43,572 cititori

Albă ca zăpada şi cei şapte pitici duşi cu capul

Aţi recitit vreunul dintre voi povestea de curând, maturi fiind? Sunt convins că nu, dar vă recomand s-o faceţi. Până atunci, mi-am permis s-o comentez ca şi cum ieri ar fi fost prima oară când o citeam. Este absolut surprinzătoare, vă zic.

Începutul este coaching motivaţional curat. O împărăteasă care coase singură, se înţeapă la deget şi în loc să înjure transformă asta într-un exemplu de gândire pozitivă. Apoi transmite energie gândurilor, dorindu-şi un copil alb ca zăpada şi roşu ca sângele (fie vorba între noi, destul de ciudate gusturile femeii) şi i se împlineşte dorinţa. Partea proastă este că nu apucă să-şi valorifice abilităţile astea într-un NLP de dezvoltare personală sau MLM de tip Oriflame sau Avon, că o cam mierleşte la naştere. Ghinion, cum ar spune preşedintele.

Imediat aflăm că împăratul avea variantă de rezervă la treaba asta şi în nici juma’ de an deja se însurase din nou cu una tânără şi frumoasă. De, cine poate oase roade. Atât că gagica era cam nebună şi obişnuia să vorbească singură sau cu oglinda. Şi, veşnica problemă a femeilor, află rapid de tot că există alta mai frumoasă decât ea. Că, întâmplător, aia era chiar fie-sa vitregă, n-a avut niciun fel de importanţă. O voia întinsă pe năsălie şi încă rapid de tot. Partea asta o cred, absolut toate femeile ar vrea sa le vada moarte şi îngropate pe cele considerate mai frumoase decât ele. Dacă se poate, în chinuri.

Nu stă să facă cine ştie ce plan elaborat. Cheamă un flăcau care se dădea vânător pe la curte si-i zice să rezolve cazul. Proastă alegere. Ori ăla era vânător cum sunt eu doctor în fizica atomică, ori acţiunea poveştii se petrece pe plaiuri mioritice. De ce zic asta? Dă-i unui român de făcut un şanţ şi o să vezi cum stă, se gândeste calculează, se coieşte şi până la urmă sapă doar o groapă sau nu-l mai face deloc. Desigur, va avea grijă să găsească cele mai bune şi justificate argumente pentru care nu a făcut şanţul cerut. Aşa şi cu vânătorul lui peşte. Frate, ţi-a zis împărăteasa să faci o treabă, nu te mai căca atât pe tine şi fă-o. Pizdă-plânge ăsta mai avea puţin si-şi scotea singur plămânii şi ficatul. Prin urmare, nici gând să-şi îndeplniească task-ul si o lasă pe Alba ca Zăpada să se care, în dulcele stil “merge si aşa”.

Povestea se complică binişor, pentru că urmează partea cu piticii, care pe mine mă depăşeşte total. Eu n-am văzut în toată viaţa mea şapte pitici, adunaţi, cu tot cu ăia de la televizor şi Adrian Copilul Minune la un loc, iar în pădurea aia se spărsese conducta cu pitici? Mă rog, cert este că nu erau vasluieni, altfel “şapte” ar fi fost un număr magic pentru Albă ca Zăpada. Unde mai pui că exploatau o mină auriferă din munte, dar stăteau într-o baracă puturoasă din pădure. Clar, erau hipsteri sau daci liberi, altfel nu se explică.

Apoi vine partea în care te lămureşti că degeaba era frumuşică asta mică, prinţesa, că n-o prea ducea capul. Să te păcălească de trei ori acelaşi om, în acelaşi fel, nu prea seamănă a dovadă de inteligenţă. Fool me once, shame on you… Ştiţi ce zic, nu? Află mă-sa vitregă, împărăteasa, de la oglinda cu gură spurcată, că n-a murit şi vine să-i facă felul. La început dă două rateuri penibile dar a treia oară, în sfârşit, reuşeşte. La fix, că deja mă plictisisem de aceeaşi placă.

De-aici încolo treaba devine de-a dreptul halucinantă. Ăştia, piticii, nu erau nici ei cu toate ţiglele pe casă. Au luat cadavrul şi l-au pus în sicriu de sticlă, ca să se poată uita in voie la el. Cum e asta, frate, să stai să te holbezi la un mort? Da’ nu mai bine o împăiau şi-o ţineau pe hol, la intrare? Nu ştiu cum să vă zic, dar ăsta e caz de internare la un ospiciu, în regim de urgenţă. Dacă nu cumva o fi şi de competenţa poliţiei.

De parcă necrofilii ăştia mici şi bărboşi nu erau îndeajuns de duşi, mai apare şi flăcăul ăla, feciorul de bani gata, care vede mortăciunea din copârşeu şi în loc s-o ia la picior mai repede de-acolo, începe să se milogească să i-o dea lui. Băejnebun? Cam cât de nesănătos trebuie să fii la căpuţ ca să ceri un cadavru? Cum ar fi să dau eu o fugă mâine la IML şi să-l rog pe medicul de serviciu să-mi dea mie unul dintre morţi. Aşa, pentru sufletul meu. “Hai, vă rog eu dom’ doctor, pe ăla din colţ, că pare atât de blând”. Nu m-ar lua cu nino-nino de acolo?

Când au văzut piticii că e groasă, omul o luase razna de tot, i-au dat şi siciriu si hoit şi tot ca să scape de nebun. “Ia-o şi spală-te pe cap cu ea, dementule”. Iar ăla a pornit spre casă cu achiziţia nou făcută. Sunt tare curios ce faţă ar fi făcut tac-so, regele, când intra cu mortu-n palat şi-i zicea:

-Tată, mă însor.

