Azi, fix azi, acest blog împlinește 5 ani. Well, se pare că Elena cumva a ținut minte acest amănunt. Să mai zici că femeile n-au memorie. Au, bă, doar că țin minte dăcât ce vor ele. Doamnelor și domnilor, dacă e sâmbătă, e Elena, cu una dintre cele mai mișto urări pe care le-am primit în această existență a mea.

Mihae, e cu cincinalu’ azi, este? Este! Îti spui io. Că mi-am pus memento d-ăla pă zmarfon ca să nu uit să vin cu LMA-ul la tine. Nuș’ ce-i ăla LMA, pă la ăștia de-i mai urmăresc io, am văzut că se scrie PLM. Asta știu ce e, nu-mi esplica tu. Știu că ești dăștept. Și că-ți place fetele deștepte. Și blonde și cu gleznele supțiri.

Auzi? Da’ în tine chiar zace o blondă d-asta? Că pari cam gras în unele poze. Și când o arzi cu talent pă aici că ești la regim (IAR) o scoți dîn tine? Că atunci pari tras la față așea. Coa, că te alint acu’, poți să n-o mai bagi și s-o scoți atât dă des? Că mă escit. Măcar fă-o și tu o dată la trei luni. Că cică femeile așa simte ele nevoia. Da’ stai liniștit, că astea cu trei luni e rare. Sau mă rog io nu-s dîn grupu’ lor. Io-s dîn altu’. Vrei să vii în grupu’ meu?

Bă, îți zic „bă” că mă simt deja apropiată dă tine, tu chiar ai fost vânzător dă pixuri? Era d-alea cu puf roz în capăt, este? Dacă mai ai, nu-mi dai și mie unu’? Că la mine la muncă, la Gigi SRL, e una dă ține actele și are pix d-ăsta. Și dacă mi-ai da pixu’ m-aș simți și io dășteaptă. Să mă suni dacă mi-l dai. Da’ înainte dă-mi o poză cu tine să o pun în agendă la numărul tău. Că ți-am pus și melodie. Nu-ți spui care. E surpriză. Ți-o pun când ne vedem. Ca să dansăm pă ea. A propos: îți place să dansezi? Sau așa mergi tu, nebunule?

Îmi place dă tine cănd te iei dă femei. Bă, dă grase, dă botoxate, dă alea dă-și pun semnu’ ăla de la Nike la sprâncene. Ești tare! Fă-le, boss, dă balamuc că io-s cam geloasă așea. Și toate te vrea, că a auzit ele că ai „bloc”.  Io nu caut avere. Io caut suflet. Și tu ai. Ca ești mare așea. Păr nu prea ai, dar am io. Dacă e îți dau și ție, că-l las să crească peste tot c-am văzut că-ți place fetele pă natural.

Aici am citit „5 semne clare că ești prost”. Nu m-am regăsit. Nici n-aveam cum. Că io-s femeie, si „prost” e masculin. Este că-s deșteaptă? Am și glezne supțiri să știi. Iar blondă mă fac imediat. Mi-am luat dăja perhidrol. Sper să-ti placă ce-o să vezi. Să ai grijă să nu leșini. Ia o pastilă ceva înainte, ca io când văd că leșină unu’ în fața mea, îl iau la picioare. Sunt antrenată, să știi că am leșinat vreo câțiva la veața mea.

Stai să nu mă iau cu vorba și să uit: ziceai ceva de o decădere și-o mărire. Aia cu mărirea, văd io când ne-om vedea. Am ochelari d-aproape și ăștia mărește. Da’ la aia cu decăderea am o întrebare: Andrei ăla a lu’ fie-ta mai e cu ea? Că am o prietenă singură. Poate vii și cu el la întâlnire. Ceafa dă porc vă place? Că gătim noi dacă e. Să ne vedeți și calitătile dă femei de casă că așa-i frumos. Prietena asta a mea a zis că face ea o ciorbă dă fasole cu afumătură. Mie îmi dă mama niște murături. Nu, că dă obicei pun și io, da’ acu’ a pus dăcât ea că io am fost la coafor. Dă hipsteri. M-am bătut nițel acoloșa cu unu’. Dădea tare cu poșeta, mânca-mi-ai. Dar l-a ars iubita ta la tibie dă l-am leșinat. Cum mă, timidule, care iubită?! Io!

