Ritualul meu de la cafeaua de dimineaţă este aproape întotdeauna acelaşi: Facebook (să văd dacă nu cumva s-a întâmplat ceva peste noapte şi eu sunt ultimul care află), două-trei articole de pe blogurile pe care le citesc regulat (adică frecvent, da, ca să nu avem vorbe) şi o privire scurtă peste ce s-a mai întâmplat pe al meu în ziua anterioară.

Buuuun, nu cu foarte mult timp în urmă, pe când îmi sorbeam zeama cea de toate zilele, am observat că-mi venise niscaiva trafic de pe un site cu care nu aveam nici în clin, nici în mânecă. Ceva cu maşini and stuff. Bă, zic, ce naiba e asta? Or fi observat oamenii cât de mişto scriu şi precis mi-au preluat vreun articol. Nu-mi aminteam să fi scris ceva despre automobile, da’ ce mai conta.

Să vezi ce, nu se extaziase nici dracu’ de aberaţiile mele. Cel puţin asta deduceam din faptul ca nu găseam nimic de la mine pe acolo. Păi şi-atunci de unde traficul? Articolul de la care venise era un concurs la care nu numai că nu mă înscrisesem, dar nici nu ştiam de existența lui. Şi atunci? Atunci mi-a venit ideea să mă uit la comentarii. Eeeeei, surpriză! Un gagiu care se semnase „Vlad Daniel” luase cu copy/paste un text de la mine şi îl trântise acolo, pe post de comentariu, cu care se  înscrisese în concursul respectiv. Băejnebun?!

Treaba este că omul era atât de prost încât, deşi copiase articolul, n-a avut atâta creier să şteargă chestia aia cu „see more at mihaivasilescublog.ro” care este setată să apară automat când cineva dă „copy”. Evident că lumea care mai comenta pe acolo s-a sesizat şi i-au spus că e un bou hoţ şi comentariul lui este furat de la altcineva. Da’ pe om părea să-l doară în dos. N-a reacţionat în niciun fel.

Acu’ ce era să fac? Să mă dau cu fundu’ de pământ? Ce rost mai avea? Doar am lăsat un comentariu şi am spus că articolul este al meu, apoi am închis site-ul respectiv şi mi-am văzut de treabă. Nici că m-am mai gândit la povestea asta, de care am uitat în secunda doi. Până alatăieri. Când, out of nowhere, am primit email-ul de mai jos:

Salut Mihai,

Am placerea sa te anunt ca textul tau, desi a fost plagiat si postat de o alta persoana, a fost desemnat ca si castigator al concursului „Vara asta dai muzica la maxim!”. Din moment ce textul se refera la tine si la masina ta, premiul iti revine tie motiv pentru care te felicitam! Pentru a putea trimite premiul prin curier avem nevoie de la tine de numele complet, adresa, numar de telefon si seria si numarul cartii de identitate.

Cu respect,

Ionut Voinescu

Manager Revista Autocomplex

Administrator Go-Hu 3D Media Consulting

Ha! Cât de tare e chestia asta? Pai să nu-şi roadă unghiile din coate bulangiul ăla de Vlad Daniel? Nu-i ştiu adresa de mail, că tare i-aş trimite câteva cuvinte de mulţumire, doar aşa să se oftice că e şi hoţ şi prost.

Mno, de-amu’ să vină playerul, că abia aştept să ascult tare, la semafor, ultimul hit al doamnei Corina, fostă Ciorbă, actuală Bud.

P.S. Pe acelaşi principiu l-aş face prim-ministru pe ăla de la care a copiat Victor Viorel teza de doctorat şi Ministru Afacerilor Interne pe cel de la care a „băgat” din greu Gabriel Oprea.

mihai_vasilescu_furt_intelectual

sursa foto