Vă pregătisem altceva pentru azi, un diliu care se crede poet. Dar îl las pentru altădată, între timp am văzut ceva care m-a revoltat profund. Adică asta:

Miruna Inel, salvator montan în cadrul formației Salvamont Lupeni, a fost bătută, sâmbătă dimineață, la ora 2:00, în barul Taho din stațiunea montană Straja, de un cunoscut interlop din Lupeni, Constantin Sorin Palesică.

Totul, sub ochii unui jandarm montan, Sorin Moldovan, aflat în ziua lui liberă. Pe filmare se poate vedea cum fata leșină de la pumnii încasați, iar câteva secunde mai târziu este bătut și DJ Dinu, angajat al barului respectiv. În tot acest timp, jandarmul montan fumează și bea bere cu infractorul, aflându-se la aceeași masă cu el.

Miruna Inel se află în stare de șoc în prezent. În cursul zilei de astăzi a depus plângere pe numele agresorului. (sursa)

Aveţi filmarea din bar mai jos, iar la sfârşitul textului un printscreen cu amplasarea personajelor în încăpere.

Mă întreb, ce fel de jeg uman trebuie să fii ca să poţi lovi în felul ăsta o femeie? Ma rog, o femeie nu se poate lovi sub niciun motiv, dar pentru ce face oligofrenul ăsta chiar trebuie să ai un caracter ordinar. Indiferent ce i-a zis sau ce-a făcut fata aia, nu ai cum să te ridici şi să o loveşti cu pumnul în faţă.

Putea să se ducă tipa la masa lui şi să-i spună: „coiţe, am auzit că ai cea mai mică p*lă din lume şi pe lângă asta nici măcar nu ţi se scoală. Mi-a zis mă-ta aseară, când se cordea cu poştaşul sub geamul meu” (şi am prins în replica mea imaginară cele mai ale dracului jigniri din lumea asta pentru un bărbat: puţă mică, bleagă şi mă-sa care e curvă). Chiar şi auzind aşa ceva, urangutanul ăla nu avea voie nici măcar să sufle spre ea.

Sper din toată inima să meargă la pârnaie şi să se găsească unul care să-i scoată dinţii ca să nu-l zgârie când o suge. Iar dacă autorităţile locale îl fac scăpat, poate se găseşte un cetăţean de bine care să îndoaie o rangă pe ceafa lui lată. Ca să nu mai zic că o dacie veche costă câteva sute de lei şi din accidentele auto cu victime se scapă cu suspendare. Că doar de-aia se numeşte „accident. Doamne fereşte, nu vreau să instig sau ceva, sunt doar gânduri rătăcite care-mi trec prin cap.

Dar cât de împuţit poate să fie şi jandarmul care stătea cu urangutanul la masă. Asistă la toată scena şi nu schiţează nici macar un gest, deşi este plătit din banii mei şi ai voştri exact pentru evenimente şi situaţii de genul ăsta. Şi dacă are cineva proasta inspiraţie să-mi zică „era în timpul lui liber”, să citească aici:

Potrivit LEGII nr.550/2004 în vigoare de la 13.03.2005, privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române se precizează: „Personalul militar din Jandarmeria Română are dreptul şi obligaţia să intervină şi în afara orelor de program, a atribuţiilor de serviciu şi a competenţei teritoriale a structurilor din care face parte, atunci când ia cunoştinţă de pregătirea sau de săvârşirea unei infracţiuni, acţionând pentru conservarea urmelor, prinderea făptuitorului, ridicarea corpurilor delicte, a celorlalte mijloace materiale de probă şi predarea imediată a acestora autorităţilor competente.” (sursa)

Ce să zic, e mişto să faci furori în Social Media cu postări drăguţe despre buletinul lui Smiley. Mai greu e cu „siguranţa şi încrederea”.

Aşa cum sper să facă puşcărie Palesică, animalul care a lovit-o cu pumnul, la fel de mult îmi doresc ca jandarmului Sorin Moldovan să i se desfacă urgent contractul de muncă. Nu avertizări, nu sancţiuni disciplinare, nu lăbăreli de genul ăsta. Omul este un vierme laş care nu mai are dreptul să poarte uniforma jandarmeriei. Ce „siguranţă şi încredere” mai poate inspira el, dacă n-a fost în stare să intervină? Vă rog uitaţi-vă cât de liniştit trage din ţiagră şi nu face absolut nimic. Afară cu găina asta din jandarmerie şi lăsat să aplice cu anii pentru un post de bodyguard la vreo farmacie din Lupeni.

Ah, ca să nu mai amintesc că jandarmii montani fac echipe mixte cu salvamontiştii. Vă imaginaţi ce mişto ar fi prima oară când viermele laş ar nimeri cu fata asta în echipă, nu?

În încheiere, am şi eu o situaţie de lămurit. Hai să presupunem că, printr-un miracol, fata avea un pistol la ea (pe care-l deţinea legal). Ce se întâmpla dacă după lovitura cu pumnul reuşea să se mai ridice de jos şi-i trăgea ăluia două gloanţe în cap? Făcea pârnaie? E cineva pe-aici care ştie?

mihai_vasilescu_salvamontista_Lupeni

sursa foto