Azi era ziua în care trebuia să scrie duduia Elena. Well, pentru că dumneaei e în concediu pe cine știe ce plajă luxoasă, am să vă povestesc eu o chestie foarte scurtă, dar absolut incredibilă. Deci, vă țineți bine?

Am un amic pe care nu l-am mai văzut de vreo câtiva anisor. Știți cum e, familii, obligații, drumurile se mai despart. Ei bine, amicul ăsta s-a întâlnit zilele trecute cu unul dintre prietenii mei buni. Omul prin care ne-am și cunoscut, de altfel. Nu se mai văzuseră nici ei de ceva vreme, mai precis de vreo trei ani. Automat, s-au pus la povești.

Și după ce parlesc ei așa vreo câteva minute, prietenul meu observă că amicul nostru are un semn în obraz, ca o gaură așa, destul de pronunțată. Semn pe care nu-și amintea să-l mai fi văzut. Evident, l-a întrebat de unde până unde. La care ăla s-a mirat tare: „A, cum, tu nu știi? Stai să-ți povestesc”. Și i-a povestit.

Cum acu’ două veri s-a dus în vacanță în state. O avea pe soră-sa acolo și și-a zis să îmbine utilul cu plăcutul. Mai vizitează câte ceva, mai face niște shoping, mai stă cu sor-sa, d-astea. Zis și făcut. Urcat în avion, plecat, ajuns, găsit soră într-o relație destul de proaspătă cu un tip, un american. Da’ cum nu-l interesa prea tare cu cine-o arde femeia și-a văzut de treabă cu vizitatul și shoppingul.

După vreo două săptămâni, într-o seară pe când stătea la povești cu sor-sa și-i povestea ce se mai întâmplă prin românica noastră, s-a deschis ușa brusc și-a intrat americanul, prietenul cum ar veni. Care a venit întins spre ei, și out of nowhere a scos dintr-o dată un  pistol, a împușcat-o pe femeie în cap, apoi s-a intors spre omul nostru și i-a tras și lui un gonț tot în cap, încă unul spre inimă, după care și-a tras și lui unul in cap și aia a fost.

Nu, nu delirez. Gaura din obraz e de la glonțul care a intrat exact pe acolo și i s-a oprit undeva în ceafă. Unde e și acum (omului i s-a eliberat o hârtie care atestă că are un glonț în cap ca să poată trece de filtrele de securitate de pe aeroport). Iar glonțul tras spre inimă a fost prost țintit și s-a dus în umăr. P-ăsta i l-au scos. Din păcate, soră-să n-a avut același noroc. End of story.

Gizăs fucking craist, cum e să te întâlnești cu un prieten pe care nu l-ai mai văzut de mult și să-ți servească povestea asta? Aud?

Beat that, biatches!

mihai_vasilescu_uimire