Ca sa risipeasca orice fel de indoiala, a tinut sa precizeze inca de la inceput ca este o doamna. Acum ca ea este cea agramata sau cei care gazduiesc anunturile, ramane de stabilit. Oricum, este clar ca-si cauta „perechia potrivita”. Perfect!

Mi-a placut ca este foarte stricta cu varsta „candidatilor”. Sa nu cumva sa fie sub 32, ca nici cu curu’ nu se uita la ei. Sfatul meu pentru potentiali este sa minta dracului, daca au cumva pe la 30 de ani sau usor sub. Ca doar n-o sa-i legitimeze de la prima intalnire.

Dealtfel, se dovedeste la fel de neinduplecata si cu privire la celelalte calitati pe care ar trebui sa le aiba un eventual viitor petitor. „Inalt”. Cam ce ar putea sa insemne asta? Comparativ cu ce sau cu cine? Ca eu sunt inalt pe langa Prietenul I., dar daca ma compari cu Kobe Briant s-ar putea sa par un pigmeu nevolnic. „Dragut, Ingrijit”. Hopa, papusa „doamna” ai intrat brusc pe segmentul metro-sexualilor. Sau sa nu te pomenesti cu vreun gheianu doritor de o sincera si lunga prietenie, asa ca fetele.

Dupa care, nu se stie de ce, scade brusc din pretentii: „nu foarte gras”. Dar cred ca isi lua „avant” pentru ce avea sa urmeze. Pentru ca, in continuare da drumul la rafala: „trebuie sa aiba masina: Mercedes, BMW, Audi sau Range Rover, cu casa proprietate”. Ordinea marcilor o fi in functie de preferintele ei? Adica scad sansele celor cu Range in fata detinatorilor de Mertane? Ca sa nu mai zic ca-mi imaginez ce fata face „doamna” cand, dupa o seara reusita la restaurant, se indreapta spre parcare si il vede pe el scotand cheile de la o Skoda Octavia. Escrocule, nenorocitule, m-ai facut sa pierd vremea de pomana. Sa dispari din fata ochilor mei, scarba ordinara! Cu masina asta voiai tu sa fii „perechia” mea??? Esti un poponar, asta esti! Credeai ca pun botul la glumele tale cretine si o portie de paste? Sa ti le bagi in cur! Si asta in cazul fericit ca ala are totusi o Skoda. Nici nu vreau sa-mi imaginezi palmele si dupacii pe care si i-ar lua, daca ar aparea cu un Logan. Cred ca i-ar face si reclamatie la Poiltie pentru tentativa de inselaciune.

Iar daca „perechia” o duce in apartamentul lui cu doua camere, pentru care plateste chirie, s-ar putea sa iasa mai nasol. In functie de momentul cand o anunta ca „nu e al meu, e al unui var plecat in state, dar platesc foarte putin” o sa fie si damage-ul. Daca e mai la inceput, scapa cu o usa in cap si juma din vesela facuta praf. Dar daca seara avanseaza, sa nu se lase naibii cu muscaturi in zone nasoale sau vreun „penis captivus” de toata frumosetea. Atentie mare, va zic, ca „doamnei” ii place sa se joace numa’ in proprietati cu acte. Stati asa ca acum mi-am dat seama. Aberez. Ce apartament? Ce doua camere? Femeia a zis clar: „casa”. Doar sa te vada ca parchezi in fata unui bloc si o ia cu lesin. Nu apuci sa ajungi sus cu ea.

Ah, da, aspirantul catre nurii eroinei noastre, degeaba are casa, masina, numarul de centimetri necesari (chiar, abia acum realizez, la cat de amanuntite au fost cererile, nu-mi dau seama cum in anunt nu s-au specificat si dimensiunile in care trebuie sa se incadreze „organul” – lungime, grosime), e ingrijit si dragut. Se poate sterge la fund cu toate astea, daca nu e de „buna calitate” si „foarte generos”. Pai da, ca nu are femeia chef sa mearga cu Range-ul si in cap sa-i bubuie manele.

Apoi „doamna” mai face o miscare extrem de dibace. Gen, ii cere lui („astept” ala mi se pare chiar imperativ) sa trimita o fotografie primul. Mi se pare corect. Daca ala nu se incadreaza in cerinte (inalt, dragut, ingrijit, nu prea gras etc) sa nu se mai oboseasca sa trimita si ea una.

Ultima propozitie, ma pune rau de tot pe ganduri: „rog mult cei ce lucreaza in constructii sa nu deranjeze”. A delimitat foarte clar domeniul de activitate. Ma intreb daca sunt interzise si cele conexe? Daca este specialist in instalatiile electrice pentru cladiri se pune ca lucreaza tot in constructii? Sau inginer la „Ascensorul”? Dar daca e la departamentul de resurse umane? Macaragiu? Nu mi-e foarte clar. Aici cred ca ar mai trebui niste precizari.

Oricum, daca e sa ma intrebi pe mine, explicatia cred ca este mult mai simpla. Dumneaei cred ca si-a luat niste stangi bine plasate peste bot, de la vreun „constructor” din asta satul de harfele ei. Si de-atunci cam incearca sa evite.

Habar nu aveti cat de curios sunt daca cineva a dat curs anuntului. Cum naiba am putea sa aflam?

mihai_vasilescu_anunt2