihai, finalul articolului ăluia nu te edifică?! “Este timpul ca noi, romii, să nu ne mai simțim în siguranță în spațiul public?” Vaaai, săracii de ei! Deci, despre ce vorbim noi aici?!

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • Spre rusinea mea, nu am vazut finalul. Oricum, nu schimba cu nimic ce am scris.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Ana G, raspunsul final, la intrebarea asta,
   este: ÎHÎ!!!!!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 6. Am găsit…mă duc la spitalul level 2, să îmi fac o operație de micșorare a ego-ului. Sper să nu doară prea tare…cică se folosește doar anestezie locală….:)

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 7

  • Prea tarziu! Dar poti sa plangi un pic sau sa reciti o poezie, aia a fost chiar dragut, multumesc! 😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 12

 7. Am început să citesc, apoi m-am enervat și am citit despre duduie și m-am enervat și mai rău. Auzi la ea, cică e țigancă feministă :)))))) Ar râde țigăncile de ea cu fustele ridicate dacă ar putea să citească toți termenii ăia prețioși folosiți de duduie în descrierea despre EA.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 2

 8. Eu când văd chestii din astea îmi creşte brusc tensiunea şi mă întreb chiar poţi mima prostia atât de bine, sau…

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • @GabiI…cred că, la duduie vine în mod natural…nu văd să facă prea multe eforturi…așa e ea și gata….:))

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • @Gabil, e proasta de’a binelea :))).

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

 9. Vasilescule, asta nu a mancat cacat, doar l-a lins putin !
  Este o vorba – cuc clocind si tigan muncind, n-ai sa vezi ! – asa ca de taxe si impozite ce sa mai vorbim.
  Cacacioasa asta n-a luat o pula in cur sau o muie de la vreun tigan si vorbeste despre tigani ca despre oameni deosebit de manierati. Poate in conceptia ei luatul unei puli in cur reprezinta maximul de manifestare manierata a unui tigan!? In aceasta situatie, sa-i uram la cit mai multe si sa-i facem cadou niste servetele umede pentru gura, fata si un sampon pentru clei.
  Asta imi aduce aminte de anii ’90, cind englezii, francezii, italienii si ceilalti ” europeni ” ne ziceau noua romanilor ca sintem salbatici ca oprimam tiganii. Acum tiganii carora munca le este straina ca apa sau impozitele, daca le-ai dat un deget ti-au luat toata mana, si urla ca nu este de ajuns! I-au cotropit pe toti si-i exaspereaza cu mizeria de care pot fi in stare sa o produca. Tutei asteia ar trebui sa-i ia cineva bilet numai dus pentru Tiganistan ! Asta arata oportunismul si oportunitatea prost inteleasa a natiei asteia! “Dam cu cacat ca ne cauzeaza la toti!” ( intr-un post o sa explic ce este cu acest “cauzeaza”, intimplare reala din anii ’90 ).
  PS. Nu dau cu cacat 100% in natia tiganeasca. Stiu si lucururi bune despre ei, am avut chiar prieteni in copilarie tigani, asa ca stiu cu ce se maninca, dar ce se intimpla acum este o mizerie tipica romanilor fara coloana vertebrala!

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 4

 10. Daca n-as fi trait in Romania, fata asta chiar reusea sa ma impresioneze si la cat sunt de empatica, cred ca reusea sa ma faca sa si plang. Bleah!! Dar pentru ca traiesc in Rahova/Bucuresti de ceva vreme n-a reusit nimic cu mine. O invit sa iasa din casa, eventual din masina proprie care o duce pe unde are nevoie si care o rupe cumva de realitate, sa se plimbe cu mijloacele de transport in comun si sa-si bage atticolul un fund dupa ce ne pupa undeva pe toti (fiecare sa-si aleaga unde vrea sa fie pupat). Eu stiu deja unde vreau sa ma pupe.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 2

  • @Elena, eu nu vreau să mă pupe nicăieri, pt că mă umplu de prostie 😀

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 3

  • Crezi că se ia?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Nu pot să risc 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Diabolic, :)))))))).

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Elena…pălăria e pe jos…mi-ai luat vorbele din gură. Ai un mare like.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • @SorinB, nu te las eu pe tine asa usor fara cuvinte :))))). De fapt, cred ca nu te lasa nimeni.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @Elena..sărut mâna…mi-ai făcut ziua frumoasă…..mulțumesc

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 11. “căcat!”… wau… ce desert!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 3

 12. Aștept momentul în care cineva se va căca în metrou și duduia de la Adevărul o să-i facă nesimțiți pe călătorii care au stat să se uite, fără să-i dea omului hârtie igienică.

  Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 2

 13. Asta imi aduce aminte de o discutie cu un mare ganditor care-mi spunea ca ar trebui sa-mi fie frica de refugiati sirieni si eu ii spuneam ca mai degraba ma feresc de alte natii. Ca aia care ne jefuiau de banii de buzunar cand eram copii nu erau sirieni… E o diferenta intre a fi rasist si a fi bou: daca esti rasist te duci si-l iei pe unul la bataie pe baza de culoarea pielii, daca esti un simplu bou ti se pare ca toti oamenii sunt minunati, in ciuda experientelor anterioare, si nu stai cu mana pe buzunar cand ai prin preajma oameni de acelasi fel ca cei care te-au mai buzunarit si in trecut.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

