Multa vreme am crezut ca eu sunt cel mai lenes om din lume. Ma mandream la gandul ca sunt „undefeated and undisputed”. Si nu aveam nicio indoiala ca, din moment in moment, trebuie sa apara cei de la Guinness World Records sa oficializeze treaba. „Felicitari, tocmai ati fost declarat puturosul suprem. Va inmanam premiul si va rugam sa ne spuneti cateva cuvinte despre cum ati ajuns la aceasta realizare deosebita”. Si urmau pupaturile, incoronarea oficiala, tot tacamul. Apoi cele cuvenite proaspetei celebritati: poze, interviuri, cam ce face un campion mondial, detinator de record absolut.

Ei bine, eram intr-o grava eroare.

Sunt un jalnic aspirant la acest titlu. Maestrul absolut, detinatorul autorizat al titlului de „procrastinarium imperator” este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, despre care am mai vorbit pe aici: <a title="Economie politica aplicata: Prietenul A. Si imediat va explic ce ma face sa cred ca m-a lasat fara coroana.

Ca sta cu frigiderul plin de haleala pe care nu e in stare s-o manance, pentru ca trebuie incalzita, pusa in farfurii, mestecata si digerata, nici macar nu ma obosesc sa spun. Asta sunt si eu in stare sa fac, cu brio. Ba chiar aici cred ca sunt in stare sa-l bat. El se duce sa-si ia shaorma. Eu sunt in stare sa zac ore intregi, cu foamea in gat, pentru ca mi-e prea lene sa ma duc sa-mi iau shaorma.

Ca-i lasa nevasta-sa (sarumana Clau) totul portionat in frigider, pentru pachetelul de la munca si nu e in stare sa si le ia, la fel, cred ca s-a mai vazut. Ca tot ea ii taie pepenele, il curata (de coaja si de seminte), il portioneaza in bucatele mici (cat sa intre in gura fara sa te fortezi) si i-l lasa la frigider, ca sa aiba baietelul fructe seara, incepe sa sune a record, dar inca nu e absolut.

Dar sa plece femeia la Budapesta (cu treaba) si sa ia galeata de gunoi cu ea, pentru ca el oricum nu este in stare s-o duca la ghena si, pana se intoarce, se umple si da pe dinafara? Nici asta nu seamana a World Record?

Nu-s convins ca ce v-am descris eu aici e chiar adevarul-adevarat. Asa cum ziceam si in titlu, deocamdata e doar la stadiul de banuiala. Dar e singura explicatie pe care am gasit-o miercuri seara, cand am fost sa vedem meciul la Prietenul A. si am cautat ca nebunii galeata de gunoi prin toata casa, iar ea nu era. Si cum nevasta-sa tocmai ce plecase la Budapesta, singura concluzie logica ce s-a tras, a fost cea pe care tocmai ati citit-o.

Daca nu, ia zi ma, unde dracu’ era galeata aia de gunoi? Ca noi am lasat totul vraiste, pen’ca n-am avut unde sa le aruncam.

mihai_vasilescu_lene

sursa foto