Later edit. Cică omul n-ar fi profesor ci un soi de laborant. Buuun, o să tai din text partea cu predatul. Rămâne valabil P.S.-ul. Ah, şi partea cu controlul la cap.

În general nu am nimic de împărţit cu convingerile oamenilor. Dacă vii la mine şi-mi spui că tu trăiesti într-o lume în care vezi doar omuleţi roz, cu trei ochi şi antene uriaşe în loc de urechi, am să consider în sinea mea că eşti sonat, dar nu o să încerc să-ţi schimb în vreun fel chestiile în care crezi. Să fii sănătos cu tot cu omuleţii tăi roz.

Dacă îmi explici că ştii să citeşti mayaşa şi esti absolut convins că ai descifrat nişte mesaje străvechi prin care ăia ne avertizau că din iunie 2016 o să ne crească tuturor încă un nas şi o a doua gaură în fund, te-aş lăsa să aberezi conştiincios. Ba, ţi-aş mai cere şi detalii, cu speranţa că scot de-un articol beton.

Dacă te trezeşţi într-o dimineaţa ferm convins că poţi înţelege ce vorbesc hipopotamii şi te descurci şi în limba cangurilor, caută-mă. Nu vei mai avea nicicând un partener de conversaţie mai bun şi mai atent decât mine.

Bă, dar dacă tu o eşti cel care-i modelează creierul şi cunoştinţele fie-mii, ar cam trebui să fii normal la cap, ca sa nu ma trezesc într-o zi că-mi cere să-i cumpăr un struţ pe care să-şi exerseze noile cunoştinţe lingvistice. Mai pe scurt, aş vrea să se întoarcă seara de la facultatea unde predai tu, la fel de normală cum a plecat dimineaţă.

Deşi nu înţelegeţi despre ce vorbesc, n-am luat-o razna încă. Colegul Eftimie l-a descoperit pe nenea ăsta de mai jos. Omului îi arde capul ca gheaţa, dar văd că nimeni şi nimic nu-l poate împiedica să predea la Universitatea Politehnică Bucuresti. Frate, eu înţeleg că trăim timpuri ciudate, dar toate au o limită. Ar cam trebui să-i ia cineva la verificat şi pe ăştia pe mâinile cărora ne lăsam copiii. Nu de alta, dar de la atacurile psihotoronice, până la băut pipi cu adepţii lui Guru Bivolaru, mai este doar un pas. Şi nici ăla prea mare. Nu cred c-aţi vrea vreunul să vă auziţi copilul cum vă anunţă că weekend-ul următor trebuie să mergeţi la Hornbach să cumpăraţi două baloturi de plasă de sârmă sau cinşpe metri pătraţi folie alimentară din aluminiu, ca să se ferească de atacurile psihotronice. Zău, chiar nu cred, indiferent cât de deschişi la minte sunteţi.

Aşa că eu aş cam face un apel la onor rectoratul UPB să introducă nişte examene psihologice. S-ar putea sa aibă niscaiva surprize. Mari. Şi le recomand să înceapă cu domn’ profesor Alexandru Emilian Susu, cel degrabă atacat psihotronic.

Şi acum, ca să înţelegeţi despre ce vorbesc, luaţi de uitaţi-vă peste printscreen-urile de mai jos şi spuneţi-mi dacă exagerez cu ceva. V-am mărit şi comentariile, ca să înţelegeţi că sunt mulţi, foarte mulţi şi poate facem cumva să-şi rezolve numai întrei ei angoasele psihotornice. Pe bune, din partea mea să-şi îmbrace tărtăcuţele în staniol şi să-şi tragă câte o pereche de co*ie din wolfram. Da’ în incintă şi sub supraveghere de specialitate.

Ce naiba, în ritmul ăsta la următorul recensământ o să existe rubrică specială pentru luat în evidenţă dilimandroşii. Iar noi, ăstia normali, o sa ieşim în minoritate. Parol!

P.S. Ca să vedeţi că nu cer degeaba examene psihologice periodice, luaţi de aici un bonus. Altă dilie, care, ce coincidentă, predă la Universitatea Politehnică din Timişoara. Când eu vă spun că uşor-uşor rămânem minoritari…

mihai_vasilescu_pozitronic2

mihai_vasilescu_pozitronic