 14. Gagica care (îmi cer scuze dar o merita…) a vomat articolul din Adevarul (a ajuns și asta un ziar de șters la cur de către giboni) este una dintre beneficiarele programului de reconversie profesionala de care s-a ocupat deputatul Nicolae Paun, zis Niki Scorpion? Ala care spunea despre co-entniacii lui, cei care l-au “votat”, ca sunt niște “țigani jegoși”? Eu asa cred deși nu am putut citi articolul pana la capăt, a avut grija prostănaca sa pună concluziile încă de la începutul articolului. Știți ce este și mai ciudat? Articole de genul asta care ar fi trebuit scris in asa fel încât sa aducă un pic mai bine in “relația” majoritar – minoritar (deocamdată ma mai simt majoritar dar cred ca nu pentru mult timp…) nu fac decât sa incite și mai mult la ura noastră fata de giboni care se pisa pe tot ceea ce este moral – pardon, normal!. Spun asta după ce am citit comentariile celor care au citit articolul.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 4

 15. Regret, dar aveti o reactie neanderthaliana cu totii…. Autoarea articolului este de etnie roma (actrita si scenarista) care s-a implicat activ in imbunatatirea imaginii comunitatii rome (ca o paranteza, bravo ei ptr asta, oamenii astia au nevoie sa vada ca se poate si altfel decat le spune bulibasa).

  Nu este nimic surprinzator ca a intervenit si si-a exprimat opinia intr-un mod civilizat si argumentat. Raspunsul de genul “hai ca mananci cacat” duce discutia exact la un nivel “de cacat” pentru noi astia, care ne pretindem spalati.

  Sa ne fie clar: am aceeasi parere apropo de comunitatea roma ca si Mihai … dar nu simt nevoia sa o exprim abject ca sa ma fac inteles.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 19 Thumb down 16

  • @Alin, ai văzut “Asfat Tango”? Are Florin Călinescu acolo o replică de genul: De ce să spui “merdre”, când ai în limba română un cuvânt așa de frumos precum “căcat”? Well…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 13 Thumb down 7

  • @Alin, “s-a implicat activ” n-a dat roade!!! Rezultatele implicarii ei sunt …spre deloc, pentru noi astia cu reactii neanderthaliene.
   “Oamenii astia” nu au nevoie sa le arate fata asta ca se poate si altfel. Pariez pe ce vrei tu ca tiganii nici macar n-au auzit de ea. Insa de Salam, da. Si nu vorbesc de salam victoria.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

 16. Se pare că autoarea textului refuză să admită că de cele mai multe ori adevărul trebuie să doară ca să fie înţeles.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 17. Pentru duduitza, n-am comentarii. Ce ma îngrijorează, e că aceștia de etnie, se înmulțesc maxim.
  Ca și exemplu concret, un medic de familie cu pacienti majoritari romi, in august anul trecut, a inregistrat 8 nou născuți romi, pe cand colegul cu pacienti majoritari români, nu a avut niciun nou nascut. Și vorbim doar la nivel de doi medici, dintr-o localitate.
  Faceți voi calculul la nivel de țară.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 18. @Mihai Mananca cu polonicul, ca lingurita e insuficienta… ? de fapt cred ca foloseste direct ambele maini ca sa fie sigura ca ia cat mai mult odata… ?
  Perfecte urarile transmise… ??

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 19. Am verificat si e tiganca, cica “roma de partea buna” deci e clar.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Larisa, concluzia trasa de mine este că toate femeile ar trebui sa aiba cate un copil (baiat) cu Stalone. Asta e scapare noastra :)))) Ca sa nu mai vorbim de placere..:))).

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 20. Am auzit că ţi s-a închis Mega Image-ul de lângă casă şi m-am îngrijorat: de unde îţi mai iei inspiraţia şi figurile de stil? Sper să fie doar un zvon. Referitor la articol, ţin să mă delimitez de vocabularul folosit şi să dezavuez orice derapaj discriminatoriu, dar… da! 😉

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 21. Nici “Adevarul” nu mai este ce a fost! In primul rand, textul are greseli de exprimare si nu numai. Nu este prima data cand citesc un articol cu greseli. Seful de sectie sau cel cu rol de “cap limpede” nu le vede? La un ziar central nu este admis. In al doilea rand, un reporter corect , la departamentul social, ar trebui, in opinia mea sa informeze. Fara prea multe excese subiective.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Dana, fata nu are cum sa nu fie subiectiva, face parte din etnie și este actriță, nu reporter / ziarist. Greșelile de exprimare sunt normale…ca sa arata ca articolul nu este discriminatoriu. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 2

