Azi ar fi trebuit să trag chiulul de pe aici, dar nu m-am îndurat să vă las fără nimic, nimic la cafea. Măcar ceva pentru care să mâ înjuraţi tot trebuie să găsiţi de citit.

So, aseară am ajuns acasă la o oră când voi deja eraţi în lumea viselor şi n-am mai avut nici chef, nici putere să scriu, plus că mai trebuie să dorm şi eu din când în când, oricât de greu v-ar fi să credeţi. Îmi pare rău, aveam un subiect beton, pe care îl amân deja de câteva zile, dar uite că n-a venit nici acum momentul lui.

Daaaar, tot am o mică provocare pentru cei mişto cititori din Univers (despre voi e vorba, nu vă mai uitaţi miraţi în jur). Vă zic acu’ ce mi-a trecut prin cap.

Mâine dimineaţă când vă treziţi, vi se aduce la cunoştinţă că sunteţi deportaţi pe o insulă pustie (celor căsătoriţi, vestea le-o dă chiar partenerul de viaţă, cu un rânjet satisfăcut în colţul gurii). Restul aflaţi ori de la vecina aia bună de la doi, ori de la „tipul sexy cu care mă intâlnesc dimineaţa în lift şi se uită luuung la mine cu ochii lui mari, expresivi şi albaştri”.

Ei bine, indiferent de „canalul” pe care vă parvine informaţia, cert este ca trebuie să vă cărăbăniţi şi să staţi pe insulă, în pustietate, un an întreg, 365 de zile bătute pe muchie. Ziceţi-mi cinci chestii pe care nu concepeţi să nu le luaţi cu voi, oricare ar fi ele. Merg enumeraţi chiar şi vecina bună de la doi sau tipul sexy din lift.

Ah, dacă începeţi cu „eu aş lua-o pe nevastă-mea, că fără ea nu pot, e lumina ochilor mei”, o să încep şi eu cu faze de genul: „se pare că insula n-ar fi totuşi complet pustie, există un singur locuitor, o femeie care este combinaţia perfectă între Angelina Jolie, Olivia Wilde şi Claire Forlani. Săraca, este singura supravieţuitoare dintr-un naufragiu, nu are nici măcar haine şi odată cu vaporul i s-au scufundat şi pastilele pe care le lua ca tratament pentru nimfomanie”.

Aşa că vă rog să fiţi oameni serioşi şi să ziceţi pe bune şi cinstit ce-aţi lua cu voi. Presupunem ca pe insulă e cald şi bine pe toată perioada anului, ca să nu vă mai căraţi şi paltoanele. Hai să vă aud.

mihai_vasilescu_insula_pustie

sursa foto