Onor biserica văd că se reprofilează uşor, uşor. Păi, na, o cere şi contextul economic global, nu? Eu aştept şi revoluţionarea ei pe tehnologie şi IT. Serios, ce rost mai are să-mi vină un gras bărbos la uşă, când ar putea trimite o dronă să-mi aducă aghiasmă. Iar dacă vorbim strict de mine, şansele să bag în seamă o şmecherie d-aia zburătoare ar fi mult mai mari decât să interacţionez cu vreo sutană.

Iar spovedaniile să se facă prin aplicaţie, frate. Ţi-o instalezi pe telefon şi cu asta basta. Cum comiţi vreun păcat, hop, ai băgat datele în aplicaţie. Iar drept pedeapsă, ca să nu mai baţi mătănii ca săracii, să-ţi ia din traficul de net. Ai păcătuit cu gândul, imediat pleacă 500 de mega către BOR. Ai preacurvit? Pac, ţi-au ras 1 giga de net. Şi tot aşa.

Mă rog, să revenim la anunţ. Pentru început, l-aş excomunica scurt pe ăla care a scris anunţul, pe motiv de semi-analfabetism incipient cu tendinţe de acutizare. Cred că până şi analfabetul suprem, l-am numit aici pe domnia sa oierul latifundiar Gigi Becali, ar fi reuşit să scrie corect „serviciu” şi să mai pună un „i” în plus la „bani”.

Deci cum? Biserica Ortodoxa Română face slujbe de dezlegare pe partea economică? Păi, ca să citez din acelaşi clasic în viaţă pe care l-am pomenit mai sus (domn Gigi Becali), pe partea economică eu aş cam dori ca biserica să-mi sugă p*la. Mai precis, toţi cei de acolo, de la preafericit în jos.

Credeţi că exagerez? Bine, atunci reformulez. Nu toţi, numai popii ăia graşi, slinoşi, mincinoşi, afemeiaţi, pedofili, hoţi, cerşetori, şpăgari, fără har şi fără credinţă, care sunt puşi pe posturi în parohii doar ca să scoată bani, cât mai mulţi bani.

Well, se pare ca am reformulat degeaba. După enumerarea asta sumară, nu cred că mai rămâne vreunul pe acolo care n-ar trebui să-mi execute o felaţie. S-o ia, nu s-o dea. Că de dat, ne-o tot dau de 2000 de ani încoace. Poate ar fi cazul să le mai executăm şi noi câte o m*ie, nu credeţi?

P.S. Oare ce-au vrut să spună cu „sunteţi invidiat/ă la servici sau magazin”? Nu mă duce capul să pricep. Despre ce magazin o fi vorba? Ăla de la colţul blocului unde te duci să mai iei pepsi când rămâi fără? Sau onor biserica dezeleagă numai de la Mega Image în sus? Cum o mai merge tariful pentru invidie la Auchan sau Billa? Cretini!

P.P.S. Anul acesta, după multă vreme, pentru prima oară n-a trebuit să mă prefac că nu sunt acasă când a venit popa cu „Crăciunul”. Din simplul motiv că nu şi-a mai făcut apariţia. Să fie asta şi faptul că locuiesc pe strada unde s-a aflat şi clubul Colectiv doar o coincidenţă? Hmm.

mihai_vasilescu_slujba

De aici