 22. Am stiut ca va starni o revolta fireasca, de fapt, cu intentia asta ti l-am si trimis. Si de nu te-ntrebi, nu va-ntrebati, de ce-am facut-o, eu tot ma voi marturisi voua. Sic ! 🙂
  Probabil nu de putine ori sau macar intamplator si de Marian Munteanu in mod sigur, ati dat peste tot felul de romani verzi, cu precadere-n spatiul virtual. Pe paginile lor nelipsitii A. Boca. Z. Codreanu, A. I. Cuza, Nae Ionescu, M. Eliade (?!), Cioran (?!) s.a,, nelipsita troica legionara, nelipsitul “Soim roman” si nelipsitele fantasmagorii cu ocultele ostile neamului, masoni, unguri, evrei, Bruxelles s.a.m.d. Citindu-i, atata cat te lasa rabdarea, ajungi la foarte predictibila concluzie, “Frateee, asta-i cu capu’ !”. N-ati dat chiar peste niciunul, nu-i bai, ca nu-i cultura obligatorie, suficient c-ati dat peste Vadim si tot intelegeti unde vreau sa va aduc. Ei, bine, citindu-le elucrubratiile sau urmarindu-le bufonariile, ajungi, vorba lui Crin, sa empatizezi intrucatva cu etniile de abia dupa ce-ai vazut cine le critica. Oameni pe care caror cv scrie doar “sunt roman !” si nimic mai mult. Datorita lor si numai lor nu te mai intrebi insa ce scrie pe cv-ul celorlalti. Hai sa ne uitam si la acestea. Ce scrie pe al presedintelui C.N.C.D,, Asztalos Csaba Ferenc ? Facultatea de drept, burse de la evrei si CE si apoi intrarea in politica. Munca, ceva ? Ioc ! L-ati auzit criticandu-i fie si numai cu un sfert de gura pe ai lui cand cu marsurile prin Harcov, cu steagurile secuitesti, cu romani “opincari” s.a. ? Ntz! Ce scrie pe cv lui Cernea ? Faculte, ong-uri, partid propriu, intrare in politica. Munca, ceva ? Ioc ! L-ati auzit vreodata criticandu-i si pe altii inafara de conationali ? Ntz ! Bine, a criticat islamismul, pe rusi, pe japonezi, numai pe cei care nu vor ajunge vreodata la el, insa pe vreun tigan, ungur, evreu, musulman bastinas, niciodata. Ce scrie pe a lui Ioana Staniloiu ? Conservator, ong si vrea acuma si-n politica. Munca, ceva ? Ioc ! S-a luat vreodata de o etnie ceva mai artagoasa ?Ntz ! Numai de romani. Nu va mai sacai, caci la fiecare “justitiar” al drepturilor minoritatilor le veti constata pe aceleasi: munca, deloc, viata usoara, fara constrangeri, cat cuprinde. Sigur n-a curs ca la altii, dar tot a picurat. Acuma intelegeti ? Pe drepturile minoritatilor se mananca o paine buna, se toaca fonduri imense si n-ai nimic altceva de facut decat sa te iei de romanii “ultra-violenti”, despre care insa nimeni n-a auzit vreodata sa-l fi luat la zmotocit pe vreunul dintre ei.
  Cum ajunge insa specia acestor militanti sa se afirme ? Exact sau nu altfel decat colega lor Dragan ! Te provoaca printr-un astfel de articol, dintr-o suta tot gasesc 2-3 care s-o injure si apoi incep sa se victimizeze si sa se laude cum dau ei piept cu fortele reactionare. Cernea de ani de zile, Staniloiu de cateva luni si Dragan de curand. Stiti cea facut marele luptator Cernea cand l-a injurat un biet rocker turmentat la un concert in care mai multi de jumatate sunt ? A fugit iiiimeeediat la fortele de ordine agitand larg legitimatia de parlamentar ! Si a doua zi, zbang un articol pe VoxPublica, singura care-l publica de altfel: sariti, ca ma fugaresc legionarii ! Vedeti voi ? Si acestia din urma iti pot deveni simpatici dupa ce vezi cine ii crtica … 🙂
  In fine, eu atat va zic: aveti un simt al echitatii sanatos, nu lasati sa vi-l perverteasca unii care se grabesc sa va acuze pe bani c-ati fi verzi, mov, roz.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

 23. Discriminarea este un concept foarte periculos. Fie ca oamenii discrimineaza pe ceilalti din diverse considerente, fie ca folosesc discriminarea ca pe o arma – ceea ce pare a fi cazul aici.
  Eram in Cambridge, in autobuz cand o doamna in scaunul cu rotile a facut un scandal monstru deoarece o alta persoana nu s-a miscat atat de repede pe cat si-ar fi dorit ea! Doamna din scaunul cu rotile era foarte mare si avea o gura si mai mare. Dupa 5 minute de tipat a acuzat de discriminare pe cealalta – care a avut un raspuns extraordinar! – “I can do the same thing considering that you are Caucasian and I am Black”
  Domnisoara vorbeste din carti si idealuri – clar nu din ce se intampla in viata de zi cu zi… Pacat! Nu as vrea sa o vad inconjurata de un grup de rromi care au ajuns sa iti zgarie masina in parcare daca nu le dai 5-10 lei…
  Am atat de multe experiente neplacute cu acesti oameni, incat cand ma gandesc ma ia cu suspine!

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

 24. Le spune asa bine o d-na in comentariile articolului mentionat..dupa ce ii aduce argumente pertinente, o intreaba :”S-apoi unde sunteti bineveniti pe glob? Nu va intrebati DE CE?”
  Chiar; sa raspunda matracuca, de ce are toata lumea ceva cu ei??

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

 25. Este o carte scrisa de Bogdan Teodorescu.Spada.Iti recomand cu caldura sa o cauti sa o citesti.Chiar iti recomand.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 26. Ce este trist, este faptul că proștii se înmulțesc. Dar, știi si noi suntem de vină. Sunt in tramvai si tocmai a urcat o lepra cu puradelul la produs, ghici cine le finanțează statul acasă! Ai naibii români, se plâng ca n-au bani, dar să vezi ce ii sponsorizează pe-ăștia. Din piață, de la o bătrânica nu ar cumpăra o roșie, dar la ăștia, imediat suport financiar!

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 27. Cred ca merge mai rar cu ratb-ul fata asta.
  Principial înțeleg ce vrea să zică. Practic bate câmpii… Cu grație!

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 28. Aici in Constanta avem un cartier facut de Mazare pentru ajutor social. Locuintele sunt dintr-un fel de containere, si cartierul se numeste Henri Coanda. Ghiciti de cine sunt ocupate containerele. Daaa, fix de tigani. Dar altceva vroiam sa spun, de un timp au inceput o noua metoda de a “castiga” un ban ” cinstit”. Daca treci cu masina pe-acolo, isi arunca copiii in fata masinilor, dupa care iti cer bani. Piranda asta, oare ce dracu fumeaza de viseaza asa???

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 29. Mi se pune cate-un nod in stomac de cate ori aud ca francezii sau alti vestici tocmesc avioane sa-i aduca inapoi. Eu as contribui benevol la un fond de stramutare a scarbelor astea.
  Veniti sa vedeti talciocul din Buzau: plin de tigani cu marfa proaspata in fiecare we, adusa de-afara, orice vrei, si cel mai mult mormane de portofele si genti de piele.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 30. Am vazut si eu filmuletu’. Scuze, dar aia e bataie ? Ca mai rau ne bateam eu si frate-miu cand eram mici.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 31. @monica…știu că am promis un lucru, anume că nu voi citi și nu voi răspunde rândurilor tale. Îmi pare rău, dar nu pot.

  Faptul că mă laud sau nu, este fix problema mea. Lămurește-mă și pe mine, te rog, de ce te-a deranjat acest lucru pe tine…am făcut cumva referire la tine? Am spus eu ceva despre tine? Nu cred.

  NU ai spus că mă cunoști, dar mă judeci și nu doar că mă judeci, dar jignești fără discernământ…după cum spuneam mai sus, habar nu ai ce/cum/cine sunt…ai citit niște comentarii și, măcar dacă ai fi citit de ceva timp, poate ai fi înțeles exact ce vreau să spun/scriu. Un efort prea mare…e mai ușor să arunci cu noroi, nu?

  La faza cu automobilul personal….dacă aprecierea mea a fost greșită, îmi cer scuze…ceva îmi spune că nu. Mă poți contrazice????

  Referitor la faptul că ai scris cu literă mică numele, am subliniat tocmai pentru ca cititorii să înțeleagă că nu eu am scris așa (dând dovadă de lipsă de respect, așa cum faci tu), ci TU ai scris …prinzi nuanța?

  În ce privește armura strălucitoare, da recunosc…o am și mă bucur de fiecare data când o îmbrac. Culmea, sunt născut în ziua în care a urcat Ștefan cel Mare pe tron…la 518 ani distanță…deci, sunt un urmaș demn de-al lui….ca să fiu puțin rău, noi, moldovenii moștenim anumite chestii faine…nu ți le spun.

  Să înțeleg că femeile preferă bărbații lipsiți de simțul cavalerismului și al manierelor și eu nu am știut? WOW..asta îmi dă de gândit…Din păcate, nu mă voi schimba…o voi îmbrăca mereu și voi încerca să rămân credincios ideilor mele…

  Părerea celor de pe blog chiar contează pentru mine…fie că este o apreciere fie că nu, a contat și contează. Ca să te lămuresc…am intrat pe blog și am descoperit o comunitate uimitoare…niște oameni super funny și inteligenți, cu care chiar am ce discuta. Aprecierea lor contează pentru mine, din motive pe care tu nu le vei înțelege în veci. Am cunoscut muți oameni de aici, cu unii m-am văzut și am discutat face to face. Cu unii am devenit prieten. De câștigat, am câștigat eu din prezența aici. Fiecare cititor care nu a fost de accord cu ceea ce am scris eu, a venit cu argumente, dialogul a fost civilizat și constructive…eu am avut de câștigat de la fiecare din cei de aici….

  Nu m-ar fi deranjat deloc dacă m-ai fi contrazis, aducând argumente contrar ideilor mele…ai dreptul la părerea ta, așa cum eu am dreptul la a mea…asta nu înseamnă că schimbul de idei nu poate fi civilizat…

  Mă voi opri aici pentru că discuția cu tine tinde să nu se mai termine, iar cititorii nu cred că au chef să citească despre cearta asta inutilă.

  În final, vreau să te rog a mă ierta dacă, cumva,prin ceea ce am spus, te-am supărat…departe de mine intenția de a jigni pe cineva, cu atât mai puțin o domană/domnișoară. Dacă s-a întamplat, îmi asum greșeala, cu toată seriozitatea.

  Mi-a făcut plăcere să conversăm, chiar dacă tu ai o părere atât de proastă despre mine.

  Chiar îți doresc să ai parte de o zi frumoasă.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 6