-Bravo, fiule, cu cine?

-Vezi tu femeia aia moartă, din siciriul de lângă intrarea în sala tronului?

-Da, fiule, o văd.

-Ei bine, cu ea mă însor.

Cam câte capete în gură, cu tot cu coroană, credeţi că-şi lua prinţul de la ăl bătrân?

Dar n-a fost să fie atât de amuzant. Cred că Albă ca Zăpada era neam cu Cotabiţă sau ceva, de i-a sărit mărul din gât şi şi-a revenit din comă. S-a dat jos din coşciug ca nouă, ba îi mai ardea şi de mătărângă, altfel nu înţeleg cum s-a măritat instant cu băiatul ăla pe care îl vedea pentru prima oară. Dar e de înţeles, vă daţi seama cum tropăiau hormonii în ea după atâta amar de vreme de stat numai printre pitici? Păcat, avea potenţial fata si s-a măritat tot ca ultima ţărancă de pe lângă Insula Mare a Brăilei, cu primul venit. I-a mai turnat doi plozi şi aia a fost, trai pe vătrai. Când eu va zic că e scrisă în România povestea.

Dar surpriza v-am păstrat-o pentru închiere. Am şi eu două nelămuriri. Prima ar fi cum de mă-sa vitregă nu păţeşte nimic după patru tentative de asasinat? Mai ales când absolut toata lumea ştia ce făcuse. Nici măcar să-i bată cineva obrazul şi să-i spună “de-te dreacu’, fă, că ştim ce-ţi poate pielea”. 

Şi a doua. Băi, oameni buni, împăratului îi dispare fata de acasă şi nu face absolut nimic? Nu dă nici măcar un semn că l-ar interesa, nu se agită deloc. Serios, citiţi povestea şi-o să vedeţi că boul ăsta încoronat nu mişcă niciun deget. Alţii mai dădeau de la ei câte jumătate de împărăţie sau rahaturi de acelaşi gen. Nu şi omu’ nostru care o arde low-profile şi autist.

În acest caz, concluzia care se impune este una singură: p*zda te tâmpeşte. Fraierul îşi luase soţie nouă, dădea la buci împărăteşte şi nu avea chef s-o deranjeze cu întrebări de genul: “auzi, tu ai idee pe unde e fie-mea? Parcă n-am mai văzut-o pe aici în ultimii doi ani.”

 

180 de păreri la “Albă ca zăpada şi cei şapte pitici duşi cu capul

 1. :))))))))))Doamneeeeeeee cat am putut sa rad. Pai eu am tot citit povesea de curând, dar nu stiu cum o s-o mai citesc de acum fără sa nu ma apuce rasul. Trebuie sa schimb povestea neapărat.

  Comentariu beton! Thumb up 76 Thumb down 2

  • @Crisitnica, poate mă apuc şi de celelate, ca să vezi ce violente sunt. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 63 Thumb down 1

  • Sa nu-mi faci asta!!!??

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Cristinica, o să încerc. Nu promit. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • pe langa Alba-ca-Zapada ar mai fi , Popey Marinarul, Ursul pacalit de Vulpe, Ali Baba si cei 40 de hoti…si inca multe ….ca sa vezi cum ne-au invatat de mici cu furaciuni, droguri, tigari, bataie, micniuni si asa mai departe …astea le invatai de mic fara sa iti dai seama …cat despre Alba-ca-Zapada…e plin de pornografii ……da-o dracului cu 7 odata ? si tot nesatula a fost ? daca stai sa citesti piticii au bagat-o ( sau s-a bagat singura) direct in pat ..au trecut peste chestiile de protocol …si oricum fata nu avea timp 7 erau prea multi asa ca nu avea timp de povesti cu pesti si a incercat fiecare pat in parte 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 7

  • Asteptam cu interes analiza literara a celei mai horror povesti pt traumatizat copii ,Capra cu trei iezi.

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

 2. Si uite cum dispare farmecul basmului si visele fetitelor …. :-)))

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 4

  • @Silvia, doar dacă citeşti printre rânduri.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Mihai nu scrie pentru ,,fetițe”, Silvia. ☺

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 3. “Ăştia, piticii, nu erau nici ei cu toate ţiglele pe casă. Au luat cadavrul şi l-au pus în sicriu de sticlă, ca să se poată uita in voie la el. Cum e asta, frate, să stai să te holbezi la un mort? Da’ nu mai bine o împăiau şi-o ţineau pe hol, la intrare?

  Aceeaşi întrebare se poate pune poporului iubitor de vodcă aflat la mică distanţă de noi, mai spre Est. Ei au un cadavru pe care-l ţin într-un sicriu de sticlă, se uită în voie la el şi plătesc şi bilet pentru asta.

  Comentariu beton! Thumb up 62 Thumb down 1

  • @Nautilus, p-ăia măcar i-a afectat vodca. Dar despre pitici nu scrie nicăieri că erau alcoolici. 🙂 Oricum, tare ideea. Titlul articolului ar fi trebuit să fie “Albă ca Zăpada, aceast V.I. Lenin avant la lettre”.

   Comentariu beton! Thumb up 40 Thumb down 2

  • Precis rusii s-au inspirat di poveste…Sau poate piticii erau rusi!?

