Biroul lui Reghecampf, Luni dimineata, in ziua meciului Steaua – Concordia Chiajna. Se aude un ciocanit usor la usa.

– Intra! Aaa, Tase, ce faci tata? Ce te aduce pe aici?

– Missster, am auszit la baiesi ca avem meci azi? intreaba Tanase, inca usor sasait din cauza lipsei dintelui pe care si l-a scos, incercand sa faca o “braziliana”.

Reghe, isi indeasa o injuratura urata inapoi, pe gat. “Pe care dracu’ l-o fi scapat gura? Cum scap eu de nebun acum?”

– Ce meci, Dodele?

– Pai baiesii zice ca jucam cu Chiazjna aszi.

– Care “baieti”, ma Tase?

– Prepe szicea ca…

– Hai ma Cristi, nu te-ai mai invatat cu bancurile lui Prepe? A facut ala misto de tine. Cum sa jucam cu Chiajna? Ai mai vazut tu meciuri Lunea? Si in saptamana meciului cu dinamo (cand pronunta numele rivalei, Reghe face trei cruci mici si bate de trei ori cu degetul in masa). Pai cu Chiajna abia am jucat, ai uitat? Nu le-am dat noi patru? zice Mister incercandu-si ultima sansa.

Dodel se lumineaza la fata si se linisteste vizibil. Chiar avusese o banuiala nasoala. Da, Reghe are dreptate, abia au jucat cu descultii aia.

– Da, Missster, uitasssem. E meciu’ in care a dat gol moldoveanul ala de-a venit acum la noi. Ala de-l cheama ca pe tine, Laurenstiu Sssan…

– Lucian, Tase, il cheama Lucian Sanmartean.

– Asssa, da, Lusian, mereu uit, zice Tase si slobozeste un nechezat prelung de ras.

– Bine, Cristi, acum te duci la odihna. Pai ce-am vorbit noi? E saptamana meciului cu dinamo (din nou cruci si batai in masa), te duci la hotel si nu mai iesi de acolo, ne-am inteles?

– Da, Missster, am plecat, zice Tanase si o taie fericit in camera si sa-l injure pe Prepelita pentru bancurile de cacat…

Abia iese si antrenorul scoate telefonul:

– Bai Meme, ne-a trecut glontul pe la ureche…

– Nu, nu, nu-mi spune se intoarce Tatu la Steaua si vrei sa incepi cu el Sambata…

– Stai ma, ho, nu e asta! A iesit Gigi si a zis ca vrea rapoartele complete de cheltuieli, pana poimaine.

In partea cealalta nu se mai aude nimic. Doar un inceput usor de plans cu suspine.

– Meme, hai ba ca am glumit, n-a iesit Gigi.

– Reghe esti nebun, nu mai face d-astea, vrei sa ma ia inima? Aoleu, ce m-ai speriat…Da’ ce s-a intamplat?

– A aflat nebunu’ ca jucam azi la Chiajna! Acum a plecat de la mine…

– Cum naiba a aflat??? zbiara Meme.

– Cretinul de Prepe, l-a scapat gura…

– Pai si cum ai dres-o? Acum trebuie sa-l bagi diseara?

– Nu, ca l-am facut. I-am zis ca-s bancuri d-ale lui Prepe. Ce, a uitat ca am jucat cu Chiajna si le-am dat patru? L-am facut pe fraier. Vezi vorbeste cu baietii sa nu-l mai scape pe vreunul gura ca ne trezim cu el la stadion. Si vezi sa nu uite ca plecam la autocar pe rand, sa nu se prinda ala.

– Gata allenatore, s-a facut. Acum ii sun din nou pe toti.

Sedinta tehnica dinaintea meciului. Reghe ii strange pe baieti:

– Copii, nu stiu cum faceti, cum nu faceti, dar trebuie sa le dam patru lu’ astia. L-a scapat gura pe unu’ dintre voi (se uita urat spre Prepelita si ala se face mic de tot) si acu’ ati vazut si voi ca abia am scapat de Dodel. Ce ne facem daca batem doi zero si vede nebunul pe net? Aud? Cum mai scapam de el? Si e returul lung. Hai, pe cai! Patru le dam!

