Dacă ați ajuns vreodată la un psiholog (și cu altă ocazie în afară de aceea de a obține țidula necesară pentru permisul de conducere), aproape sigur v-ați trezit că vă pune întrebarea: ce-ați schimba la voi? Și te roagă să numești trei (sau mai multe) lucruri pe care le-ai schimba la tine.

Și atunci, în liniștea cabinetului, cu un necunoscut în fața ta, ești nevoit să te analizezi rapid și să răspunzi sincer la o întrebare pe care de cele mai multe ori eviți să ți-o adresezi.

Nu-s psiholog, dar exercițiul în sine mi se pare extrem de interesant. Pentru că odată numite lucrurile pe care le-ai vrea schimbate la tine, cumva te ia așa o senzație de liniște și eliberare.

Dacă vă hotărâți să răspundeți, vă rog s-o faceți exact ca la un cabinet de terapie, adică sincer. Răspunsuri de genul „sunt prea ambițios și perfecționist”, păstrați-le pentru interviurile de angajare. Schimbați-vă nick-urile și numele sub care comentați de obicei, dacă vă e târșă de ce vor zice alții, și răspundeți simplu și onest.

Știu, e un subiect greu pentru o zi de marți și așa destul de grea, dar cu toții am vrea să se schimbe lucruri în jur, în timp ce uităm că schimbarea, de fapt, începe de la noi.

Deci? Ce-ați schimba la voi?