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 1

  • @valny, gruzini. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • Da ce, noi n.avem moaște. Mai abitir decat rușii, ai nostri platesc sa pupe oseminte!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 4. Mihai, esti genial! :))))

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 3

  • @Bia, aşa pare de la distanţă. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

 5. Ha-ha-ha! Il propun pentru Bac, comentariu la basm.
  Dar revenind la …piticii noştri, dacă citeşti cu atenţie, toate basmele pot fi scenarii de filme horror: toţi se măcelăresc, se îngroapă de vii în pământ (până la gât, de obicei), se otrăvesc, se jupoaie, se înţeapă, se transformă în tot felul de dihănii…

  Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 1

  • @gabi, da, când scriam, mă gândeam la “Capra cu trei iezi”. Dacă nici aia nu e răzbunare în stil mafiot…

   Comentariu beton! Thumb up 45 Thumb down 1

  • Capra cu trei iezi nu-i nimica, nenicule, ia cititi Soacra cu trei nurori… pe mine aia m-a pus in koor 😐

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 6. Apare intrebarea cum de ai ajuns tu sa citesti povestea?
  Nu mai era nimic altceva de citit prin baie? Nepoti sau nepoate nu ai?
  Incerc sa inteleg…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 8

  • @Dragos, de la un comentariu de zilele trecute mi-a venit ideea. A zis cineva exact despre violenţa din basme. Dar te simt deranjat. Nici tu n-ai altceva de citit prin baie?

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 3

 7. Dacă pe prințul Albei ca zăpada îl chema Fernando, iar pe cel al Cenușăresei, Mario, avem telenovele pentru copii iar dacă în rolul lupului din Capra cu trei iezi sau al celui din Scufița roșie, joacă Jack Nicholson, avem filme horror pentru copii.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

 8. Genial. 🙂 Mi-ai facut ziua…. 🙂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 9. Mooor, nu mă pot opri din râs, să apese cineva butonul de oprire !!!!!!!
  Cea mai tare analiză literară! Da domnule, exact aşa, toate poveştile începând cu Fă Frumos şi terminând cu Punguţa cu doi bani ( când de ciudă baba omoară găina) sunr horror.
  Când îi spun poveşti nepoatei mele încerc să schimb partea cu violenţa, de ce nu a observat nimeni asta până acum şi-mi spunea fii-mea că o altă “capodoperă” a poveştilor – Frumoasa din pădurea adormită – iniţial a fost o poveste pentru adulţi, gen Boccacio.
  Adio candoare a coplilăriei !

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • @Cristina, violenţa ca violenţa, dar să stai cu mortu’-n casă?

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 1

  • @Mihai, mai ales de cand Uniunea ne-a explicat ca nu mai avem voie sa ne tinem mortul in batatura trei zile. Acum trebuie depus la capela.
   Si voi va intrebati de ce sunt femeile atat de neinteles. Pai cu astfel de lecturi e clar ca in creierasul nostru e o mare nebuloasa. :))))

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • @AnaR, stai aşa, că nu numai femeilor li se citesc basme în copilărie. Pe noi de ce nu ne afectează? :)))

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Corect, ăla se-mpute, trebuie scos afară!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • da cind ii pui gaina in farfurie si o pui sa manince nu mai e horor? dusi cu capu sinteti!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • “violenţa ca violenţa, dar să stai cu mortu’-n casă?”
   Si noi stăm cu unul, se internează la Elias de două ori pe an, noi zicem că-i de bine, da-i schimbă ăia bateriile.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 10. Dacă luăm la analizat toate basmele pt copii, totul e horror. Mi-amintesc de o povestioară citită într-o cărțulie de vacanță de pe vremea lu’ nea Nicu, în care un muncitor într-o fabrică oarecare era fruntaș la împrumutat cărți pt copii. Se gândește directorul, pt că se apropia 1 iunie să facă o serbare pt copiii angajaților și să-l pună pe nea X de la sculărie să le citească o poveste educativă. Și ia nea X poveștile la puricat și toate-i dădeau cu virgulă. Așa că trage o concluzie: mai bine-i învăț pe copii să facă o scrumieră de tablă, pt că meseria e brățară de aur.
  Doar că și concluzia e nasoală pt că-i îndemna pe copii către fumat 😀

  Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 1

  • @diabolic, n-o găseşti pe undeva şă-mi dai link?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Mihai, din nefericire nu am găsit nimic. Pot doar să-ți dau autorul și titlul: Dan Ursuleanu, cartea este Comic Voiajor, Povestind copiilor.
   Poate te ajută informația asta să localizezi povestioara.
   Sau să o scanez și să ți-o trimit pe mail.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @diabolic, băejnebun? Cred că o am la Vâlcea. 😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Bun așa. Chiar acum am recitit-o și am râs cu lacrimi.
   Cred că mă apuc să o scriu aici pt că nu e foarte lungă 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @diabolic, eşti invitatul meu. Bagă!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 11. De Craciun am fost la socru-meu, care este fericitul bunic a 7 nepoti de diferite varste. N-a avut Mosu’ alta treaba si a pus sub brad si niste carti de povesti. Cea mai citita…”Cei 3 purcelusi”. Dupa ce au auzit-o de ‘enshpe ori, cei din grupa mica (nepotica 2 ani 8 luni, nepotel 3 ani jumate si zmeul meu cel mare 4 ani jumate) au inceput cu o serie de intrebari. Victima: eu. “Cum a facut purcelul casa din paie, ca bunul are paie afara si nu putem sa facem casa din ele?” Sa stau sa explic ceva ce nici mie nu imi e clar? Am aberat nitel si…”Lemnele sunt alea pe care le pune bunu’ la gratar?” Da. “Foisorul e facut din lemne?” Da, zic eu nesesizand pericolul. “Pai, are forta lupul sa sufle si sa darame foisorul lu’ bunu’?” Are, ca e puternic. “Tu poti?” Nu. “Lupul e super erou, d-aia poate?” Da. “Si daca e super erou, de ce nu a daramat si casa de caramida?” N-are putere chiar asa mare, e un super erou mai mic. Am vazut in privirile lor ceva de genu’ “nimic nu stii..!” ?? “Lupul e ninja maestrul vantului?” a intrebat al meu, eu avand senzatia ca vrea sa ma scoata din incurcatura.?? O fi maestrul vantului, ce sa zic. “Super eroii sunt foarte puternici, lupul traieste in padure, purceii nu stiu sa construiasca case “a concluzionat nepotelul si au plecat toti 3 sa mai analizeze imaginile din carte.
  Concluzia mea: copiii din ziua de azi nu pot fi fraieriti asa usor cu povestile si basmele, accesul la informatie ii face sa fie mult mai dezvoltati intelectual, si nu m-ar mira ca multe din chestiile scrise de @Mihai sa le umble si lor prin cap cand le este spusa sau citita Alba ca Zapada. Sau alte povesti.
  Oricum, aveti dreptate: majoritatea nu sunt “povesti de adormit copiii” ci scenarii pentru Tarantino si alti regizori “smintiti” ca el.??

