Ia uitati ce stire am vazut eu la „pro”. Tocmai ma intrebam ce ma intereseaza pe mine treaba asta, cand m-a lovit revelatia. Fratilor, pai pe aia i-au chemat sa-i ancheteze pentru ca AU SCOS sase sute de tigani din tara ? Si le-au mai luat si bani pentru asta ? Si nu de oriunde din tara, ci din Craiova. Care ati fost prin orasul ala, cred ca ati remarcat densitatea de colorati. Pai eu in Craiovita Noua, am vazut pe vremea lui Ceausescu, blocuri cu peretii sparti la parter, cu rampe pentru bagat carutele!!!

mihai_vasilescu_craiovita

                                                                                                  Sursa fotografie aici.

    Deci nu cred ca i-au chemat la ancheta, pe interlopii aia. Ci sa le inmaneze o placheta omagiala si sa le ureze sa aiba spor in continuare.

Ba nu, acum mi-am dat seama. Bai sa stii ca au dreptate astia cu stirea. E posibil sa-i fi chemat la cercetari. Pe sistemul:

– Bai nu va e rusine ? Incepu naibii 2013 si voi numai sase sute reusirati sa duceti de-aici ? Ce dracu’ mai baieti ? Baaa, de cand o mierli Caiac, se duse p**i de suflet productivitatea. Lucrarati asa cu bucatica.

Apoi, parca il si vad pe procuror cum ii fixeaza cu privirea pe fiecare:

– Gigioc, ia zi tata, cati scosesi ?

– Nouastrei Sefu’, zice ala si se uita rusinat in jos.

– Poftim! Exact ce zisei. Te duru in cur, vericule, ne iei la misto! Surdule, tu ?

– Douasute cinci, si-si umfla pieptul privind cu scarba la Gigioc.

– Esti chior in tara orbilor, baaa! Nu te mai umfla atat! Caiac ducea doua sute, la el in portbagaj….’re-ati ai dreacu’! Serdarule, cu tine nici nu mai vorbesc ba! Va ia mama naibii daca nu va puneti pe treaba! Nici macar nu reusirati sa scoateti sase sute tampitilor. Noroc ca mai umflaram eu cu Sefu’ cifrele, ca ne faceam de cacat. E ultima oara cand va spusei…

„Anchetatii” fac stanga-mprejur si dau sa plece.

– Ce faceti vere, unde plecati? Nu sunteti sanatosi? Zisei io ca terminai cu voi ? Vedeti ca sunt afara doi baieti de la presa. De la „pro”. Ii chema Sefu’. Le vorbiti frumos si ziceti ca fuserati la ancheta. Sa nu dea al de sus sa dati in ei, da data trecuta!

– Ii stim da-i dreacu’, e baeti buni.

Iar dau sa plece.

– Ba, io cred ca ma luarati la misto. Scoateti naibii cascavalu’ ala! Imi zisa „al mare”, ca de data asta dati jumatate.

Interlopii se albesc.

– Pai Sefu’, nu tre’ sa mananca si gura noastra ? Ce cascaval bre, sa moara mama ?!

– Hai, lasati vrajeala asta proasta. Vreti sa dau combinatia la aia ai lu’ Limba ???

Teancurile de euroi aparute instantaneu au valoare de Contract parafat si semnat. Orice, dar nu la clanul lui Limba.

mihai_vasilescu_euro

Cam asa cred eu ca „se desfasura” ancheta.