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 11

 32. Am sa incep in felul urmator: toti demonstrantii anti-Boc au fost derbedei si huligani, toti demonstrantii de dupa Colectiv au fost “tineri frumosi si prosti care s-au apucat de daramat guverne in loc sa mearga la munca”, toti membrii galeriilor de fotbal sunt drogati si violenti, toti ungurii vor Ardealul si nu-ti vorbesc romaneste de-ai dracu’ ce sunt ei, toti elevii din ziua de azi sunt analfabeti si obraznici, toti copiii stau cu ochii in tablete si calculatoare, toti musulmanii sunt teroristi, toti politicienii sunt niste jeguri si niste hoti. As putea continua. Ce sunt astea? Generalizari pe care le facem zi de zi sau care au fost facute la un moment dat. Sunt indreptatite? In unele cazuri sunt, in altele, nu prea.
  In cazul etniei tiganesti, exceptiile sunt atat de putine incat generalizarea e indreptatita. Si nu o zicem doar noi, o zice toata Europa. Asa ca tipa care a scris prostia aia sa ma lase.
  Am avut si am prieteni tigani, chiar si rude tigani (prin alianta). Profesorul de nu stiu ce de la gradinita lu’ fi-miu e tigan declarat. Astia sunt exceptiile, fiindca, daca n-ar fi fost, as fi avut si eu vreun palat cu turnulete sau un loc de frunte in vreo banda de camatari si proxeneti. N-am avut noroc, asta e. Cunoscutii mei tigani au fost destul de fraieri sa se integreze. Asta insa nu mi-a schimbat parerea generala despre aceasta minoritate.
  Si ar fi destul de greu sa mi-o schimb dupa ce am trait aproape intreaga viata in Rahova (Bronx-ul Bucurestiului??), colt cu Sebastian si Ferentexas, m-am intersectat zilnic in timpul liceului cu fauna si flora celebrelor zone Chirigiu, Sabinelor si Cutitul deArgint, am lucrat in Colentina si Pantelimon, cu bonus celebrul cartier Palas din Constanta. Nu, nu exista clisee despre tigani. Tot ce se spune despre ei e adevarat, iar exceptiile, destul de putine, sunt niste oameni care au tot respectul meu pentru ca s-au zbatut sa iasa din tiparele acestei etnii, si, totusi, uneori chiar si in cazul acestor exceptii se poate observa amprenta genetica.
  Inca ceva: ma pis pe denumirea de “rrom”. In aproape toate limbile pamantului sunt denumiti “tigani”. Iar eu asa le spun. Inca nu si-au castigat alta denumire in ochii mei. Le zic “tigani” cand vreau sa ii alint si “ciori” cand ii injur.

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 1

  • @Ionut…se poate un big like? Nu am ce comenta…chiar mă întrebam pe unde umbli…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @SorinB, multumesc!? Am comentat mai rar fiindca am fost plecat in vacanta intr-o zona din acelea pe care se zice ca ar vrea sa ni le ia ungurii.?? Unde 90% din oameni vorbesc maghiara, desi sunt romani (inclusiv tiganii parlesc in ungara?) si totusi, nu stiu cum dracu’ se face ca, in prezenta unui “mitic” ca mine, toti vorbesc romaneste, ca sa pot intelege si eu. Si sunt si placute bilingve, si majoritatea denumirilor de produse, magazine etc. sunt in 2 limbi sau, cateodata, doar in maghiara, si, cu toate astea, nu mi-au iesit nici pete pe fata, nici bube pe gat cand le-am vazut. Si tot Romania este si acolo. Asta apropos de generalizarile de care ziceam mai sus. Aaa, si tiganii sunt la fel ca peste tot, chiar mai multi decat in alte zone ale tarii, fiindca traiul bun ii atrage ca pe niste paraziti.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 33. Puuuutee!Da-te,bai,ca puuuteee!Mihai,mi-am propus sa stau cuminte azi,dar nuuu….trebuia sa o comentezi pe duduca pacifista!!!Ca si tine,imi doresc din strafundul sufletului sa vina noaptea tarziu spre casa si sa dea peste 3-4 haidamaci pusi cel putin pe ascultat “muzica” tare si vorbit ca in autobaza.Sa se faca mica pe scaun si sa se roage in gand “da,Doamne,sa nu ma vada aia!”,sa numere statiile ramase si fiecare secunda sa i se para un minut pana ajunge la destinatie.Si,cand or sa o ia “domnii” in vizor,sa-i improaste cu imensa ei toleranta pe care o propavaduieste pe aici.Am o fetita si sper ca macar ea sa creasca in conditii mai bune si sa poata veni tarziu acasa in siguranta.Sunt produsul vremurilor si al societatii in care traim si nu sunt vreo silfiduta gingasa,dar,frate,chiar imi doresc din tot sufletul sa pot veni la ora 22 de la servici imbracata intr-o fusta decenta si sa ma simt in siguranta pe strazi si in mijloacele de transport.Duduia cred ca locuieste in Elvetia si ii da mana sa priveasca totul cu detasare si toleranta.Sorinb,mi-ai mers la suflet…ca de obicei!

