Am acasa un mic depozit de acetona. Da, da, acetona. Chestia aia pe care o folosesc femeile, sa-si curete unghiile de cate 3-4 ori. Pe zi. Sau la voi nu e asa ? La mine exista o domnisoara ce si-a facut un scop in viata din curatatul unghiilor. Sau asa cred.

Prin urmare, la noi, exista in permanenta in casa, cantitati impresionante de acteona. De la o vreme am inceput chiar, sa evit sa umblu cu flacara deschisa prin apartament. Si tigarile mi le aprind pe balcon. Mi-e frica sa nu explodeze acetona aia.

Desigur, as putea sa nu mai cumpar. Sau macar s-o raresc. Numai ca, de fiecare data cand mergem la cumparaturi (a se citi, in fiecare Vineri), in cosul meu isi fac aparitia cateva sticlute de acetona. Si tot de fiecare data ridic spranceana stanga, in semn de intrebare, pentru draga mea sotie. Pe genul, “iar luam acetona”? Raspunsul vine mereu prompt “da, mai trebuie, ca e pe terminate”. Si hop, cateva sticlute isi muta domiciliul din depozitul super-market-ului, in depozitul nostru de acasa.

Bine, si producatorii astia, nu stiu ce au in cap. Stau sa ma chinui cu “degetarele” alea de cateva grame. Ce dracu’, nu pot sa scoata si ei pe piata la canistra sau la damigeana ?

Traiesc cu impresia ca, daca eu nu mai cumpar acetona, cel putin doua din fabricile din Romania or sa aiba probleme mari. La modul ca vor  produce “pe stoc” si n-or sa inteleaga de ce le-au scazut vanzarile in halul asta. La sar balantele contabile in aer.

Azi am binevoit sa-mi iau liber de la munca, ca sa-mi revin dupa meciul de aseara. 🙁 Nevasta-mea a profitat si mi-a zis dulce “in loc sa zaci ca un trantor si sa scrii pe porcaria aia de blog (nu ma intrebati, e doar parerea ei), da-i drumul la cumparaturi. Ti-am facut lista”.

Am intins-o, ce naiba sa fac, cu astea nu te joci. Intru in supermarket si scot minunata lista din ghiozdan. Ghiciti care era produsul, de stricta necesitate, pe care mi-l trecuse in capul listei ?

Da, ati ghicit.

mihai_vasilescu_acetona

P.S. la un moment dat o sa fac un concurs, aici la mine. Premiile vor fi in litri de acetona, ca sa n-avem vorbe.