Fratilor, nu mai pot cu stirile astea despre cutremure. Cum se baseste unul mai tare dincolo de carpati, cum dau astia la tv. „Romania s-a cutremurat de einspe ori”, suna cele mai optimiste stiri. Cui foloseste? Nu se stie. Oricum ni se spune despre cutremure care AU FOST. Nimic util. Nimic despre ce va fi. Pentru ca sa vezi ce, nimeni nu stie cand si daca va mai fi. Sa-mi spui despre cutremurele ce tocmai au fost nu ma ajuta cu NIMIC! E degeaba si mai induci si panica in populatie. Acum cateva luni am crezut ca o iau razna.

A aparut un nou centru seismic, sau ceva de genul, pe la Galati. Pai toate stirile de pe lumea asta incepeau cu asta. Chit ca nimeni nu simtise niciunul din cutremure sau pur si simplu nu intereseaza pe nimeni, nu conta. In fiecare zi si-n culcare si-n sculare numai asta auzeam, stirile despre cutremurele din Galati. Stiti ce se intampla pana la urma? Se intampla ca in bancul cu Petrica si lupul. Nu te mai crede nici dracu, chiar daca afli tu ora si magnitudinea urmatorului cutremur. Or sa zica toti „da ma stiu, ati mai zis si ieri”. In locul CNA-ului as interzice astfel de stiri. As interzice si daca s-ar putea prevedea pe bune seisemele. Nici in cazul asta nu ar folosi nimanui. Doar panica si haos, asta s-ar intampla.

mihai_vasilescu_cutremure

sursa foto

Ia uitati aici ce zice unu’ destept, Ministrul Mihnea Costoiu: „Populaţia va fi avertizată ÎN TIMP REAL privind producerea unui CUTREMUR, printr-o aplicaţie”. Voi intelegeti? Printr-o aplicate de mobil. Ca o fi pentru IOS sau pentru Android, facem aplicatia. Bun, presupunand ca ea va functiona ireprosabil, lucru de care ma indoiesc profund (pentru ca suntem in tara asta unde nu functioneaza nimic) ce te faci cu:

-batranii – maica-mea nu stie sa dea un sms, daramite sa foloseasca un smartphone;

-taranii – vorbesc de cei de la tara (nu de aia pe care-i catalogheaza prietenii vostri cu „taranul ala”) unde au toate grijile de pe lumea asta, mai putin telefoanele inteligente si aplicatiile lor funky si funny;

-vanatorii de wireless – ii stiti, cei care-si iau ultimile modele de telefoane, doar ca nu prea au cascaval pentru net si pentru sunat. Traiesc din beep-uri si „coaie, suna-ma si pe mine ca nu mai am credit”;

– cei cu factura neplatita la zi – se mai intampla, iar astia cu telefonia lor te ard imediat;

-toti ceilalti locuitori ai acestei minunate tari, fara acces la internet, smartfeon, tableta, ifoane

Cu astia ce facem? Ii condamnam la moarte din start, nu?

mihai_vasilescu_batran_telefon

sursa foto

Revenim, presupunem ca s-a facut aplicatia si mai si functioneaza (nu vorbim nimic de banii cheltuiti, spagile si comisioanele incasate pentru realizarea ei). Ia spuneti-mi si mie cam ce se va intampla daca se transmite o singura alerta din greseala? Ha? Cum isi cer ele autoritatile scuze: „ne pare rau, stiti, eroare de sistem”. Sau, daca niste hackerasi mai draguti si zglobii (de la mine din Valcea, de exemplu) au chef intr-o zi de niste glume cu zguduiala? Cam care vor fi consecintele unor sute de mii (daca nu milioane) de persoane panicate, iesite pe strazi? Cam care va fi nivelul de haos si infarcturi pe metrul patrat? Si cine va purta raspunderea? Ah, inca ceva, eu am un prieten care sta la etajul 14 (patrusprezece). Ce naiba are timp sa faca omul asta, in alea cateva zeci de secunde? Va spun eu, doar sa se cace pe el de frica.

Lasati-ne fratilor in ignoranta noastra. Daca-o fi sa vina „ala mare”, oricum nu ne mai salveaza nicio aplicatie de pe lumea asta. Iar pentru celelate mai mici, simt eu (la cum se misca lucruruile in tara asta) ca mai mult o sa ne faceti sa murim de frica, in loc sa ne scoateti din rahat.

mihai_vasilescu_caricatura_cutremur

 

sursa foto