  Comentariu beton! Thumb up 55 Thumb down 1

  • @Ionut, şi eu mă gândeam că Tarantino ar scoate ceva bun de tot din povestea asta. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Mihai, imi vine in minte si celalalt zarghit, Tim Burton. E pe stilul lui.??
   Mai revin cu o chestie legata de copii (am eu obiceiul asta prost??). Bai, al meu nu are nici o problema cu faptul ca unii zboara cu praf magic, au unelte vorbitoare etc., in schimb nu am putut sa-l conving ca nenorocitul ala de cocos a mancat vacile din curtea boierului (Punguta…). Nu se poate, cocosul e mic, nu poate inghiti o vaca, le-a ascuns undeva, nu le-a mancat. O fi diferenta intre ce vede si ce i se povesteste sau e doar fascinanta si sucita minte de copil?

   Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 1

  • @Ionut, cum, mă, sucită? Omul a gândit-o corect şi logic.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • Ii dati povestea lu’ Tarantino, el face un film in stilul lui, iar mai apoi il dati la pro-tv spre difuzare. Gata a-ti rezolvat cazul cu violenta…Dar nici nu veti mai intelege nimic din poveste!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 12. Vezi? De aia adorm mai toţi părinţii citind povestea originală. E catchy…

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @krantz, cum să adormi, mă, pe o aşa acţiune?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 13. Finalul povestii este ca o invita la nunta pe ma-sa si o incalta cu pantofi de fier inrositi in foc si-o pun sa danseze pana moare. Sincer, cea mai aproape de adevar ecranizare a fost cea in care joaca rolul mamei vitrege Sigorney Wever(aia din “Alien”). Filmul e asa cum e de fapt si povestea: Horror! Povestile sunt de fapt niste intamplari ingrozitoare transformate, cu morala.(vezi “Scufita Rosie”) hmmmm sa te vad la “Micul Prinț”…..

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • “Micul prinţ”? Cel mai frumos basm! Ever! Aş citi săptămânal cartea aia! Şi cam tot ce-a scris Saint-Exupery…

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • @kya, “Micul Prinţ” e din altă ligă.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • Pentru copiii din noi?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @kya, da, cam ăsta ar fi targetul. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Aha!!!! Te-am “atins”? nice?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @kya, păi da, că eu copilăesc încă. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 14. Povestea tocmai ce a fost interzisa Qatar , ca e pacatoasa , si prezinta imagini cu conotatie sexuala!Interzis o femeie cu 7 barbati 😛 , pe cand daca era invers nu cred ca era o problema!

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • @Lela, nişte oameni cu capul pe umăr arăbeţii ăia. :))))

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

 15. Frăţie da` ceva frumos n-ai fi scos şi tu în evidenţă: frumuseţea nepământeană (a fetei), iubirea ce transcende moartea (a băiatului), hărnicia (piticilor-mineri), imaginea idilică a pădurii (scoasă în evidenţă de autori)…. Pana mea de negativism! Duce omu-n fandacsie!!! 😛

  Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 1

  • @VictorR, pe bune, ţie ţi se pare mişto o fată albă ca zăpada? Hai că un pic de bronz n-a făcut rău nimănui. Iar pe piticii ăia i-a văzut cineva muncind?

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • Bă nene, dacă prinţul era ceva mai bronzat îţi dai seama ce pornache mişto s-ar fi putut trage cu contrastul ăla arămiu-alb lapte? Numa` gândindu-mă şi mă ia cu salivat la greu … 🙂 (Anyway ştiu că s-au făcut chestiile astea şi pe plan actoricesc şi desene animate da` ziceam şi io aşaaaa…)

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @VictorR, nu ştiu de ce, dar nici copil fiind, n-am putut să mă uit la desenul animat “Albă ca Zapada”. Nu-l haleam deloc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 16. Basmele celebre sunt scrise de inițiați și sunt de citit la orice vârstă, știi bine că o poveste oarecare nu te-ar fi inspirat să scrii un articol atât de bun ?Ideea e că am murit de râs dar îi permit telefortului să scrie singur din comoditate (haiosenia e costisitoare, nu și – o permite oricine ?)Să se înțeleagă ??????