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 11

  • @Lili, stii care e diferenta? Procentele. Daca din 10 insi care fura, 9 sunt tigani, daca din 20 de insi care stau intr-o celula in puscarie 19 sunt tigani, daca din 10 familii cu ‘enshpe copii care traiesc doar din ajutoare sociale 9 sunt familii de tigani, daca dintr-un bloc cu 300 de apartamente (aproape 1000 de oameni) doar 5 sau 6 familii de tigani fac scandal cand cineva parcheaza pe locul lor, sparg seminte in locul de joaca al copiilor si se pisa in coltul blocului, daca intr-un sat cu cateva sute de case vezi imediat diferenta intre “zona romanilor” si cea a tiganilor din cauza mizeriei care domneste in cea din urma, daca din 5 cersetori in Paris, 4 sunt tigani,nu-mi vorbi mie de blonzi analfabeti si alte alea. Hai sa luam la rand 20 de firme alese aleatoriu, 20 de ferme din sate diferite sau pur si simplu, 20 de locuri unde se munceste pentru un salariu din care se platesc niste taxe si arata-mi cati tigani si cati romani muncesc in aceste locuri. De obicei, maxim 1 sau 2 tigani.
   Zici de programe de integrare pentru tigani? Dar pentru romani de ce nu se fac programe de integrare? Nu traim in aceeasi tara? De ce aveau tiganii locuri rezervate in scoli, licee, facultati in timp ce restul prostilor dadeau examene de admitere? De ce trebuie ajutati sa se integreze cand traiesc aici de cateva generatii deja? Cum, plm, se poate vorbi de integrarea cuiva intr-o societate cand si strabunicii, si bunicii, si parintii lui au trait in acea societate?
   Cat despre promovarea non-valorilor, unde vezi tu ca se promoveaza doar tiganii? Se promoveaza non-valoarea in general.
   Aici nu e vorba de politica, de programe nationale, de guvernare. E vorba de comportamentul la nivel de individ.
   Zici de romani ca sunt corupti, lasi, hoti etc.? Eu nu sunt. Dar ma intorc la procente. Majoritatea e decisiva. Ca la alegeri. Romanii aia pe care ii descrii tu sunt in minoritate fata de ceilalti. La tigani e fix invers.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • Mai revin cu o chestie, desi sunt ferm convins ca nici @Lili, nici altcineva nu mai citeste aici la ora asta. Din 30 de paturi pe un etaj la Infectioase, la Victor Babes, 25 erau ocupate de tigani. (am avut treaba pe acolo anul trecut – cu munca, nu internare sau altceva). Sunt curios, cati tigani au iesit in seara asta la proteste? N-am vazut nici o piranda, nici un manelist, nici un tigan d-ala care ar vrea sa se integreze dar nu il lasa rasistii de “rumani”!! Ca doar si ei sunt beneficiarii sistemului de sanatate de stat, poate chiar intr-o mai mare masura decat romanii. Unde, plm, s-au aflat membrii acestei etnii de cate ori lumea a luptat si a demonstrat pentru un trai mai bun? Vor integrare intr-o tara de care ii doare fix in cur dar se indigneaza cand si pe restul ii doare in cur de ei.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 34. Eu ma oftic ca a scazut cerinta de sapun pe piata, nu mai vor astia sa-l faca din resturi de tigani..acum cu cerintele UE si alte bullshit-uri sustinute de ONG-uri 🙁 ..pai in m*rt**i m**t*i de tigan nespalat, nu aduci nici un beneficiu societatii, nu generezi nici un plus valoare, esti doar o molima care suge ca o capusa din fondurile ajutoarelor sociale si raspandesti numai nesimtire si nesubordonare in jur (pe langa miros pestilential evident) sfidant orice lege si regulament si batandu-ti joc si amenintand tocmai omul care se trezeste dimineata la 4 sa mearga la servici ca sa cotizeze apoi la impozit si alte taxe ca tu, paduche social, sa primesti ajutor social! Sunt singurele fiinte pentru care nu as avea remuscari in a le da foc sa arda ca sobolanii sau topiti ca la Auschwitz si transformati in sapun..ba mi-as lua un meniu din ala mare de popcorn si Pepsi si as urmari spectacolul in 3D 🙂 ..da! suna xenofob, I dont fuckin care..cu astia nu ai de ce sa te simti jenat si rusinat..imi provoaca doar repulsie si scarba de fiecare data, cu fiecare membru al gintei lor de asiatici inadaptati!!!

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 6

  • Baiatule, tu ai probleme grave! 🙁 Si mai sunt si unii care apreciaza asta. Mda. Viitorul suna bine!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 11

  • monica bag de seama ca esti vreo hipsterita din aia care o tot arde cu political correctness si le iei apararea tiganilor pe motiv ca sunt mereu marginalizati si respinsi de societate..zic asta pt ca am vazut ca si la adresa lui SorinB ai ceva de comentat..iti place asa sa faci flame sau ai timp prea mult la dispozitie?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • George, inteleg ideea din mesajul tau, dar modul de exprimare, ma scuzi c-o zic, este infect.
   Nici in gluma, nici ironic, nici pamfletar n-as folosi tragedia din Auschwitz pentru a sublinia o asa idee.
   Uite, as fi curioasa daca ai avea curaj sa scrii textul de mai sus sub numele tau real.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • Poate ca am fost dur si transant (cu toate ca am precizat asta inca din text ), dar cand aud de cazuri din astea cu tigani si marlani din astia, te rog sa ma scuzi, dar ma transform ca Hulk in materie de furie si scarba fata de ei! As vrea sa-i vad rasi de pe fata pamantului! Can u blame me? Vino cu cel putin 30% din totalul populatiei de rromi de exemple de comportament civilizat si acte demne de admiratie si respect si imi voi retrage cuvintele si imi voi face mea culpa in privinta imaginii lor..crezi ca poti venii? Asa ma gandeam si eu..nu prea ai cum sa atingi procentul ala..asadar nu inteleg sentimentul tau de simpatie pentru rasa lor!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 35. Si daca erau de etnie romana ?…sau daca ascultau Biber ala sau Metallica…da-o dracului de treaba…am prieteni tigani, sasi, unguri etc…inclusiv turci…nu sunt rasist dar aia 2 au caut-o cu proiectorul nu cu lumanarea, pacat ca luati ca cetatateni ei sunt cei agresati…(desi poluarea fonica e totusi interzisa)

  Edit…procedam si eu ca cei 2…am antecedente da mi se rupe ca pe vremea aia nu se rezolva cu o filmare…era ceva gen vedem noi tura viitoare

