Eu mă tot gândesc că este o glumă proastă sau cineva trolează. Pentru că nu mă duce capul să pricep cum s-a putut face o asemenea gafă. Pur şi simplu nu înţeleg.

Fraţilor, în evul mediu se porneau razboaie pentru mai puţin de atât. Pentru o şmecherie de genul ăsta, orice conducător de oşti, degrabă vărsătoriu de sânge, mi ţi-l omora pe netrebnic atunci pe loc. Nu mai respecta nici un protocol. Îi tăia capul şi-l arunca la câini.

După care, pentru că n-ar fi suportat ca bătaia de joc să ajungă subiect de bărfă pe la toate curţile regale, strangea oastea cea mare şi pleca să-i ia la omor pe cei care îndrazniseră afrontul.

Mă rog, în cazul de faţă erau ăia în vizită la noi, deci nu puteau să pună mâna pe arme că şi-o luau. Dar ar fi părăsit sala pe loc şi în loc de rămas bun ar fi aruncat peste umăr un: aţi belit pula, venim peste voi” Şi se cărau să strângă oştirea despre care ziceam.

Băi nene, cum morţii mă-sii este posibil aşa ceva?

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, i-a înmânat, luni, omologului german, Frank-Walter Steinmeier, o broşură pe a cărei copertă este imprimată harta Franţei acoperită cu drapelul Germaniei (sursa).

Înţelegeţi? Ministrul de Externe, nu femeia de serviciu care trecea din greşeală pe lângă delegaţia nemţilor. Pentru mine este inimaginabil că s-a putut întâmpla una ca asta. Ca să nu mai zic că m-aş supăra şi în locul francezilor (asta dacă nu cumva deja au apucat să se predea, când şi-au vazut harta ţarii, cu steagul Germaniei imprimat pe ea).

Ce  ţară, prieteni, ce ţară! 🙁

mihai_vasilescu_gafa_mae

 

sursa foto