După ce m-am crăcănat de râs, m-am gândit că băiatul care a făcut farsa de mai jos poate ar merita şi o uşoară rangă peste bot, în ideea că totul are o limită pe lumea asta. Iar în conjunctura mondială actuală, oamenii ar suporta mai uşor o farsă despre un fals anunţ al morţii lui Ion Iliescu, decât ceva cu arabi, bombe şi Allahu Akbar.

Dar, pe când mă uitam la video-ul diliului, mi-am adus aminte de o chestie. Nu ştiu dacă voi aţi prins revista „Pentru Patrie”, de pe vremea „ailaltă”. Eu o citeam regulat, că o primea un vecin, militar de carieră. Ei, şi mi-am adus aminte de un articol de acolo, despre o bătrână căreia îi luase foc casa. Baba, când a văzut vâlvătaia, a smuls cufărul în care-şi ţinea agoniseala de-o viaţă şi a tăiat-o pe uşa afară cu hurdubaia în braţe.

Partea cea mai mişto a fost alta. După ce au venit pompierii şi au stins focul, patru dintre ei s-au chinuit să care blestematul ăla de cufăr şi abia dacă reuşeau. Ca să vezi ce fac adrenalina şi frica de moarte din om. Baba fugise cu el în braţe, de parcă ducea o pisică.

De-aia mă gândeam, cum ar fi să facă şi la noi vreun dilimandros o farsă din asta, pe la metrou sau prin ratb. Pun pariu pe orice că pensionarii ăia, care abia se târâie si oftează de ceasul morţii dacă trebuie să stea în picioare, ar fi cele mai sprintene persoane dintre toţi.

Şi dacă nu mă credeţi, aduceţi-vă aminte care-s primii pe raion, când se deschide câte un hyper-market nou şi are promoţii la tigăi, bormaşini şi ciocane.

P.S. Hai, să vă priască sarmalele, piftia, cozonacii şi cârnaţii! Aţi primit ceva cadouri mişto? Lăudaţi-vă şi pe-aici cu ele, ca să vedem şi noi care mai e trendu’.