Sunt un tip conservator. De fapt, cred că trebuie să reformulez: sunt mamăl şi tatăl conservatorismului. Foarte greu schimb chestii la mine şi asta numai dupa ce mă câcâi şi mă mocai de mai bine mă lipsesc. Cu toate astea, sunt surprins să constat că şmecheria asta cu bloggingul mă obligă să învăţ sau să descopăr lucruri noi şi, culmea-culmilor, să-mi mai şi placă. Ptiu, drace!

De ce vă spun toate astea? Pentru că ieri am fost la Mobifest 2015, un eveniment organizat de Evensys, dedicat tehnologiei mobile, mai precis aplicaţiilor pentru mobil. Şi m-am dus ferm convins că voi adormi după douăzeci de minute, însă cu speranţa nemărturisită că mă vor da afară din sală, dar fără prea mare tam-tam, când o să încep să sforăi. Ei bine, n-aş fi crezut că o să vă spun asta, nu numai că mi-a plăcut, dar mi-a părut rău când s-a terminat. N-am reușit să mă plictisesc nici măcar un minut.  

Am văzut mai multe chestii mişto, dar eu vreau să vă zic despre astea două care m-au impresionat și pe care le consider utile.

Prima este Tintag. Ştiţi voi momentele neplăcute în care vă întrebaţi unde mama dracului oi fi pus cheile de la maşină sau oare ce-am făcut cu cele de la casă? Pai băieţii aştia de la Tintag au inventat o trebuşoară care le va face uitate. Şi am dat doar două exemple, dar dispozitivul se poate ataşa oricărui obiect are prostul obicei să dispară din raza voastră vizuală. Ba chiar se cam termină şi cu mi-am pierdut câinele, a fugit după o căţea în parc şi nu-l mai găsesc. De-acum o să-l găsiţi până să apuce să rezolve treaba cu patrupeda care l-a ademenit.

Iar cealaltă aplicaţie este Zoniz. Nu stau să vă explic cum funcţionează că v-ar plictisi şi nici nu este relevant (este pe bază de o chestie denumită tehnologia Beacon). Dar mie mi s-a părut că este ză ăltimeit şit. După ce o vor termina de implementat, pur şi simplu o să-ti spună singură şi când ţi-e foame. Mă rog, exagerez, dar şmecheria este foarte tare. Un pic de răbdare mai trebuie să aveți și o s-o găsiți acționând, în toată splendoarea ei, la Afi Palace.

Hai că pentru azi ajunge, v-am dat prea multă tehnologie. Mi-e să nu vă transformaţi în cyborgi.

P.S. Vă mai dau un pont: instalaţi-vă aplicaţia emag pentru smartphone. Nu vă spun de ce. O să descoperiţi singuri.

mihai_vasilescu_mobifest