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 36. Oameni ca femeia asta care traiesc inchipuit sunt de-aia care nu vad mai departe de lungul nasului sau nici macar. Mai rau este ca am cunoscut de-astia si sunt asociali, inchipuiti, frizeaza “inteligenta” si nimeresc cateodata sa isi publice prostiile. Nu as fi bagat-o in seama, dar, fiind publicata de un ziar cu notorietate, sa isi primeasca scuipatii nostri ca tare tuta este.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 4 Thumb down 12

  • lili, vezi sa nu iti crape nervii de atata simpatie. apropo, nice name, lili 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

  • “…da-va-n sange..”….Ce ziceam eu mai sus de amprenta genetica vizibila chiar si la cei mai “integrati” minoritari?? Lasa-ma sa ghicesc: facultate pe locuri rezervate???

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • eu ii port ceva simpatie. numele ei, de coafeza la igiena, ma inspira in seara asta.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

  • :)))))
   Ai ghicit intr-un glob de cristal sau esti frate cu mama Omida?
   Si te mai dai de rasa pura, suedezule!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 5

 37. Si din pacate nu o fac doar ”loco” ci si peste granita…..

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 38. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 0 Thumb down 14

 39. Lili…vii?…mai avem 3 portii…si ui asa ne miram ca ciocolata e unita si noi ne futem in areampa…hai contrazi-ma si zii ca ai glumit

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 40. AAAAAAAA…avem dealea…ca e tigan sau nu…secui/ungur?….mai io nu ma tem sa va zic ca zic ca mis momarlan…rasist NU….tigan sau ce pola lu hector esti…esti hot….daca te vad ai pus-o

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Hotz…nu am diacritice…

   P.s..la 1.83 si vre-o 94 kg….acu” ca m-am tuns as fi catalogat ”ceafa lata”’…hmmm

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Știi ce e fascinant? Londra are primul primar musulman, avocat de drepturile omului.
   http://www.bbc.com/news/election-2016-36232392
   În Heathrow sau Gatwick la punctele de securitate numai un orb nu poate să vadă turbane peste turbane asigurând securitatea.
   Asta la nici 11 ani de la bombistii din London Tube. Cunoscuți de acum 😉
   Fiecare poate să tragă concluzia proprie.
   Eu unul sunt în faza de ușor iritat de politically correct și diversity !

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 41. N-as putea spune o urare mai buna decat cea spusa de Mihai. Si eu ii doresc acelei femei sa se intalneasca cu niste tigani, rromi ca sa fim political correct, din cei care umbla in gasti pe langa pubelele de gunoi din spatele blocurilor.
  Aceeasi urare am si pentru cutofili. Sa intalneasca haitele din cartierele marginase si apoi sa-i aud.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 42. https://www.facebook.com/Ioana-Staniloiu-1109764179047396/?fref=ts

  “După incidentul cu romii bătuți în tramvai, mulți concetățeni s-au gândit că legile noastre democratice nu sunt bune și că ne-ar prinde bine o întorcere în timp la legea PUMNULUI …”.
  S-a lovit cu pumnul !

  “O soluție vehiculată de o parte a opiniei publice este introducerea în legislație a “scuzei provocării”. Dar acest lucru există deja în lege și presupune acte de violență, nicidecum muzica dată tare”.
  Ascultau doar muzica tare ! Ce atata deranj ?

  “În cazul nostru:
  – provocare prin violență? NU
  – atingere gravă a demnității? NU
  – acțiune ilicită gravă? NU”
  N-au amenintat si n-au injurat !

  “Cine vrea să folosească legea PUMNULUI și să își facă singur dreptate, cu siguranță nu ințelege regulile democrației și acționează pur impulsiv, nicidecum pe baza unei judecăți raționale și care să țină cont de instituțiile statului de drept.”
  Asta cam asa e ! Cea mai profunda intelegere a democratiei, cea mai limpede judecata si cel mai adanc respect fata de institutiile statului.au dovedit-o tiganii.

  Votati-o ! Dati-i sa manance din banii vostri !

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • Eu cred ca procuratura ar trebui sa se sesizeze in cazul asta. Si sa stabileasca gradul de vinovatie si pedeapsa pentru fiecare. O amenda pentru tulburarea linistii publice pentru tigani si poate niste inchisoare pentru vatamare corporala pentru romani. Plus cateva amenzi pentru injurii si invective rasiale, la cei care le-au folosit, indiferent care ar fi aia.

   Sau nu aveti incredere in romanii verzi si civilizati din politie, procuratura, judecatorie?
   Aaa, de aia am ajuns sa ne facem dreptate cu pumnul, fiindca civilizatia, cinstea, moralitatea nu a patruns si printre autoritatile statului? Auch! Parca tiganii erau problema cea mare, lipsa lor de civilizatie si educatie.
   Aaa, de fapt sunt o gramada de infractori romani care le dau drumul de fiecare data infractorilor de orice etnie pentru spaga! Si sunt romani, pe bune?

   Un tigan va fura 500 de lei din buzunar. Si faceti circ si va bateti cu pumnul in piept. Un ministru v-a furat 25% din salariu timp de 2 ani si nici macar nu ati iesit in strada sa ziceti ceva! Nu v-ati dus sa il dati in judecata, nu ati urlat “Dreptate!”, nu s-a trezit niciun musculos sa protesteze. Si a fost furt, demonstrat de justitie in cazul celor care au facut demersuri legale. Si ziceti ca tiganii sunt problema si voi niste justitiari?