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • @Cristina, telefonul tău scrie singur? Nu-l vinzi? 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Mihai.. Da.. A mea sotie sotie habar nu avea ca si al ei face asta.. (avem amandoi acelasi model) si cand i-am zis acum a ramas surprinsa ??
   Stie si sa iti “citeasca”.. Mai ales pe hands free… ? e haios tare la sms-uri ?????? Prima oara cand activasem functia mai aveam putin si ma c.cam pe mine de ras..si eram si la volan ?

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Bogdan, ia sa-mi zici si mie ce functie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Mihai ai Nokia Lumia? Narator sau vorbire parca.. Fac screensaver in setari si iti arat unde le gasesti daca ai Lumia

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Bogdan, aaa, nuuu, eu am telefon. :)))

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @Mihai cu disc? ???
   Ps: Sunt si narator si vorbire la setari… Unul pt scriere si unul pt citire.
   Ce e misto la sms-uri ca daca esti la volan te anunta de sms si te intreaba daca vrei sa il citeasca. Apoi dupa citire, te intreaba daca vrei sa raspunzi la mesaj. Incepi sa vorbesti iar el scrie. Apoi ii spui sa trimita.
   E draguta functia..pt unii..pe mine m-a enervat de prima oara asa ca: “dezactivat” ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Bogdan, este, da.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Nu ?Tu l-ai vinde? ?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @Corina, ce-i drept, nu. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Eu îl plac așa cum e da’ să știi că are și defecte, denaturează ce vreau să zic ?Ca ex. eu ti-am făcut un compliment și tu ai înțeles că îmi laud tel. ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Corina, vezi? Numai belele face. Cât vrei pe el?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Cât să-mi iau altul la fel ?Ador să fiu neînțeleasă ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Corina, troc merge?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Merge, nu asta-i problema, karma este ?A mea e să ating iluminarea și n-am șanse dacă fac rău intenționat ?Pentru tine ar fi un dezastru să fii neînțeles, faliment total ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Corina, am citit “lumânarea” şi nu înţelegeam de ce ai vrea s-o atingi. :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Și ce? lumânarea ce-are, de ce să n-o atingem? ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Corina, uneori e bine s-o atingem şi pe ea, ai tu dreptate. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Desigur că am ?Vezi ce ușor e să scapi de mine? ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Corina, dar cine-a zis că vreau să scap? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Răutăciosii astia cu dislike-rile ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 17. Ma gandesc ce de la povestea asta ni se trage injuratura “Futu-ti mortii ma-tii”, ca eu alta explicatie nu gasesc.

  Comentariu beton! Thumb up 38 Thumb down 2

  • @zazania, are sens ce zici, da. :))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 18. :)))) Nici nu vreau sa mi te imaginez bunic…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @elena, gând la gând cu bucurie. Nici eu. :))))

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • Nu vei avea ce face: Peter Pan…ceasul lui Hook…tic-tac, tic-tac…Căieşte-te! Sfârşitul copilăriei tale e aproape! 😀 😀 😀

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • @VictorR, nu, te rog, nu-mi da vestea asta!!! :))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 19. Mai bine auzi o veste de-asta de la un prieten decât de la un duşman…

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 20. Mihai, nu poţi corecta titlul ? Ai scris ZĂPDA şi mi-e că stau haterii la pândă.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @gabi, ba da, done. Merci!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Cu plăcere. Oricând e vorba de găsit “oua de cuc”. Glumesc, tu esti de-al meu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @gabi, asta cu “oăule de cuc” sună bine. Poţi să aprofundezi? :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Eu aşa zic când e vorba de greşelile din text, de cuvintele folosite aiurea, etc. La lucru sunt specialistă să le găsesc, mai ales în textele altora. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @gabi, lasă că m-am prins eu ce ziceai. Tu nu te-ai prins unde băteam eu. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Eee, o doamnă adevărată nu pricepe decât ce vrea ea 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • @gabi, m-ai avut la faza asta. 😉

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 21. Eu am vazut desenul animat …porno

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @hagiufa, şi? E bun de ceva?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • Nope! Doar dacă eşti fan înfocat al genurilor porno + cartoon cumulate…Mă rog, un zâmbet-două acolo poate-ţi ies… da` atât.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @VictorR, aaa, păi şi ce-am făcut?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • e comic , nu e gen hentai

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @hagiufa, aaa, deci e pornache de râs.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 22. dezbaterea am avut-o deja cu invatatoarele, care “s-au dat” contra papusilor Monster High (cauta singur ce-s alea!), cu exemplificari din toate basmele, in care absolut toate printesele sunt retardate, printii sunt “carduti”, iar pe zmeii, care sunt singurii muncitori, ii injura toti. n-o mai lungesc aici.
  retin doar aspectul privind tentativa de omor. ei bine, NU! in .ro, pana nu baga CU MARTORI, cutitul/surubelnita/bormasina/levierul/ 20 de gloante, etc., etc., in tine, nu patesti nimic. fapt probat temeinic prin tribunalele si procuraturile patriei. (cu putin noroc, next time n-o sa postez din cripta!)

