În cazul de faţă, o persoană de sex feminin, care se bagă în seamă, dându-şi cu părerea. Nu că ar fi ceva rău în asta. Oricine îşi poate exprima un punct de vedere şi este chiar indicat s-o facă. Nasol este doar când eşti o “părerista” proastă.

Şi avem aici un exemplu, pe care eu îl consider relevant. Comentariul unei “dive” la articolul meu de săptămâna trecută, despre supra-ponderalele care dau lasciv din şolduri pe ringuri de dans.

mihai_vasilescu_raluca

Acum am să-i explic, în câteva cuvinte, de ce este muistă păreristă. Şi proastă. Fata tatii, pentru că te iei în serios, nu ai simţul umorului nici cât o bibilică (este o pasăre, să ştii) şi eşti incapabilă să scoţi ceva bun dintr-un text scris la mişto. Tu chiar ai luat de bună cererea mea de instituire a sistemului de amenzi pentru grasele care dansează prin diverse stabilimente. Ţi-a fost imposibil să vezi articolul ca pe o glumă sau un pamflet, care vrea să scoată ceva în evidenţă. Eşti genul de pizdă stupidă şi preţioasă căreia trebuie să i se explice poanta la bancuri şi nu se poate uita la comedii pentru ca nu le înţelege. Dacă citeşti o fabulă, îl înjuri pe La Fontaine, pentru că, şi aici te citez: “eşti cretin sau te prefaci, unde ai văzut tu greiere şi furnică să vorbească?”. Cam asta este explicaţia pentru “proastă”.

Iar acum, ascultă aici: fă, dacă o singură grasă care a citit articolul meu a înghiţit în sec şi şi-a zis “băga-mi-aş picioarele, m-am săturat să se facă mişto de mine, de mâine mă apuc de slăbit”, se cheamă că eu am făcut ceva pentru graşii din lumea asta. Pe când tu doar stai şi o sugi, dându-ţi cu părerea, incapabilă să propui ceva. Şi cu asta ţi-am făcut clara şi partea cu “muista” “părerista”.

Învăţaţi frate să scoateţi partea bună din orice. Chiar şi dintr-un articol scris la mişto. Uite, eu am luat partea bună din comentariul ăsta jegos. După ce l-am citit, mi-am dat seama că pe lumea asta există un ghinionist, sau mai mulţi, care au de-a face în fiecare zi cu fata asta. Mă-sa, ta-so, fraţi, surori, colegi, amici, un eventual soţ sau prieten sunt exasperaţi, în fiecare zi lăsată de ăl de sus, de harfele si răşinile ei. Nasol tare, îţi cam vine să le plângi de milă. Păi eu am fost mulţumit că am scăpat aşa uşor. Adică am luat partea bună, cum ziceam.

mihai_vasilescu_acadea