   Mai degraba ipocriti!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

  • Lili,

   dezinvoltura cu care au trecut la amenintari de parca-r fi discutat despre vreme, comportamentul lor sfidator, nu se datoreaza faptului ca se stiau Brusli si Linda, dovada si deznodamantul, ci renumelui de haitasi feroce si razbunatori al tiganilor. Daca tot tii la comparatii cu romanii e aidoma aparatului de intimidare de dinainte, aceeasi schema de lucru, care a tinut timp de decenii tara sub teroare. Si da, si ei incearca ulterior (si reusesc) sa-si marunteasca vina in spatele interpretabilului legii. Da, si ei insista sa fie judecati ca individualitati cat mai insignifiante, fara a se mai considera acum micile – dar pe atat de necesarele – rotite ale unui aparat de represiune. Si ? Asta inseamna ca trebuie sa accept o atmosfera de teroare, mobing social si umilinte ?

   Comentariul meu, cel de care te-ai “agatat”, se referea la pratica lui alde Staniloiu, care urla de moare ca insulta proferata de tigan nu-i vatamare (asa stie ea via Stuart Mill), ca atare de acceptat si tolerat, cea din partea romanului insa din cale afara de revoltatoare, si la nimic altceva.

   Inteleg si nu-nteleg unde bati la chestia cu furaciunea de 25%, ca si cum, vezi tu, Doamne, voua v-ar reveni mica coruptie, cea mare ramand apanajul romanilor. Si daca-m uita fraudele voastre de milioane din asistenta sociala (ce mai face piranda prinsa-n Anglia ?), camatarie, prostitutie s.a.m.d, tot n-ar avea importanta. E ca si cum mi-ai, ne-ai cere, obstenilor de rand, sa suportam si violul vostru, de vreme ce l-am suportat pe al altora sau ca voi vi-o bagati doar pan’ la jumatate, in timp ce altii pe toata.

   Sa-mi fie iertat, dar observ ca-n toate comentariile spre inceput te revolta, ca pe Dragan, sentintele generalizatoare, ca spre sfarsit vina unora s-o reportezi asupra tuturor romanilor. Pai e frumos ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • 100% de acord cu tot dar in special cu :
   E ca si cum mi-ai, ne-ai cere, obstenilor de rand, sa suportam si violul vostru, de vreme ce l-am suportat pe al altora sau ca voi vi-o bagati doar pan’ la jumatate, in timp ce altii pe toata –

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 43. In loc sa judecam opinia publica mai bine ii judecam pe aia care au furat banii care trebuia cheltuiti pentru reeducarea romilor! Ca de ar fi avut acces la cultura poate invatau sa isi asculte muzica in casti!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 44. Nu exista decat doua categorii de tigani (zigeuner, gitanos, tzingarro, toate acesate denumiri in alte limbi li se par ok, numai tzigan le pute, oare de ce?) si anume, cei adaptati, si cei neadaptati. Toti miros la fel, nu-i vorba, dar cei din prima categorie rareori lasa sa se vada adevarata lor apartenentza, se straduiesc din rasputeri sa nu para tigani, asa ca, in general, sunt ok. Ceilalti nu. Ceilalti sunt dusmanii tuturor celorlalte natii, pe care ii numesc “gagio” sau “gagiu”, care este un nume extrem de peiorativ si de dispretuitor, ceva in genul ‘fraier” sau mult mai rau. Ceea ce ma deranjeaza pe mine la ei este agresivitatea neprovocata, dispretul pentru cei care isi castiga existenta din munca cinstita, hotia, lipsa de civilizatie si comportamentul tribal. Tot ce se spune in plus pe acest subiect e superfluu. Ma risc si va povestesc, totusi, ceva, ca sa intelegeti ca atitudinea fata de ei nu este premeditata sau rau-voitoare, ci este generata chiar de felul lor de a fi: cineva din familia mea a fost multa vreme educatoare la gradinita, intr-o zona in care frecventau si multi “gitanos”, tzingaro” sau “tzigeuner”, asta ca sa nu le mai zic pe numele lor romanesc. Intr-una din zile, un copil roman care statea la aceeasi masutza cu un conational se adreseaza cam ultimativ educatoarei, spunandu-i : “doamna, i-al pe asta de langa mine!” De ce, Vladutz? Asta nu miroase ca noi! Vladutz avea cam trei ani, varsta la care copiii, in general, nu pot fi acuzati c-ar avea cine-stie-ce prejudecati.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 45. Vad ca un “domn bine”, intr-un comentariu de mai sus, o tine langa cu “democratia” versus “legea pumnului”, chipurile, cei din tramvai ar fi trebuit sa suporte totul si sa taca, fiindca asa ar fi democratic! Aceasta categrie de indivizi, poate bine intentionati, ce stiu eu, ar trebui confruntata cu o situatie de genul fiica violata salbatic de imigranti sau conationali. Sigur, violul, in sine, e greu de suportat, e o situatie la limita omenescului, trece in zona animalitatii, asta e clar. Dar l-as ruga pe cetateanul asa de democrat in conceptii, sa-si imagineze ca fiica sa e violata salbatic pe un maidan de o gasca de tigani, sau si mai ceva, de imigranti arabi. Ar mai fi, oare la fel de democrat? Haideti sa nu mai fim prefacuti. Suntem ingaduitori doar cand e vorba de suferinta altora, de ce nu recunoastem?

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.