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • @picatura, aha, deci esti şi tu convinsă că povestea se petrece în România. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • experientele mele cu Africa, alta zona de mare angajament, sunt limitate, plus ca aia n-au zapada, doar bbc, ceea ce nu e mentionat! ramane America Latina, cu toate variantele de “zapada”, dar se specifica cerb sacrificat, nu puma/lama sau variante. In Asia aveau deja 2+ neveste , deci pica re-casatorirea de urgenta, chiar daca cerb se mai gasea. variantele cu arhipelagurile de oriunde pica, nu e mentionata “apa mare”. DA, Europa rasariteana (exclus tarile baltice, din cauza de prea multa blonzime) e cea mai posibila varianta, sunt toate optiunile din text mentionate. Si aia cu 4 tentative, e chiar demonstrata! plus ca patriotism! QED (sper ca nu si CEDO, daca mai continua)

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

  • @picatura, iată cum arată un raţionament, cu deducţie prin eliminare, perfect. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 23. Da’ cum ai ajuns tu sa citesti AcZsc7p la varsta asta?????Ca fii-ta e cam mare pentru Disneyland – deci excludem ca i-ai citit-o ei – si despre niscaiva nepoti nu ne-ai zis asa ca presupunem ca n-ai 🙂 Esti si tu cu caputul sau mori de plictiseala si s-au terminat romanele???
  Altfel am ras cu lacrimi la analiza ta pe text!!!!!
  Si am o completare: aiai de la Disney au anticipat intrebarea ta si in film au rostogolit-o pe dilia de ma-sa in prapastie dupa ce i-a dat marul cu E-uri.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @LillysBoutique, de la un comentariu al lui @krantz de zilele trecute.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 24. Bai ce dracu’ o tot ardeti cu povesti cu morala fasaita de nici copiii nu mai cred… Iote aici examplul cel mai bun si mai aproape de realitatea de ieri si de azi: Mioritza… Ei!? Ce mai spuneti acum? Are si poveste, are si ritm, are si crima. Dar cel mai misto e ca e de actualitate in orice vreme. Nu riscati sa fiti luati peste picior de aia micii carora oricum le merge mintea cu viteza luminii. Si stiti de ce!? Ptr. ca ne caracterizeaza. Asa cum romanul tot roman si azi si acu’ un secol dar si peste un mileniu (sper ca nu), asa si povestea…Ne-am nascut mioritici, cu sindromul: ”ce-o da Domnul” sau ”daca asa vrea al’ de sus…” Avem noi gena asta tampita care ne dicteaza sa fim furati, ucisi, batjocoriti de toti neica nimeni iar noi sa replicam cu zicatorile de mai sus, intorcand si celalalt obraz.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 25. :-))))))) Concluzie: copii fiind, in general, nu ne puneam prea multe intrebari, nu analizam, luam lucrurile ca atare, cand ne facem mari incep intrebarile si interpretarile. Asteptam si alte basme. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @Lola, exact. Ia întreabă un copil “unde au femeile părul creţ”. Să vezi ce răspunde. Nu te-ai aştepta. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 26. Am ras cu lacrimi ! Multumesc ! Mai vrem !!!!!! Copilului meu (4 ani ) nu ii place Alba ca Zapada, pentru ca nu se precizeaza clar cu cati km/ora fugea Alba ca Zapada prin padure si in plus nu exista canalizare in padure , asa ca Alba ca zapada nu putea face curatenie si sigur trebuia sa miroasa ingrozitor daca nu au cum sa traga apa . Asa ca nu i-am mai citit-o, ca revenea obsesiv la tema cu apa….

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

  • @Diana, eu zic să-i citeşti varianta mea. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 27. @Mihai ai observat ca majoritatea povestilor sunt despre femei/fete/animale de sex feminin(capra)???? Femeile astea n-au stare….nici in povesti!!!! Chinuite, muncite, traumatizate, atentate la viata lor…..bietele de ele!!!! “Norocosul” Fat frumos le salveaza!!!! Pe toate!!!!

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @kya, te-am pierdut la “capră”. :))))

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • M-am gândit eu?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @kya, trebuie să-l scoţi de acolo. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Pe cine nene???? Acum m-ai pierdut tu?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @kya, pentru că am gresit eu. “S-o scoţi”. Pe capră. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Hehehee cum doamne fere??? Pai ramane lupul “nereperat”? orice lup isi are “capra” lui?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @kya, să stii că nu zici rău. Da, ce naiba faci cu lupul? 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Măi indiscretule? curios mai esti… Mananca ba pe Scufita rosie, ba ied-uțe? “lupu’si schimbă părul, dar năravul ba!”? asadar, gaseste el “ce sa faci cu lupul” ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 28. Acum vreo două luni am văzut un documentar despre “lumea basmelor” și creatorii lor. Nu știam și mi-a atras mult atenția viata lui Hans Christian Andersen. Venea dintr-o familie săracă, cu o mamă alcoolică și multe din basmele lui reflectă situațiile astea. Cică ar fi fost neurotic, antisocial, mult prea tăcut, plictisitor și pueril. Pe lângă toate astea, era și urât cu spume -basmul “Rățușcă cea urâtă” l-a scris inspirându-se în el.
  Nici cu femeile nu a a vut mai mult noroc, îndrăgostindu-se de persoane nepotrivite, ajungând spre final să “cocheteze” cu un tânăr balerin.

  Așadar, mai ușor cu basmele că uite cu cine îți bagi în cârd!

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @lectorarumana, o fi scris şi despre balerin? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 29. Da, după dura despărțire de balerin a scris “Soldatul de plumb” și “Corbul”. În opera “Corbul” interpretată de amantul sau, se povestește despre un vampir care suge sângele proaspătului sau soț. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @lectorarumana, bine că era vorba despre sânge. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 30. Când, o-ntrebare îndrăzneaţă
  Pe care-o reproduc aici,
  A zis aşa: “Făcut-au faţă,
  Că erau şapte, dar pitici?”

