Mda. Mă uit la video-ul de mai jos şi chiar nu înţeleg de ce se tavălesc ăia doi pe jos de râs. James May şi cu un tătăiţă (care nu ştiu cine este) se amuză până aproape de leşin, după ce au comutat un gps pe limba română (a se vedea de la minutul 1.00). Ascultă indicaţiile şi mai au un pic până să dea în damblageală din cauză că se tot aude „după 700 de yarzi ieşiţi” sau „intraţi în sensul giratoriu şi ieşiţi la prima ieşire”. Iar in capul lor „ieşiţi” aduce cu „shits”. Ba chiar May zice ceva de genul „la ăştia totul e cu shit”.

Ha, ha, ha, very funny. Păi aş vrea să văd şi eu ce s-ar întampla daca vreun britanic ar zbiera sa se facă linişte prin Ferentari. Cam cât de tare „s-ar răde” baştinaşii din zonă când ar auzi „quieeeeet”/„coaieeeeee”? Sau cum ne sună o explicaţie despre vreun stil arhitectural de genul ”up is the seiling”/”ap iz dă se ling”? Ca sa nu-mi mai amintesc că, acum vreo doi ani, juma’ de Romanie a crezut ca Rihanna cântă melodii semi-pornografice şi a fredonat la greu „pulicica”/”pull the trigger”.

Hai sictir, bă cioflingarilor, că suntem singura limbă din lume care are un cuvant pentru „dor”. Şi nu ma refer aici la capetele voastre obosite de alcool.