Ca orice cetățean respectabil al acestei minunate țări, am memoria scurtă. Atât de scurtă încât uit de la mână pân-la gură (a se citi de la un an la celălalt) că nu am ce căuta pe litoralul românesc. Amnezie temporară care mă face să comit aceeași greșeală în fiecare vară. Așa c-am comis-o și vara asta. Preț de vreo trei weekend-uri în care am dat fuga să mă lamuresc dacă aia cu „mă-ntorc la tine iar și iar mare albastră” e vrăjeală sau nu. Și cam e, că în afară de tenișii mei și de situație, n-am văzut nimic albastru pe-acolo.

Mno, stați liniștiți că n-am de gând să povestesc despre meltenismul și cocălăreala care-ți însoțesc fiecare pas odată ce-ai trecut de indicatorul rutier pe care scrie „Constanța”, nici despre mizerie sau prețuri umflate, altul este scopul textului de azi.

După cum știți ca să poți ajunge la mare trebuie să bagi niște bănuți în buzunarele distinșilor de la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, adică minunații care se ocupă cu strânsul cașcavalului pe care cu toții îl lăsăm sub formă de „taxă de trecere” la Fetești. Bani pe care fratele vostru îi plătea de fiecare dată sub formă de sms.

Well, într-unul dintre aceste weekenduri de rătăcire a facultăților mintale, deși am executat sms-ul regulamentar și la dus si la întors, se pare că n-a fost suficient. Așa că acum mă aflu în posesia unei preafrumoase amenzi în valoare de 250 de lei. Amendă pe care aș cam vrea să n-o platesc, având în vedere că am deja am plătit taxa de pod după cum scrie la carte și pentru că mi-aș dori din suflet să nu se bucure de banii mei jepcarii de la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Ce voiam să vă întreb. E cineva pe-aici care știe EXACT cum se procedează în această situație. Că pe net am găsit c-ar fi o singură soluție: să merg în instanță. Ori timpul meu este extrem de limitat și nu prea mă vad luând calea tribunalului și a birocrației infernale de-acolo ca să mă lupt pentru ceva ce N-AM FĂCUT.

So? Mi-ar placea să dau de cineva să-mi zică exact, pe pași, cum se procedează. Și, dacă se poate, din experiență proprie, că net am și io.

Vă foarte mulțumesc.

mihai_vasilescu_taxa-pod-fetesti-sms

sursa foto