  Răspunsul fetei de zăpadă
  S-a strecurat aşa, prin şoapte,
  Lăsând roşeaţa să se vadă:
  “Erau pitici…..dar erau ŞAPTE!”

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

  • @Costinescu, deci tot Vaslui style. :)))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

 31. După atâtea comentarii șugubețe, ce ar mai fi de zis? Eu mă opresc doar la întrebările din finalul postării: de ce n-a căutat-o tac-su! Îți dai seama că a luat de bună tot ce zicea tânăra soție: ”Dragă, am trimis-o la o școală în străinătate…A fost decizia ei!” Și ăla, demisionar ca părinte, cică: ”Ooooo…bun așa!” Și pe urmă s-a luat și el cu trebile împărăției…ce, tu crezi că e ușor, și să mai și satisfaci o nevestică d-aia doar cu moaca în oglindă…Mai rău de Cenușăreasa săraca, tac-su era de față la rele tratamente aplicate minorului…Ăla lipsă de implicare!!

  Și a doua întrebare…cum de-a scăpat hoașca? Păi de ce să nu scape? Cine știa ce făcuse? Vânătorul ăla era așa de speriat că era să doneze el organe – deci nexam vorbe, piticii erau clar niște asceți care trăiau în sfere înalte – nu tu socializare, nu tu ieșiri în piața împărăției, nimic: doar muncă și rigoare…În rest…nu văd pericole. Și cred că arăta al dracu de bine dacă împăratul se dădea de ceasul morții s-o mulțumească! Case closed!

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • @Paula, stai, stai, la “Cenuşăreasa” era tac-su de faţă? Shit, trebuie sa mă apuc să recitesc toate poveştile.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Da, și să vezi în varianta de la Charles Perrault, cică fata îndura totul ca să nu îi spulbere fericirea lui tată-său…Nț, nț, nț…

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 32. =))))))))))))))))) am terminat de citit… Sa moara shasa’ cai , inclusiv aia de la ceapeu…ca asta e cea mai buna analiza pe text…citita vreodata. Citind asta…care personal e exact gandirea mea….si e o analiza haioasa da competenta….stau si ma intreb, cum de povestea asta se preda la cei mici, si e destul de longeviva. Daca si vorbesti…la fel cum gandesti… sa saie ochii din mine…de poate sta cariva langa tine :))))))))))))))))))))))

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @meshteruyoda, complot al masoneriei internaţionale. 😉

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • Deci cam asta-i cota.. Imhmm… 7 mai pitici si un pularau. Viatza frate..si trai pe vatrai. :))))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @meshteruyoda, :))))))))))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 33. Orice aș spune..s-a spus deja înainte…fucking misto analiza…ești bun de educator la gradi 😀 ai avea ce să le povestești la prunci ;))) probabil ti-ai pune unele mămici în cap….da’ precis te-ai descurca :))))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 34. Mihai, mă dor fălcile de la cât am putut râde :)))
  sunt tare, tare nerăbdătoare să mai citesc niște analize și la alte basme

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 35. Pai cum să-i vezi pe pitici muncind când ei doar cântă? Piticii sunt doar niște puturoși care pleacă la discotecă în fiecare zi. S-au deghizat în daci, așa… de ochii lumii, ca să pară ei harnici si să impresioneze. Și asta pentru că n-avea cine să le facă mâncare. Dacii măcar stiau să vâneze.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @lulu, dacii vânau rădăcini, că erau pe produse naturiste.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Da, ca piticii aia erau niste proto-hipsteri!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 36. Asta cu dislike o fi Tau Teodor?!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @andreea, nu cred. Tau Teodor ne-a parasit definitiv.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 37. Uite de asta nu vreau eu să trăiesc ca-n poveşti! :))) Mi-o plăcuuut, ar trebui să te gândeşti serios să te faci repovestitor, când vei creşte mare. 😛

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Din Cartea Evei, stai să mai copilăresc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 38. Mihai, povestea ta repovestita imi aduce aminte de un banc de demult, destul de putin circulat. Nu il mai stiu nici eu in intregime, asa ca il voi spune mai pe scurt:
  La o gradinita de copii-problema, un fel de pre-scoala de corectie, cine putea fi pus educator daca nu Bula. Si incepe ala o poveste.
  – A fost odata ca niciodata un print caruia i se spunea Fat-Frumos, bagamiaspulainguralui ca frumos mai era. Si se duce el sa se lupte cu zmeul cel rau, futulindinti de zmeu care o rapise pe Ileana Cosanzeana, bagaiaspulapegatul ei de printesa. Ajunge la castel, iese zmeul si se iau la lupta dreapta. Si il ia Fat-Frumos, futuineamullui de frumos si il baga pe zmeu in pamant pana la glezne. Atunci zmeul, futulinmortipemasa, il ia pe Fat-Frumos si il baga in pamant pana la genunchi. dar nici Fa-Frumos nu se lasa si odata tranteste cu zmeul si il baga in pamant pana la brau. Ei, copii, si acum ce credeti ca a urmat?
  La care aia mici incep sa scandeze:
  – Mu-ie! Mu-ie!

