Dacă e sâmbătă, e Elena.

Zilele trecute am găsit pe internet un articol scris de o tipă psiholog: „Secretele cuplurilor care au o viaţă sexuală împlinită şi gesturile care trădează nemulţumirea”. Și ne dădea doamna psiholog câteva exemple despre ce fac cuplurile care sunt împlinite sexual, dar și care sunt gesturile după care-i poți recunoaște pe cei care n-au avut noroc în viață. Sau mă rog au avut dar i-au dat un voleu la mare artă. Norocului, desigur.

Bun. Ca să vă luminez și să știți ce aveți de făcut de acum înainte, asta dacă nu-i prea târziu să vă apucați de treabă, o să vă las aici câteva idei strălucite de a avea o viață sexuală în același ton. Adică strălucită.

– Sărutați-vă pasional! Fără un motiv anume. Chiar şi în public.

Deși nu sunt psiholog eu vă recomand sărutul în metrou dimineața între 8 și 8.45. Neapărat cu plescăituri. Dacă n-aveți metrou atunci puteți face asta în tramvai, autobuz sau orice mijloc de transport în comun. Neapărat sărutul să fie însoțit de atingeri și mângâieri, plus căteva alinturi cu referire la animale: pisi, ursuleț, turturică. Hai că știți voi ce se cere.

– Vorbiți deschis despre viaţa voastră sexuală, despre ce și cum vă place. Și mai ales ce v-ați dori.

Aici sfatul meu este să nu pomeniți despre vecina blondă de la 2 sau, după caz, de înstructorul de înot al copilului. S-ar putea ca sexul să-l treceți la pierderi. Sau amintiri. Definitiv și iremediabil!

– Stabiliți-vă întâlniri romantice săptămânale şi plecați împreună în vacanţe romantice.

Doamna psiholog, ce vreau eu să vă spun, după o vreme singura întâlnire romantică e aia la supermarket, după 12 ore de muncă, unde el băgă fisa în cărucior și-l împinge printre rafturi. Iar eu în contrapartidă, ca să-i arăt romantismul din mine, car pungile până sus și mă blochez în bucătărie.

– Faceți din viaţa erotică o prioritate şi nu tratați acest aspect al vieţii voastre ca fiind ultimul dintr-o listă foarte lungă de probleme.

Aici voiam s-o-ntreb pe doamna psiholog cui i se adresează. Că dacă ne sfătuiește pe noi ăștia căsătoriți de mai bine de 10-15 ani și cu un copil doi la activ, apăi sexul chiar e o problemă. Una mare! Și fără rezolvare se pare.

– Rezolvați-vă conflictele fără să rămâneți supăraţi. Iertați-l cu ușurință pe celălalt!

Eu zic s-o luați ușurel cu nervii și supărările. Nu aruncați cu papucii după voi. Aveți răbdare! Va veni o vreme când n-o să vă mai atace nimic din ce face partenera/partenerul. Se numește obișnuință sau „câinii latră, ursul merge”.

– Faceți orice transformare în mod conştient. Această transformare presupune îndreptarea frecventă a atenţiei către celălalt pentru o mai bună conectare fizică și emoțională.

Exact! Tot ceea ce-și doresc partenerii de viață este să fie urmăriți. Îndeaproape. Pentru o conectare de succes vă recomand să vă faceți vizite-surpriză la locul de muncă. Sunt șanse ca (virgulă) conectarea „fizică” să se înfăptuiască atunci pe loc iar cea „emoțională” în minutele imediat următoare. În sensul că cineva va plânge. Cu muci.

– Știți ce anume declanşează latura erotică a partenerului. Folosiți-vă de asta!

Băi, nu știu cum ceapa mă-sii de treabă vine asta, dar știu sigur că după o perioadă de timp, tocmai că știm care-i declicul, ne ia așa un somn sau durere de cap înainte să-l folosim, de mamă-mamă.

– Faceți-vă cadouri-surpriză romantice şi  îmbrăţişați-vă des.

Asocierea asta dintre cadou, surpriză și romantic trebuie gestionată bine. Că dacă cadoul romantic vi-l faceți vouă și surpriza e a partenerei/partenerului atunci e bine să aveți pe tasta rapidă 112 cu direcționare instantă către Securitatea Națională. Bătălia de la Rovine se va turna în direct la locul faptei.

– Fiți buni prieteni şi distrați-vă împreună!

Alo, se aude până-n fund la doamna? Bun. Doamna psigolog, aici ajungem inevitabil toți. Vom fi atât de buni prieteni cum nu v-ați putea imagina. Ne vom spune adevăruri în față, direct, fără ocolișuri: “tâmpito” și “porcule” vor fi spuse din tot sufletul. Exact ca unui prieten bun. Și ne vom distra pe seama noastră. Că altceva n-avem ce să mai facem.

V-aș fi spus și care-s gesturile pe care le fac cei cu o viață sexuală dezechilibrată și nefericită, dar din fericire nu există așa ceva. Facebook-ul ne dovedește asta in fiecare zi.

mihai_vasilescu_cuplu