In timpul meciului, la 4-0 pentru Steaua, arbitrul fluiera penalty pentru baietii lui Reghe. Piovaccari isi pune mainile in cap si se duce la arbitru:

– Hei, arbitro, non e penalty. Questo ragazzo non facuto niente la mine. Prego, prego!

Arbitrul, de neinduplecat, arata punctul cu var si face semn ca nu se discuta decizia. Reghe isi face cruce si-i striga lui Stanciu:

– Baaa, vezi ca bati tu, ai dracului grija, ca ne omoara ala. Da si tu peste sau fa ceva.

Stanciu face semn ca a inteles, ia mingea si in timp ce-o pune pe punct, ii zice portarului Chiajnei:

– Vezi ma ca dau in stanga.

– Care stanga ma, a mea sau a ta?

– Esti cretin? A ta, boule, hai ca ma enervez de ti-o pun la vinclu. Stanga jos.

Totul mergea ca pe roate, pana in minutul 93, cand Chiajna da gol pe greseala lui Gardos. Nenorocire!

In autocar, pe drumul spre hotel, atmosfera de inmormantare. Ar mai incerca baietii cate o gluma, dar cand se uita la fata terminata a lui Gardos, le piere cheful. Meme si Reghe stau si ei impietriti. Cand tensiunea devnise de nesuportat, Tatarusanu o rupe:

– Mister eu zic asa. La Mariott ne dam toti jos. Impingem autocarul pana la noi la hotel, intram toti tiptil si maine vedem daca afla Tase sau nu.

– Si ce facem Cipi daca afla? Ce facem? Abia il lamurisem ca meciul cu dinamo (face trei cruci si se uita disperat dupa o bucata de lemn in care sa bata) e Duminica. Acum ne mai crede asta? O sa te trezesti cu el la stadion Sambata si O SA VREA SA JOACE! Tu-ti dai seama? Ca-mi vine sa-l omor pe Florin.

Se intoarce si incepe sa zbiere:

– Tu sa-i zici daca afla! Tu n-ai cascat ochii! Sa te vad cum ii zici lu’ Dodel, ca noi nu iesim din camere maine. Borussia Dortmund ce visezi tu. Te tin aici pana imbatranesti, ba baiatule! Ii zic lu’ Ana sa-ti gaseasca echipa la Vatican!

– Mister, nu putem sa-l lasam pe Gardos. Si asa e stresat rau. Daca afla, ii spunem lu’ Dodel ca din returul asta a  hotarat liga ca la trei cornere se pune un gol. N-are cum sa afle. Tase nu citeste decat titlurile si asta doar daca sunt scrise cu litere mari si groase. N-a inghitit-o el si in toamna cand i-a zis Mache ca la meciurile din Champions League auturile se bat cu piciorul? Nu stii ce se mai inghesuia sa bata de pe langa careu?

Se lumineaza la fata si Reghe si Meme.

– Sa stii ca nu zici rau. Gata, asa ramane. Baieti, a auzit toata lumea? Poate il mai scapa gura pe vreunul, ca va ia mama naibii! Prepe?

– Gata Mister, e clar, la trei cornere, careu!

– Ba, tu faci misto de mine???!!! La trei cornere e GOL, din oficiu, de la Liga!

– Aaa, da Mister, gol am vrut sa spun.

A doua zi dimineata, biroul lui Reghe. Tanase ciocaneste la usa si apoi intra. Are Gazeta Sporturilor in mana. Antrenorul Stelei se lasa moale in scaun si incepe sa se roage in gand:

– Da, Cristi, cu ce te ajut?

– Missster, am venit sssa-ti sspun ca sssunt ferisit!

Ce zice asta ma? E fericit? S-a dus de tot cu capu’.

– Si de ce esti fericit Dodele, tata?

Mi-a szis baiesii de regula asssta noua cu cornerele si sssunt ferisit ca i-am facut pe fraierii de la liga. Chiajna a avut sasse cornere cu noi, trebuia saaa fie patru-doi, da’ fraierii nu sss-a prinssss…

mihai_vasilescu_Tanase

sursa foto

Bineinteles ca acest text este un pamflet si este dedicat Gladiatorului Dodel, care si-a lasat sangele si un dinte pe teren, in meciul cu Universitatea Cluj. Ceea ce nu-i dorim si in meciul cu dINAMO!