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @VictorR, tot e bine că nu era din Vaslui. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 39. Asta iar e una din povestirile alea de care râd de câte ori le citesc. Așteptăm și Capra cu trei iezi.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 40. Musai sa citesti capra cu trei iezi!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 41. Vreau si despre Soacra cu trei nurori!!! Doamne, cat am ras… :)))))))))))))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @DOINA, lasă că şi eu vreau la TVR. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • boss, vorba ta e porunca pt noi, ostenii tai :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @DOINA, să vedem, să vedem. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 42. Chiar am ras bine!varianta asta noua imi aminteste de cand eram prin liceu si mai aveam grija de fetele unei vecine si schimbam si eu povestile clasice si le faceam mai amuzante,bineinteles ,fara chestii pornografice?!oricum eram preferata fetelor!?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Claudia, între timp, fetele au crescut, ai putea să încerci și variantele hard. :)))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Da,corect!chiar o sa le intreb daca isi mai amintesc!?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Claudia, ahahaha… să n-ai surpriza să-ți spună ele povești acum. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 43. Pingback: Razboinicul Vanator si Craiasa Zapezii

 44. Pingback: mihai vasilescu blog | Capra cu trei iezi, caz de spitalul nouă și cămașă de forță.

 45. Prietene ești demențial. Nu știu de unde le scoți dar ești tare. De fiecare dată când te citesc mă distrez. Mai aștept și alt basm comentat. De exemplu ursul păcălit de vulpe, sigur se potrivește la situația actuală din țară.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 46. Mihai e momentul sa ne scpui ce e cu Scufita Rosie!!! :))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 47. Man, acum necrofilia se pedepseste…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 48. D-le Mihai Vasilescu, sunteți de nota 10 cu Felicitări !!!
  Vă mulțumesc !
  Aş avea o întrebare: ce părere aveți de povestea ” Scufița roşie “?
  ??

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Viorica, o să-i vină rândul. :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 49. ?????? nu esti normal!!!!! Atat. Sunt sub birou de ras.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 50. Dar cand ai citit sau vazut prima oara povestea ti-a placut sau nu?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 51. Mihai, incearca si „Fata mosului si fata babei”! De mult tot vreau sa ma ocup de ea… Si dup-aia comparam rezultatele. ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 52. Super articol, super subiect,super poză!
  M-am întrebat mereu ce s-a întâmplat cu Albă ca Z. Acum stim sigur cum e căsnicia ca în basme:))

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 53. Pai ba pățește mastera de vrăjitoare, se slutesete și fuge in pădure, uite aici: „Spaima pusese stăpânire pe toată făptura ei; din pricina asta, împărăteasa se urâţea văzând cu ochii. Şi atât de pocită se făcu că nici ea singură nu mai cuteza să se privească în oglindă.
  Îşi luă lumea în cap şi o ţinu tot într-o goană, până se pierdu în adâncul pădurii sălbatice, ca să-şi ascundă acolo urâţenia. Şi de atunci, nici unui om nu-i mai fu dat s-o vadă şi nimeni nu mai ştiu ceva despre soarta ei. Iar Albă ca Zăpada trăi în bucurie şi fericire împreună cu tânărul împărat şi, dacă n-or fi murit, cu siguranţă că mai trăiesc şi-n zilele noastre…”😁 😁 😁

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 54. Pentru mine cea mai creepy poveste este Hansel și Gretel. Nu am citit-o moatzei din dotare și nici nu o sa o fac voluntar. Cat de dus cu pluta părinte sa fii încât sa zici… Bărbate! Nu mai avem bani, nu avem ce manca, ia vezi cum faci de du copii în pădure și lasă-i pe acolo, ca mănâncă prea mult. Și ala, se și conformează. Apoi când scăpa puradei și vin acasă cu purcoiu de bani, ii primești fericit, vai cât de dor îmi era de ei… Iubiții lui mama 😁

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 55. Imparatul care nu face nimic pentru odrasla disparuta este romulanul de rand, caruia i-a disparut partea de “Alba ca zapada” din el. Filosofia indiana zice ca a adormit la baza coloanei vertebrale, adica dupa cele 7 chakre, zise si pitici. Un mod de a ajunge acolo e tacerea, recte “Mutulica”. Vanatorul este prin natura lui un tip atent si sensibil, care o trezeste. Vasazica atentia stabilita pe coloana prin punctele cheie o ridica pe “Alba ca zapada” din uitare. Nevasta cea tanara a imparatului este mintea comuna, vesnic tanara, adica proasta, care scrie texte funny si crede ca este o poveste despre adormit copiii, si care a luat locul printesei de drept. Mintea nu suporta ratiunea/constiinta/duhul, deci are in plan pensionarea definitiva a curateniei din om, deci cauta sa o lichideze cu orice ocazie pe eroina. Dar fiind minte, adica proasta, nu stie ca orice atentie asupra subiectului, nu face decat sa-l invie. De aceea multumim autorului pentru text si scriem micul comentariu, care, probabil, nu va apuca sa vada lumina publicarii.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 56. Concluzia baiatului meu de 5 ani.” Mami, nu imi mai citi povesti mincinoase ! Scufita rosie si bunicuta ei nu aveau cum sa intre in burta lupului si sa fie vii. Pana venea vanatorul ajungeau in treaba mare!” 🙈 ce sa ii mai citesc ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 57. Am ras cu lacrimi.. Și „in șoaptă”, căci doarme fie-mea(4ani) :)) care tocmai s a uitat în seara asta la toată povestea Albei ca Zăpada(și aseara..etc)… Ma gândesc, oare când va înțelege cu adevărat deznodământul poveștilor.. Ce o sa mi zică!!? Déjà rade când aude : Și-au trăit fericiti pana la adânci bătrâneți…
  Oricum, fie vorba între noi: prea repede se căsătoresc prințesele astea’…, asa cu primul prinț ieșit în cale!!.. șamd

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 58. Am ras cu lacrimi. Tare as vrea sa recitesc Hansel si Gretel sau Cenusareasa (variantele originale) in varianta ta :)))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.