Și fii atent ce-o să fac io pentru tine: o să pun în grădina din spatele blocului trandafiri. Sa-ți fac parfum ca să dau pă tine cu el. Ca să nu te mai întrebi „de ce miros urât bătrânii?”. Că tu ești cam alb așa la păr. Și la barbă. Câți ani ani? 50 sau 60? Hai, zi, mă nebunule, că nu mă sperie pă mine un moș. Poate să-l sperii io pă el. Mai ales dacă are avere. Și tu ai. Poza aia dă ți-ai pus-o la întrarea pă „bloc” când ie făcută? La vreo mormântare ceva, este? Ce-ți murise că pari trist, așea. Hai lasă, bă, că viu io cu veselia în viața ta. Și cu Salam. Îl știi? Cântă bine, tată! O să plângem amândoi. Tu cu muci, normal. Bă, o concluzie scurtă: coae, ești mucos rău! N-ai fost și tu la un doctor să vezi ce ai?

Bă, să știi că mă ia așa o bucurie în suflet că n-avem 17 ani acum ca să mă părăsești mai târziu că nuș’ ce PLT ți se pare că ne-am dezvoltat separat. Că așa ai scris tu. Io-s dezvoltată deja. Vezi că pă la sutien mai îmi pun niște șosete. Să ai și tu grijă să ți le speli ca să fie curate să nu miros urât ca bătrânii tăi. Sfat (că știu că-ți place să primești): Ia-ți dreacu’ o altă mașină dă spălat că am văzut că ți le face să dispară.

Ah, chiparosule! Ce dă surprize ai făcut tu la ăia dă la Lidl. Ți-a dat ceva și ție pentru asta? Măcar niște frunze dă ștevie că ești la regim dă când te știu, mâncăule. Am io niște ghivece pă balcon. Nefolosite. Zi ce vrei să mănânci și plantez. Că iarna văd că nu-ți place. Și nici când plouă. Te țin io acasă când e urât afară. Mă duc io la nea Gigi și muncesc dublu dacă e. Ești gelos dacă stau peste program? Nu tre’ să fii. Că stau pă scaun la birou cu pixu’n mână. Ăla de la tine. Pixu’, coa, că dă el vorbesc.

La prima întâlnire vreau să ne vedem la metrou. Să vadă ochii mei dacă a înțeles lumea ceva din regulile alea scrise dă tine. Băbăiatule, dacă n-a înțeles să te pregătești dă mare panaramă. Cutremur o să fie la supteran. Pisica am. Dacă vrei ți-o arât. Că scrisesei tu ceva dă pisică și cutremur. Așa că stai calm că io am pisică. Ești ca și salvat. Am văzut că ai și tu doo. E pisici sau motani? Motanii tăi nu vrea la pisica mea? Hăhăhhăă. Am grohăit dă râs. Și tu grohăi, așa ai zis. Suflete pereche suntem, să moară grasele dă ciudă că n-a vrut ele să-nțeleagă ce le-ai zis tu la mare artă, talentatule!

Chiparosule, și dacă tot suntem la metrou poate dăm dă amărâtul ăla cu PS3-ul. Că io n-am înteles: aia era mă-sa sau gagică-sa? Că dacă era gagică-sa vreau să-i zic s-o scoată la un picnic d-ăla și ea să-i ceară untu’. Dacă nu știe băbălăul ce să răspundă îl învăt io. Că știu să înjur fară să mă repet. Fro’ juma’ dă oră așea. Fiică de terorist sunt, să moară capra vecinului dacă te-oi minți io pă tine. Te-am dat pă spate? Hai rămâi așa, pă spate, că pari mai slab.

Hai, gata cu laudele! Vezi că-s cu ochii pă tine! Și ca un sfat așea dă final ca să vezi că e cu inimioare roșii dă la mine pentru tine: mai uită-te și tu pă la stâlpii dă pă trotoare. Lasă dreacu’ netu’ ăsta că te prostește. Și io te vreau dăștept că-mi place să mă grohăi dă râs. Și ochelarii tăi văz că e scumpi rău. Da-ți dă un aer dă intelectual. Șmekere.

P.S. 5 ani de muncă zilnică. Peste 20.000 de urmăritori. 2000 de articole. Peste 132.000 de comentarii. Mă înclin!

Ești tare, boss!

Child's hands extended upward aganst blue sky
Child’s hands extended upward aganst blue sky