Sau daca nu este, avem niste pile mari de tot la el. De ce zic asta? Pai in stirea pe care o aveti aici, tocmai ni se aduce la cunostinta ca un senator UNPR vrea sa obtina dezlegare la peşte si vin de 1 Decembrie. Sa haleasca poporul iesit sa sarbatoreasca. Un mic impediment  ar exista: Ziua Nationala pica in plin post al Craciunului.

Bă, ce sa zic, cred ca v-ati prins ca eu nu sunt cu traditiile religioase si cu postul nici atat. Da’ ele exista si onor biserica zice ca trebuie respectate. Si atunci cum pastele ma-sii (ce potriveala dracului) procedezi ca sa dai dezlegarea? Cica solutia este urmatoarea: senatoru’ lu peste (alta potriveala naibii) vrea sa profite de pozitia lui de reprezentant ales al poporului si sa intervina pe langa Patriarhie.

Mie mi se pare foarte tare si mai ales decenta rezolvarea gasita de diliu demnitar. Prin urmare, dupa scenariul propus, se duce la IPS Daniel si-i zice:

-Preasfinte, nu stiu cum faci, da’ mie sa-mi rezolvi problema. Nu se poate sa iasa oamenii la parada si sa nu mânce si gura lor un peste sau sa nu bea un pa’ar de vin. Pai e frumos sa tinem crestinii, cu burtile indesate de cartofi si praz, in frig? Ai termen pana la anu’ pe vremea asta s-o rezolvi. Ca sa nu ne mai facem de cacat.

Acestea fiind zise, nen-tu patriarh Daniel nu are de ales si trebuie sa apeleze la seful direct, pe linie ierarhica. Si care nu poate fi decat dumnezeu tatal. Ar vorbi el si cu fiul, dar si ala tot de sus trebuie sa ceara aprobare, asa ca mai bine se duce direct la sursa. De-aici incolo totul depinde doar de abilitatile de negociator ale capului BOR.

Ei, abia aici as vrea sa fiu si eu de fata, ca sa vad cum naiba face asta. Ma gandesc ca ăl de sus are o linie directa, pe care poate fi apelat cand apar situatii din astea de urgenta. Si daca Steve Jobs tot e cu el acolo, cred ca sunt sanse mari sa fi trecut pe aifon. Parca-l vad cu un „sase plus”, chinuindu-se sa faca downgrade la IOS7, dupa ce i-a zis Sf. Petru ca opt-ul este de cacat.

Ma rog, treaba lor, dar eu zic ca daca tot il suna pe seriful al mare, sa pluseze si sa ceara voie si la niste iahnie de fasole cu carnati. De porc. Si macar doi-trei mititei cu mustar, oua ochiuri si cartofi prajiti. Plus pizza cu prosciuto, ca sa nu zica greco-romanii ca nu ne-am gandit si la ei. Hai bă, ce mare rahat, e vorba doar de o singura zi, sa mai lase figurile si dumnezeu asta, ca pana la urma nu omorâm pe nimeni. Doar vrem sa bagam la maţ.

mihai_vasilescu_dezlegare_peste