Aşadar se pare ca pe lângă cei din Big Pharma, mai există o industrie care ne minte şi ne vrea răul cu orice preţ. Şi i-am numit aici pe cei care ne bagă pe gât bullshit-urile despre cât de sănătoasă este mişcarea, adică perfizii din industria de fitness.

Hihihi, v-aţi prins deja că o să scriu despre un subiect atât de drag mie: supraponderalii. De ce? Păi o să înțelegeți când o să vă uitați la video-ul de mai jos. Să ai 225 de kilograme și să slăbești 100, demonstrează un singur lucru: SE POATE! Totul este să vrei, că se poate.

Scriu des despre grași și-mi iau înjurături din toate părțile. Postez și aici și pe Facebook, de fiecare dată când văd ceva ce nu-mi convine la cineva care este supraponderal. Și văd des, foarte des, pentru că, deși țipă ca din gură de șarpe dacă le zici ceva, nu știu cum naiba se face că mereu îi prind în offside.

Scriu pentru că nu cred în vrăjeala cu “am probleme de sănătate”, de-aia nu slăbesc. Eu, personal, nu am întâlnit niciun gras cu probleme de sănătate care l-ar fi împiedicat să slăbească. Bă, dar niciunul. Aaa, da, majoritatea îți bagă instant textul ăsta, dar când îi iei la bani mărunți, o să observi că problemele de sănătate sunt de genul: “am renunțat la pâine și alte făinoase de două luni, dar mai mănânc dulciuri din când în când”. Unde “din când în când” înseamnă în toate zilele săptămânii terminate în “i”. Plus, bineînțeles, problemele de sănătate ale porcului proaspăt tăiat, care-i asigură ceafa la grătar. Și nici tuberculii ăia de cartofi nu arătau prea bine înainte să-i prăjească, păreau blonavi rău.

Scriu pentru că întrebarea aia care s-a pus de mii de ori (cum naiba se face că niciunul dintre deținuții de la Auschwitz nu suferea de “glandă”?) mi se pare în continuare de actualitate și pentru că nimeni nu mi-a răspuns încă la ea.

Scriu pentru că recent am cunoscut o tipă care a reușit să slăbească 30 de kilograme, în pofida problemelor cu “glanda”. Da, probleme de sănătate reale, care în mod normal ar fi încurajat-o să se îngrașe și să se lamenteze, exact ca majoritatea celor aflați în situația ei. Uite că n-a vrut să se întâmple așa și, în loc să mai pună vreo 35, a ales să slăbească 30. A propos, ca să le fac în ciudă celor care se simt cu musca pe căciulă, aveți idee ce înseamnă treizeci de kilograme mai puțin? Să vă zic cum arată fata asta acum? Fac pariu pe orice că din zece bărbați, nouă întorc capul după ea pe stradă. Acum luați de mai mâncați! Ah, să nu uit, cu gura ei mi-a spus: “nu mai cred în vrăjeala cu glanda, după ce am pățit-o chiar eu”. Din pacate nu i-am cerut acordul să-i folosesc numele, deci nu am cum să v-o arăt în carne și oase. Dar sunt sigur că citește aici și poate ne zicea ea ce și cum. – Later edit: Iulia a citit şi dacă vreţi s-o întrebaţi ceva, cred că vă poate şi răspunde. 

Scriu pentru că probabil o să rămână obsesia vieții mele. Și pentru zecile de oameni care mi-au dat email-uri și m-au rugat să-i ajut să slăbească. Și am făcut-o. Nu știu câți dintre ei au și reușit, dar măcar sunt mândru că am declanșat în ei dorința de a acționa, de a întreprinde ceva în sensul ăsta. Și asta mă face să ma simt bine, mă face să mă gândesc că, așa nesimțit cum sunt, am ajutat niște oameni.

Scriu și pentru toți cei care îmi servesc cele două aberații pe care deja le ignor când le văd. Prima este celebra: “cine mă place, mă place așa cum sunt”. A doua este mult mai “profundă”: “de ce judeci tu oamenii? Poate că le este bine așa cum sunt”. Un căcat, frate, nu-i este bine nimănui când cară un munte de grăsime după el. Nu are cum să se simtă ok vreun om aflat în pericol de a face tot felul de boli pe care le declanșează grăsimea. Dar se mint, îi mint pe cei din jur și mă mint și pe mine. Iar dacă ei se pot preface că nu este nimic în neregulă, pe cei din jur îi doare în cur, ei bine, mie nu-mi place să fiu mințit. Și atunci, mă uit la ei și le zic, fără nici cea mai mică urmă de remușcare: grașilor, lăsați-o mai ușor cu mâncarea și faceți macar o brumă de mișcare! În șase luni, o să-mi mulțumiți!

Acum, uitați-vă la băiatul ăsta și băgați la cap cum se face treabă: