5,080 cititori

Femeie, tu ești de vină dacă te mai pocnește ăla!

Un duhovnic foarte încercat pe care am avut fericirea de a-l cunoaște spunea că dacă în familie soțul bea sau bate, acesta este un semn că în inima soției lui nu este destulă înțelepciune și iubire adevărată. Oamenii contemporani sunt foarte slabi, egoiști, înclinați spre tot felul de vicii… Îndată ce cumpăna iubirii femeiești înclină spre copii ori spre oricine altcineva (orice altceva), soțul, rămas fără purtarea de grijă a soției, începe să se ofilească la fel ca planta lipsită de lumina soarelui. Dimpotrivă, o soție prevăzătoare, inteligentă, virtuasă va rămâne concentrată constant asupra inimii soțului, nu-l va lăsa să simtă că grija ei s-a împuținat, așa încât el să se simtă satisfăcut, bucuros și, bineînțeles, să-i plătească soției sale cu aceeași monedă, arătându-se adevărat cap duhovnicesc al unirii date de Dumnezeu. – Protoiereul Artemie Vladimirov (sursa). 

Și-acum să-mi spuneți voi dacă asta nu e varianta habotincă a bancului ăla vechi:

O femeie bătută rău se duce la doctor.

Doctorul:

– Ce s-a întâmplat, doamnă?

– Nu ştiu ce să mă mai fac. De fiecare dată când soţul meu vine acasă băut, mă bate de mă rupe.

– Aaa, păi am un leac foarte bun pentru asta. Când soţul vine acasă băut, imediat luați o cană de ceai de muşeţel şi faceți gargară timp de două ore.

Două săptămâni mai târziu, femeia, arătând proaspătă şi renăscută, se întoarce la doctor.

– Vă mulțumesc, domnule doctor, a fost o idee extraordinară. De fiecare dată când soţul meu venea acasă băut, eu făceam doar gargară cu ceai de muşeţel, şi nu m-a mai atins nici măcar o singură dată.

Doctorul îi face cu ochiul:

-Vezi dacă-ţi ţii gura?

Asta-i, când eu zic că femeile-s de vină dacă și-o mai iau peste bot. Biserica ortodoxă rulează fin.

mihai_vasilescu_sot_violent

138 de păreri la “Femeie, tu ești de vină dacă te mai pocnește ăla!

 1. Hai, că m-am enervat de dimineaţă! Urăsc violenţa, dar i-aş trage o bătaie bună lu’ domnu’ Artemie ăsta, nu de alta da să vadă cum e. 😛
  Am avut ocazia să văd multe cazuri de victime ale violenţei domestice, am lucrat în asistenţă socială şi ne ocupam de un centru pentru mame şi copii. Nu se poate descrie în cuvinte ce dramă trăiau femeile acelea. Şi nu ai ce să faci cînd omul a fost educat cu bătaie, consideră asta normal. De multe ori se simţeau ele vinovate pentru abuzurile la care erau supuse. Şi mentalitatea e de multe ori “o fi făcut ea ceva”. oribil.

  Comentariu beton! Thumb up 43 Thumb down 0

  • @GabiI, sau “o bate pentru c-o iubește”.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Da, căci bătaia e ruptă din rai.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 2. Bă,eu mi-am luat-o in tinerețile mele grav de la femei,care iubindu-mă asa pasional,mă ardeau senin pe ascuns.Bă,nu am văzut formă de viata care sa devină mai rea dupa ce ală pleacă dracu in lumea largă.Pe mine după despartire mă doare in penix de viata ei de după mine.
  Nu am lovit in viata mea o femeie,o înjur dacă mă înjură ea prima.Da’ dupa ce am inghitit multe cacaturi si am tacut,ea spunând prietenelor,familiei ca ce bolând sunt si papagal,am stat cum stă păianjenul,răbdător asa si fix cand se astepta mai putin a zburat noaptea din casa sau lăsată amanet pe câmp sau la marginea pădurii.Preafericita biserica si multpreasugatorii ei ar trebui sa invete ca sunt alte metode mai misto.

  Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 11

  • “multpreasugătorii”?????? @edelweiss, mi-ai făcut ziua! Şi, crede-mă, nu trec printr-o perioadă prea fastă. Astrele se cam casă pe ele de râd când mă văd.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • @edelweiss, aia cu păianjenul e priceless.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @Victor,cu plăcere.Sa stii ca viața,fiind ea virilă așea,niciodată nu se oprește doar la un singur număr.
   @Mihai,când cineva îmi face rău,am o răbdare sadică sa caut toate punctele slabe si apoi dau înapoi cu o cruzime aproape legendară.
   Si pentru toati doamnilii care consideră ca sunt un porc tiranic fără suflet,niciodată dupa șaispce ani nu mi-a gătit o femeie sau călcat toale.A avut grijă mama sa mă invete.Nevasta-mea nu a mai gatit ceva de vreo 5 ani.Pe cel mare încet,încet il învăț aceleași lucruri mai putin calcatu de rufe,deocamdată.Tocmai in ideea sa nu depindă de nici o amazoana din asta.

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 1

 3. Asa este. Mama pe langa trei copii, munca , teme , spalat , gatit , trebuia sa aibe grija si de sufletul sensibil al tatalui meu care nu ridica un deget in casa. De unde atata energie? De ce trebuie numai ea sa incerce, de ce trebuia sa se sacrifice? Imi plac duhovnicii estia care se baricadeaza in biserici, manastiri si fac filozofie. Ar trebui sa traiasca mai mult, sa inteleaga mai mult, nu sa arunce totul in carca femeii. Daca se imbraca mai sexy , gata e ispita, daca nu are grija de sot nu este o sotie buna, daca se concentreaza numai pe sot, nu acorda destula atentie copiilor, daca are grija de ei toti nu mai poate sa aiba grija de ea. Daca nu are grija de ea lumea crede nu ii mai pasa si de aceea o lasa sotul. Cam multe pe o femeie. Mai bine singura, fara sa te frece nimeni la icre. Parerea mea.

  Comentariu beton! Thumb up 81 Thumb down 2

  • @Geamana, păcătoaso.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 1

  • Nu cred in pacat, nu cred in Iad. Doar in iubire si incerc sa ajung la ea. Atat.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 2

 4. csf, am încercat sa fiu pachet complet, dar am căzut în patima adorării copiilor. Nu l-am mai răsfăţat pe soţ, doar i-am gătit, spălat/călcat bulendrele, lăsat la tv pe canapea dupa ce venea de la birou, că era obosit la căpuţ. Am greşit, îmi asum, trebuia să-l ţin tot pe el pe piedestalul unde-l pusesem timp de 7 ani şi să iau bonă pentru plozi. E vina mea că futea extraconjugal, colega de birou îi asculta păsurile şi-i liniştea angoasele de bărbat frustrat şi ignorat de femeia lui. Csf, ncsf, mai greşesc si eu, ştiu ca-s femeie, dar una imperfectă! :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Comentariu beton! Thumb up 66 Thumb down 2

  • @Vera, sper că te căiești, da?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Mihai bat mătănii zilnic şi mă auto-flagelez. E kinky, îmi place! 😀

   Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 1

 5. Da’ parcă duhovnicii ăștia preafericiți ar trebui să fie călugări ca să acceadă in funcții.
  Și atunci cum ii găsește pe ei așa o criză din asta de dat sfaturi?
  Exact ăia care nu au familie și nu stiu exact despre ce-i vorba.
  Fix ca minunatii experți in parenting, care stiu ei foaarte bine cum ar trebui să te porti/ să-ti educi copilul. Si fix ei nu au copii.
  Să mă scutească!

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • “Un om fara religie e ca un pește fara bicicletă”

   Edward A. Murphy,

   Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 1

  • @Miki, detalii…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 6. Da, da…..femeile sunt de vină pentru tot răul din lume! Știu placa asta. Pe bune?! Dumnezeu când a creat pe Adam și pe Eva le-a trasat sarcini exacte în cuplu?!

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Anouk, bineînțeles!!!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Anouk,
   Nu. Religia a trasat sarcinile alea exacte. Iar ea nu prea are legătură cu Dzeu.
   Și cărțile de căpătâi (biblia, coranul, torah etc.) sunt scrise de bărbați. În vremurile alea, din lipsă de TV, se-apucau să scrie tâmpenii 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 2

 7. Simt că am început să mă cam ofilesc, mai ales că “cumpăna iubirii” lu’ nevastă-mea se înclină mai mult spre cei doi pitici. Recunosc că s-a concentrat un pic asupra inimii mele anul trecut când m-a trimis la cardio fiindcă suflam cam greu și aveam palpitații, dar e cam puțin. Clar trebuie luate măsuri. Cu băutura n-ar fi o problemă, pot consuma la orice oră și oricât, dar ce mă fac cu bătaia, că eu nu prea am fost învățat să dau în fete! N-are Artemis ăsta și vreun tutorial de bătut femei?
  Ce i-aș mai omorî pe ninja ăștia, lent, în chinuri! A dracului specie de paraziți!

  Comentariu beton! Thumb up 55 Thumb down 0

  • @Ionut, eu sper să apuc vremurile când biserica ca avea angajați oameni de vânzări, un fel de comis voiajori care să umble din ușă în ușa. Cam ca mormonii așa.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Momentan are angajați doar recuperatori și cerșetori, ca orice organizație mafiotă ce se respectă. N-au nevoie de oameni de vânzări, locurile în rai și fericirea din viața de apoi se vând mult prea bine. Totuși, marketingul musulmanilor, cu virginele lor, mi se pare mai de succes decât treaba cu “dreapta tatălui” și iertarea păcatelor de la noi. Deh, lipsă de imaginație!?

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • @Ionut, o să vină ea și vremea aia. Sper doar s-o apuc și eu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Imi pare rau sa-ti spun dar esti in urma…la noi in C-ta sunt si oameni de vanzari,ma rog cersetori le spun eu ce umbla din usa in usa sa ceara pt. Catedrala,sa-ti vanda un calendar o icoana sau ceva,orice numai sa le dai bani…si daaa am verificat sunt oamenii parohiei de care “apartinem” pt.ca si astea sunt pe cartiere ?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 8. Aveam un prieten iute la mânie si degrabă varsatoriu de pumni si picioare asupra jumătății lui de portocală. Nu era nici credincios nici bețiv. Era usor gelos si bărbat adevarat, genul care are întotdeauna dreptate.
  De câteva ori, m-am băgat intre ei să- i despart. Am renunțat, femeia, după repriza de karate, era de gâtul lui si-l iubea…plm, poti insista cand bătaia e sport national?

  Comentariu beton! Thumb up 38 Thumb down 0

  • Cam pe aceeasi “lungime de unda” cu ce ai scris mai sus: in urma cu vreo 30 de ani, fiind proaspat angajat in “campul muncii”, am avut un coleg cu vreo 4 sau 5 ani mai mare decat mine, care, atunci cand era cu toti nervii la purtator (adica, cam in fiecare saptamana), isi transforma consoarta (cu care era casatorit doar de vreun an) in sac de box. Intr-o zi, ducandu-se asta in vizita la parinti, a vazut-o ma-sa invinetita si i-a reprosat ca nu face nimic in sensul asta (sa-l reclame pe boxer la militie sau la comitetul de partid, cum era pe vremea aia). Raspunsul tinerei consoarte bumbacite a fost epic : “Ia mai lasa-ma-n pace, ca io am barbat, nu carpa cum e tata!”

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

  • @Redoo, felicitări pentru forma la trecut a verbului “a avea”.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 9. Culmea e că am văzut de 2 ori dintre care o dată în România următorul caz : Ea accepta o palmă din când în când pentru că, luați un loc, știa că e proastă și vorbește prost.
  De apreciat sinceritatea dar nu mai bine te combini cu unul de teapa ta decât să stai cu cineva care te vede drept o proastă pe care el trebuie să o aducă pe calea cea bună? Eu cred că devine obișnuință și te bate chiar dacă devii Marie Curie.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 1

  • @Comisare asta e noaptea minţii, jur. Şi culmea e că am trecut prin asta, minus bătaia. Eu, deşi cu facultate şi el abia-abia şi-a terminat liceul (nu zic cum, dar am contribuit…), eu care mă exprim impecabil dpdv gramatical (dacă vreau, hahaha) şi el e ÎNCĂ un agramat penibil, “încasam” niscaiva “eşti proastă!” şi tăceam umilă. Nu am justificare, credeam că e Dumnezeu.

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 3

  • Alea cu ‘ asa proasta esti?’ ‘ mai incapabila ca tine nu am vazut pana acum’, ‘ cum dracu reusesti sa respiri singura?’ nu sunt considerate ‘ violenta domestica’. Dar fac la fel de mult rau daca le auzi zi de zi….
   Culmea e ca dupa un timp se spune ca nu le mai auzi, trec pe langa tine.
   Am facut voluntariat o perioadă intr-un centru care avea printre altele si ‘ secție’ pt femei abuzate.
   Abuzul psihic era in majoritate covârsitoare savârsit de barbati situati mai jos profesional sau dpdv al studiilor decat partenerele lor pe care le terminau cu capu’.
   Ce nu puteau ele explica era de ce au stat atata timp langa partener.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @Miki, eu stiu si cazuri in care abuzatorul e “intelectual”. Posibil e un cumul de factori. Dar mi-e clar ca o societate profund patriarhala, in care biserica subliniaza si incurajeaza inferioritatea femeii, nu are cum sa nu produca la nivelul mentalului colectiv o astfel de atitudine. In alte parti ale lumii e si mai rau, cumva noi suntem ” norocoase”. Adica nu ne omoara nimeni cu pietre, nu ne mutileaza sexual, nu ne ard de vii, nu ne interzic dreptul la educatie. Cea din urma, educatia, alaturi de legislatia adecvata sunt singurele capabile sa produca schimbari in bine. Si chiar asa, cum inveti un om ca e valoros, ca nu e inferior, ca nimeni nu are dreptul sa-l deconsidere ori sa-l abuzeze?

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • Au stat pentru ca, pe de o parte femeile nu au incredere in ele, le e frica de ceasul biologic, si pentru ca barbatii cu studii sunt de multe ori niste pampalai care nu stiu sa agate o femeie si stau ca niste molai si nu fac nimic. Barbatii ceilalati in schimb au mai mult tupeu si incredere in sine

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Comisare, chapeau!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Soțul unei amice a intrebat-o:
   – Unde ai pus fă, ăla de la aia?
   Ea s-a oprit stâlpită în cadrul ușii și a întrebat buimacă:
   – Ce?!
   La care primește replica scurt și sec:
   – Proasto!
   Ăștia nu erau de aceeași teapă. El era școlit la facultăți înalte. Nu zic și profesia, că nu vreau să jignesc pe nimeni!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 10. Merge și cu ceai de pelin dar popa a fost indulgent. 😀

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 11. Io sunt oropsit rău de tot, după mintea lu’ nijalăul de Artemie. Păi de când a venit mica diabolică pe lume, consoarta stă numa’ cu ea, o hrănește, o spală, o adoarme….etc, iar oropsitul de mine, mai face o mâncare, ceva curățenie, lecții cu plodul mai mare, să-mi plâng de milă în halba cu bere și mai multe nu. Cu bătaia la femei, nu mă prearicep, ca și alții de pe aici și, mă gândeam să facem o petiție către nijalăul preadreptcuvântător, să ne învețe și pe noi cum se face, chiar dacă mă îndoiesc de faptul că ar fi fost însurat vreodată.

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 0

  • Vaiiii, @diabolicule, se poate?! Ce model ia fii-tu de la tine, dacă eşti aşa indulgent?! Ai drepturi de răsfăţat pe viaţă, ia seama! Pffff!

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Vera, că bine zici. Gata, mă căiesc ???
   Tre să mă apuc de bătut nevasta, apoi, când se face fii-mea mare, să-i scap și ei câteva scaltoace peste bot, să fie gata învățată, să nu mai fac nimic în casă, doar să stau să mă scarpin la 00, să vadă fii-miu ce înseamnă să fii diabolic! ?

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @diabolic, nu zice de două ori.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 12. Apropo. Ai vazut solutia instantei la cazul din Timisoara (despre care ai mai scris tu):
  2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere timp de 4 ani. Atat. Adica individul BAJUSZ ADRIAN CLAUDIU (asa il cheama pe „domnul” in cauza), e liber si bine mersi.

  Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Andrei, și dacă nu mă înșel am zis că va fi așa de când am scris.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Andrei,
   Io i-aș fi dat cu suspendare într-un ștreang…

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

 13. Deci, de dimineață, pe același super site am citit despre creștinii ce nu trebuie să se împreune luni, miercuri, vineri, sâmbătă și duminică, ci doar marți și joi – asta dacă nu e post. Cică ideea asta mirabolantă a apărut într-o carte numită “Soțul ideal, soția ideală” 😀 Acum citesc la tine cum e încurajată violența domestică. Măi, dar unii chiar nu-și vor schimba mentalitatea de grotă niciodată, iar câte un smerit din ăsta, reprezentant al bisericii va încuraja toată chestia asta. Hai că mi-e bleah.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @miha, și marțea și joia? Desfrâu!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • I help! Să fim buni cretini ortodocşi, v-am editat calendarul pe 2017. Red means stop, green means go for it! :))
   Vestea rea e că mai sunt doar 18 zile futabile pe 2017, vestea bună e că azi e marţea norocoasă. Spor la treabă să aveţi, zic! :))

   https://imgur.com/8uS0Y58

   Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 0

  • Hai, Vera, că mă sparg de râs cu cele 18 zile futabile ce ne-or rămas 🙂 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Ai și tu un of…..

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Ce mai e, @Colonele, ce-am mai facut acu’?! 🙁

   Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

  • Nimic….

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Vera, 18? Mă gândesc la textul Elenei de sâmbăta trecută și…..în restul de 17 zile ce facem? ?? Eu oricum sunt confuz, că nu-mi dau seama, din ce a zis @miha s. mai sus, dacă “creștinii” înseamnă doar soțul și soția, sau cercul se poate lărgi un pic? Că nu prea mă ajută exemplele date de slujitorii prietenului imaginar suprem.

   Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Ionut, doar sotul si sotia ca doar is ideali 🙂 Cred ca Vera tre’ sa refaca calendarul, ca n-a scazut zilele de post 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Miha s. Le-am scăzut pe toate. Observ că începe un maraton săcsoal pe cinste, două luni dă coţăială :))
   Să vedem producţia în iunie 2018 =))

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Dacă e doar soțul cu soția, n-am făcut nimic! Ziceam eu bine că e lipsă de imaginație pe această parte . Ăia cu haremurile au driblat-o mișto p-asta.??

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Ionut aloo, Terente, şezi pe târtiţă, ai uitat că a dibuit doamna Ionut blogu’? :)))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Vera, stai liniștită că aici scriu sub pseudonim.?? Nimeni nu mă știe de “Ionuț”, nici părinții, nici alte rude, nici prietenii, nici măcar soția sau piticii.
   Da’ ce-am zis? Că vorbeam de imaginație, nu de chestii..hmm…concrete.??

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @Ionut, cica fanteziile sexuale sunt chiar recomandate, deci ai dezlegare 🙂 Unii mai zic ca ptr reimprospatarea relatiei e fain sa le impartasesti partenerului si daca asta nu fuge de acasa strigandu-ti ca esti pervers, se cheama ca ai tras lozul cel mare 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Vera, nenorocire, calendarul tău are o hibă: în 26 decembrie NU SE POATE, pentru ca e tot sarbatoare!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 14. Well, cam pe principiul “cand e bine e datorita barbatului, cand e rau e din cauza femeii”. Si cam atat ca iar intram in dezbateri profunde ca acum doua zile…

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Anca, păi și ce, nu e așa?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 15. Eu cand zic ca omul e un animal salbatic si prost, lumea zice ca sunt nebun. Defapt avem sulfet, suntem facuti de cineva intru asemanarea lui, din alea :))))

  Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 1

 16. Mai da-l ma, in plm de cretin!
  Iertare stimabile autor si cititori, da` altceva nu am ce spune referitor la aberatiile debitate de preasfantul labagiu!
  Cum ramane frate cu treaba ai ca tre` sa-ti iubesti aproapele? Pai asta include, dupa capu` meu de pacatoasa, respect talicaaa: adica nu-i cad nici unui barbat coaiele daca pune umaru` si capu` la indreptarea cumpenei iubirii sotiei lui, nu? Pune mana frate si trage alaturi de ea: trage de aspirator, de plasele de cumparaturi, fa-ti timp si de copii si de tine si de ea, sa vezi tu cata iubire va revarsa femeia pe tine!
  In caz contrar, tu, prietene, nu vrei nevasta, vrei menajera/bucatareasa.
  Asa ca, hai sictir stimabile predicator!

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

  • @Raluca, păi îți iubești aproapele, dar îl mai arzi din când în când.

   Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

 17. Femeia trebuie să gătească bine, femeia trebuie să fie o bună amantă, femeia trebuie să fie înțelegătoare. Și să nu se întâlnească între ele.

  Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 0

  • @catalin, :))))))))))))))))))))))))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 18. Sa inteleg ca daca doar eu gătesc si cam tot eu fac si restul prin casa (gatitul mă relaxeaza si imi place ordinea si disciplina si decât sa comentez la ce face soata mai bine fac eu ?), o sa ajung in iad? Vai vai…. ninja astia nu au alta treaba, cum ar fi sa stea putin in genunchi ( sa se roage bineînțeles)? Nu cred sa conteste cineva ca femeia nu e mai rea de gura, dar poate fi si ignorata cand o apuca. ?

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @Marius U, dap, ești ca și vârât în cazan.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • E grav atunci. Mă duc sa il caut pe Pornohaci poate mă ajuta el. El e un model de cum sa fii si cu plua in cur si cu sufletu-n rai!

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 19. De habotnici nu va mai mirati, sunt gandiri medievale si aia e. Totusi, avem nevoie si de asa ceva. Daca nu ar fi frica de stapan, multi s-ar manca intre ei.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 20. Băi, mie mi s-a arătat unu’ odată “adevărat cap duhovnicesc al unirii date de Dumnezeu” dar cred că ghinionul a venit de la martorul prezent la cununie. Că ăsta, martorul, era beat mort.
  Acu’ o să caut un bărbat-dracena. Am auzit că planta asta trăiește foarte bine la întuneric. Și dacă uiți s-o uzi cu zilele, când îi dai apă își revine.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 3

  • @Elena P, să ne zici și nouă când îl găsești.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Mihai, ca să mi-l luați? Nu nu nu

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Elena, nu putem să ţi-l luăm, că e şi foarte credincios.
   Un singur lucru s-ar putea să fie în neregulă cu el – după o vreme dezvoltă imunitate la orice şi nu mai are nevoie de apă să reînvie când vrei tu. S-ar putea să-şi revină şi când tu ţi-ai propus să nu mai uzi vreodată dracena … şi nu mai scapi. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Solandi, dacă se întâmplă ce spui tu, atunci cu mine e ceva în neregula ??

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 2

 21. La slujba pentru cununia religioasa spune clar “barbatul sa-i fie cap femeii”. Rezulta ca femeia e trup si suflet pentru barbat. E normal sa i se aplice corectie trupului daca nu asculta de cap.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Florr, corect. Și eu îmi mai ard câte una peste picioare când nu mă ascultă. Sau îmi mai trag câte un upercut la ficat.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • Insoara-te si fii om cu frica lu’ Dumnezeu. Ca omul de frica bate femeia, de frica lu’ Dumnezeu. Ca femeia nu e om si de aia merita adusa pe calea cea cu dreapta si cu stanga.

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

 22. Din nefericire, am fost pusă într-o situație similară: am revoluționat cursul “firesc” al familiei tradiționale când am anunțat că voi divorța. Faptul că îmi justificam hotărârea prin abuzul de care aveam parte nu era deloc relevant în fața replicilor “da, dar ce-o să zică vecinii”/”da, dar când o să mai faci și tu copii”. În plin război, printre multe încercări de a mă opri, s-a ajuns și la preotul de cununie, “om înțelept, cu har” (they say). I-am explicat toată situația cât de obiectiv am putut, iar el m-a lovit cu două replici care mă bântuie de fiecare dată când dau peste o biserică: “Dar tu crezi în crucea creștină, te mai rogi din când în când?” și “Da, înțeleg, e violent fizic și verbal, dar de înșelat, te înșeală? Vrei să renunți la legământul lui Dumnezeu doar pentru asta?”….doar pentru asta!!!

  Replicile astea și răspunsul preotului de la Colectiv cu “oamenii ăia au pierit pentru că ascultau muzică drăcească” m-au convins că, dacă există Dumnezeu, nu e deloc talentat la a-și recruta purtătorii de cuvânt, asta ori e fooooarte malefic.

  Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 1

 23. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 1 Thumb down 15

  • Offf, Ren Tăcar, cre’că s-au prins că eşti tu…

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @Vera, am râs cu muuuuuuuuuuuuuuuci. :)))))))))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 1

  • Alt comentariu stupid folosit pentru a plasa un link catre un biznis

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 24. Eu abia acum îmi dau seama că am crescut într-o familie complet anormală: părinţii mei au divorţat fără să se bată, bunicii nu le-au bătut pe bunici, nici eu nu am fost caftită, cred că erau atei sau ceva, un om cu frica lui Dumnezeu văd că are alte concepţii. Oare ce pot face eu să îndrept puţin situaţia?!

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • GabiI, ai putea sa te autoflagelezi si sa dai vina pe sot! Asa ai sanse sa scapi de cazan! ?

   Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

 25. Eu cu duhovnicii ăștia preamultîncercați m-am dumirit demult. Acum o mie de ani. M-am dus să-i ridic pe ai mei de la băi și să le fac hatârul, am intrat la o mănăstire. Cică să o vizităm. Dăm 5 lei, intrăm, fac ei ce fac pe acolo, io mă zgâiam pe pereți. Mă ia la vorbă un călugăr/duhovnic. Arătam pierdută, cred 🙂 Nu știu cum i-am mărturisit că fumez și aia a fost. Doar rânjetul meu l-a ținut în frâu că altfel mă trezeam și cotonogită. Dacă afla că bărbată-miu își spală singur ciorapii și acum mă amesteca în ceaun. Au o gândire cu adevărat medievală și o unică_ calitate. Se pricep la șperț.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 26. Eu zic pas azi (adică încerc să nu mă dezlănţui, fac doar un rezumat). Violenţa domestică şi biserica (luate separat sau împreună) sunt subiecte pe care nu le pot digera mental, sunt în prag de apoplexie de câte ori aud despre.
  Iar religia nu va predica niciodată ceva sănătos în privinţa asta (relaţia de cuplu, adică), deoarece ea din start porneşte de la o definiţie greşită – bărbatul e superior femeii din moment ce ea e făcută din coasta lui, el e capul familiei.. etc. Ar trebui să-l doară la propriu pe dobitocul care loveşte femeia, că e ca şi cum şi-ar da singur în coaste, nu? Ce-aş mai râde atunci! Doar atunci aş privi puţin religia cu alţi ochi, dar tot printre gene aşa, evident… Date din belşug cu tone de rimel.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

 27. Daca analizam textul cu atentie putem concluziona ca barbatul e o faptura debila si total dependent de o femeie.

  “”soțul, rămas fără purtarea de grijă a soției, începe să se ofilească la fel ca planta lipsită de lumina soarelui. “”

  Deci unde va e domle masculinitatea? viriltatea, testosteronul? parca barbatii sunt vajnicii aparatori ai femeilor nu niste biete verze ofilite :)))

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 0

 28. Ha, ha, ha, ha …

  Mai, Mihaie,

  imi pica si mie ceva la chestia ca te-am lasat sa-ti faci jocul ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 29. Am o prietena cu care stateam in chirie la facultate…nu e cu tiglele pe casa dar o respect pt. curaj ? buun iubitul de atunci cam tragea de halbere si ii cam placea si sa o traga de par pe gagica dar nu unde si cand trebuie,astfel intr.o seara a venit cu chef…de tras de par si printre injurii i.a dat o palma iubitei lui,dar una zdravana de i.a spart nasul si buza…ce a facut ea?a luat o sticla de whisky si zbang una in cap…ia crapat teasta la propriu…l.a lasat lesinat jos pana i.a strans bagajul si apoi l.a tarat pe hol afara…povestea nu s.a terminat prea usor sau frumos dar macar nu s.a mai repetat ?

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

 30. BOR = gloată de lăbaro-pedofili, așa că nu trebuiesc băgați în seamă.
  Protozoaru’ Artemie face parte din gloata menționată anterior, deci…

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 2

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 13

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 2 Thumb down 10

  • E miracol pă dracu’. E lipsă de coaie și de voință. Numai un imbecil vede sticla ca pe mă-sa.
   Cât despre bărbatu’ care stă c-o femeie care-i cară „upercuturi si croșee” probabil că stă de plăcere. Nu poți știi ce fetișuri are omu’…

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @ JT

   Tu ai fost alcoolic ? Stii macar despre ce vorbesti ?

   Acum vad ca dependenta de bataie e de fapt benefica,in tot cazul “si-o merita”, desi cu o clipa inainte, cand parea invers, era o elucrubratie a mintilor perverse din BOR. 😀

   n.b. Da, va fura si va mint aia de va conduc, da’ stii, nici voi n-oti fi tocma’ aia bolnavi de adevar ! 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Faianțarule, e un miracol să scapi de orice dependență. Iar alcoolismul e o dependență. Pasarea responsabilității e semn de imaturitate. Cum adică e de înțeles că omul având o astfel de soție s-a apucat de băut? Ce l-a oprit să se despartă de ea? A nu se înțelege din asta că susțin gestul soției karatiste.
   Răspunsul preotului e parțial corect. Da, nu rezolvi nimic cu bătaia. Și nu, cu rugăciunea nu vei rezolva nimic. N-am auzit pe nimeni să-și fi rezolvat real o dependență prin rugăciune – eventual c-a înlocuit-o cu altă dependență acceptabilă social.
   Iar chestia de la început cum că dacă soțul bea sau bate e semn că în inima soției nu e iubire și înțelepciune e bleah. Îți dai seama câte abuzuri s-au comis și se comit ptr că generații întregi de femei s-au simțit vinovate pentru problema celuilalt?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Miha,

   ok, ok, ok … da’ e si reciproca valabila ? nici genericul El n-are nici o vina pentru starea Ei de nefericire ? asa sa ramana de acum inainte ?

   Caci nu’s cum sa-ti spun … 🙂 eu sunt o floare a desertului 🙂 , cresc in cele mai sterpe conditii, si aia cu “dependenta de iubire” sigur nu-i textul pe care sa-l bag eu !

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Păi nu știu ce să zic despre starea ei de nefericire, am înțeles că îl altoia pe el pentru că bea, nu pentru că era nefericită.
   Dependenți de iubire suntem toți, sic 🙂
   Doar că în relația ălora nu prea pare să fi fost vorba despre iubire, ci mai degrabă par să fi pus în joc tot soiul de scenarii de tip dominație-supunere. În fine, să nu mă întind prea mult cu speculația că oricum nu știm ce era în casa lor.
   Dar preotul putea frumos să-i sugereze niște soluții reale, adaptate timpurilor noastre. Că aia cu rugăciunea chiar nu funcționează. Dovadă sutele de cazuri de abuzuri și toata pleiada de nedreptăți.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Faiantarule, preotul nu are optiunea divortului – foarte rau ca e asa, dar ii poate trimite pe amandoi la terapeut. Nu ma fa sa ma apuc de citit biblia numai ca sa-ti arat in cate situatii el era mustrat, iar ea lapidata. Din start situatia a fost inegala, pe langa c-ar fi fost facuta dintr-o coasta, mai era si slaba la refuz – vezi faza cu sarpele. Daca ar sta in puterea mea as reforma biserica si i-as adapta atitudinea zilelor noastre. Ar disparea multe, dar multe grozavii ce se intampla sub privirea ei binevoitoare si chiar protectoare. Desi ar trebui sa zic mersi ca a disparut Inchizitia ca acum ardeam la foc domol 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Miha,

   mai, de aia cu coastele ma cam ndoiesc si eu, da’ de aia cu darzenia la refuz … aaah, nu prea ! Ba deloc ! 😀 😀 😀

   Lapidarea, stie oricine, a abrogat-o oficial Iisus din Nazaret. Ca practica ei n-a incetat imediat, asta-i alta poveste. Dar sa nu ne facem acum ca era o “lege cu dedicatie”, aplicabila doar femeilor, era pentru infideli, indiferent de gen. Uite, nu-i nevoie sa rasfoiesti Biblia, nici sa citesti integral articolul, primul paragraf de sub desen e lamuritor.

   http://www.crestinortodox.ro/religiile-lumii/lapidarea-omorarea-pietre-137338.html

   Pe mai departe ! Pedepsirea infidelilor apare in o-r-i-c-e cultura, astfel si la evrei. Sumerienii nu dadeau cu cataroaie, insa-i aruncau la crocodili, iar ai nostri daci … baai, fraaatee, noi parca avem ceva cu tepele, erau aruncati din deal in tarusi ! Ah, sa nu uit, legea PCR pedepsea adulterul prin inchisoare (ca nu o si aplicau, asta-i alta).

   Dar stii ? Daca nu vorbim de jaaapca dintr-aia ordinara ca-n Ferentari sau de vreun Ramaru, femeia e cea care ingaduie sau nu, deci responsabilitatea ei ! Asa ca … poate vrei sa te razgandesti, poate sunteti totusi seductibile si nu pe-atat de darze. 😀 😀 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Faintaru,un bărbat in toate mintile nu are nici o scuză să lovească o femeie,un copil,un bătrân.Alcoolismul este o boală gravă,dar singura vina ii apartine ăluia care isi găsește un fals refugiu in sticlism.Esti singurul responsabil daca viata ta se transformă într-un picaj sinucigaș.Am renuntat la tigari cand stăteam noaptea si inventariam nonstopurile de unde puteam sa iau tigari.Am renuntat sa beau(doar cinci zile din an fac exceptie)cand am realizat ca simt nevoia sa bag alcool in mine odată cu cele mai de caca.t scuze.Am renuntat pentru ca au fost momente când eram un pericol pentru cei din jurul meu,eu fiind un om care devenea extrem de violent,asa nativ.Plm ne-am cocoțat ca specie in vârful lantului trofic dar aveam taria unei lumânări in soare cand vorbim de niste vicii de kkt.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • @ Edelweiss

   Vezi ca nu ea, ci EL si-o fura de la ea.

   Mai, uite, multe posibilitati de angajare ca psiholog n-ai in Romania. Norocul e sa fie prevazut un astfel de loc intr-o organigrama unei institutii. Asa ca multi ajung sa consilieze pe la Anti-drog, in inchisori, unitati militare, case de orfani etc. etc. Nu trebuie sa ma crezi de mine, vorbeste cu oamenii astia. Sa curezi cu adevarat pe cineva e aproape imposibil. In Romania n-ai la dispozitii stoc nelimitat de droguri false ca-n clinicile pentru bogati din afara, poti cel mult sa le procuri ace sterile … Iar prin inchisori curata aia si firele de azbest din pardosea ca s-aiba ce inhala.

   Mai, io nu beau ! Toate paharele de vin baute si adunate … cred ca nu dau o sticla intreaga. De trei sferturi ! In schimb tigarile le consum ca pe ciocolata. Am avut si perioade in care le-am lasat, da’ n-as brava cu nu’s ce vointa, ci pur si simplu s-a produs cand si cand un declick … dat de iluzia unei fericiri posibile (reuseam pe atunci sa-mi spun convingator acel “Las’ c-o sa fie bine !”). Nu toti suntem la fel !

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Faintaru,daca se îmbăta pana pi.sa pe el si eu l-as fi caftit in locul ăleia.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Miha,

   un preot n-are optiunea divortului ! Pe cale de consecinta nici nu va putea recomanda vreodata despartirea pe cale amiabila. Alte cai … nu prea vad, nu prea sunt.

   P.S. Culmea e ca datorita uzantei vremii, cand barbatul chiar era Il Capo di tutti, toate se spargeau implicit doar in capul, fiind singurul mustrat pentru toate cele. Deh, si “caposenia” asta … mai are si dezavantaje ! 🙂 Lui i s-a spus ca daca femeia nu preacurveste … Haaaidi pa ! n-are voie s-o lase.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @ Edelweiss

   Daca !
   Da’ nici tu nu prea crezi ca si-o lua doar cu ocaziile astea. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @ Faiantaru’, am si replica dar consider ca nu merita efortul…

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 31. Scurtuț aşa de toamnă. Eu am fost pe punctul de a deveni un veritabil duhovnic, după vreo doi anişori mi-am dat seama că trupul meu perfect e construit ptr a fi admirat nu îmbrăcat in ninja, sunt căsătorit de aproape 10 ani, avem împreună trei copii, voiam doi dar la ultima “strigare”au venit pereche, gătesc, spăl, fac baie la plozi, cumpărături, etc. cu nevasta ma văd din greşeală pe holuri sau pe undeva prin vreun colț de casa pe modul rapid nene dacă ai vreme, de asta nu pot sa îi stâlcesc fața că nu mai avem timp, da promit ptr Artemis că ma antrenez si în timpul futaiului scurt sa îi îndes vreo câteva la ficat să intru şi eu în lumea celor drepți şi să dau ascultare cuvintelor înaintemergătorilor cu fuste si buzunare largi.

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 0

 32. Statistic in Romania in 30% dintre familii exista violenta domestica. La fel e si in statele nordice ale Europei – chit ca alea sunt mult mai dezvoltate decat tara noastra. Prin restul UE procentul e 20-25%.
  Un procent extrem de mare, zic eu, ceea ce arata ca noi oamenii nu suntem chiar atat de evoluati cum credem. Suntem niste animale mai inteligente, dar care de multe ori inseamna si ca putem bate si ucide cu mult mai mult spor decat alte animale inferioare.
  Biserica joaca si ea un rol, ca orice alta institutie, uneori in bine, alteori in rau, dar in primul rand e tot o creatie umana, deci nu poate fi mai buna decat oamenii ce o formeaza.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 33. Nu am crezut ca e recenta declarația poponautului, dar vad 20.09.2017.
  Ei chiar nu realizeaza ca au trecut vremurile când răbdau femeile ca nu aveau unde merge după. Și aia care își bat soțiile sunt săraci la minte, vad ei în societate ceva și cred ca asa trebuie sa facă. Eu am rezistat perioadei în care soața m-a neglijat ca erau copiii mici, dar acum primesc și ce a rămas restanța. :))

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 34. – Iubito, am două vești: una bună, una proastă, pe care vrei s-o auzi mai intâi?
  – Pe cea bună!
  – Vestea bună este că ești bună. Vestea proastă este că ești proastă.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

 35. Am o nelămurire: dacă-i mai scap diabolicei mele consoarte câte o pălmuță la poponeț, se pune că o bat în spirit creștinesc? ?

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @diabolic:Dăcât marți și joi, da? 😀 😀 😀

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @JT, și atunci să nu fie post, m-am prins ?

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Doar eu am citit “spirt” în loc de “spirit”?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Ionut, după pălmuță, se mișcă spirt, așea ?

   Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

 36. Am citit toate comentariile, da nimeni nu aminteste de futaiul de împacare de după… de după bătaie!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @oviwan,
   Poate că pentru cei care au comentat aici nu există împăcare? 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 1

  • oviwan, futaiul de împăcare e pentru cînd te cerți și ești bosumflat, nu cînd ai botul umflat de pumni. Din punctul meu de vedere, dacă m-ar fi pocnit, nu mai exista împăcare.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 37. Am citit, m-am crucit (la figurat vorbind), m-am crucit din nou si iar am citit.

  Am avut parte in adolescenta de un astfel de personaj in familie. L-am prins intr-un moment de nealcoolizare si I-am explicat scurt si fara lux de amanunte ca, daca nu pleaca in cateva zile, il otravesc si o sa stau sa il privesc cu ranjetul pe bot cand isi da ochii peste cap.

  Acum, ca m-o fi luat in serios sau a avut alte motive nu stiu dar, la cateva zile dupa incident a plecat cu tot cu catrafuse.

  Nu inteleg si nu pot sa concep asa ceva. Eu I-am pus in vedere clar consortului ca, la prima abatere fac foc de tabara cu boarfele lui si cu tot ce ii apartine.

  Nu merge sa te controlezi, esti un animal salbatic care isi iese usor din fire, bei mai rau ca un bou apa, dai mai abitir ca un berbec cu capul in zid, noh da’te in plm si traiesti in padure sau, mai bine pun’te de te’agata de un pom mai strajnic.

  PS: tot sarind din pagina in pagina de la articolul acesta am gasit linkul de mai jos cred ca pe blogul lui Bonea. Filmuletul ala de 47 sec cred ca spune mai multe decat vom putea noi in cuvinte.

  http://www.independent.co.uk/news/science/religious-people-understand-world-less-study-shows-a7378896.html?cmpid=facebook-post

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 38. Oau! Deci, pentru a mentine flacara iubirii vie, cand si cand se mai aplica un control la pateu, o bataie lunga pe umar sau un cap in gura scurt, pentru o fardare de durata. Cica fete bisericesti. Multi cretini mai sunt in biserica lu’ peste, dar mai nasol ca sunt si mai multi care pleaca urechea la ce cuvanta astia in sutane.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Da, da, cica femeia trebuie sa fie supusa. Si, uite asa imi mai aduc aminte cate o duma preacre(s)tina despre cum femeile din ziua de azi sunt indracite ca isi castiga singure painea, ca poarta pantaloni si fac treburi barbatesti, ca isi conduc masina proprietate personala si isi cresc copiii singure dar linistite si nu mai stau si asteapta mila de la un laba trista care le arunca un maruntis ca la niste cersetoare.

   Sincera sa fiu chiar ma simt indracita caci ma apuca toti dracii aia mari si mici cand dau peste subiecte despre violenta domestica, fie ea verbala sau fizica.

   Daca nu ai coaiele suficiente de mari incat sa ma bati doar cu argumente si contra-argumente inseamna ca nu ai deloc.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 39. Dom’le, ce de femei ipocrite p’aci! Una n’ar recunoaște că provoacă pentru a fi bătute la fundu’gol! Câte o palmă, două, să plece celulita iute! Măcar

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 40. Acum vreo 25 de ani auzisem ca suedejii aveau o lege care proteja copiii in cazul abuzurilor. Ca parinte, daca il altoiai si asta te reclama la politie, riscai si parnaie. O fi legenda sau nu, dar pana acum ar fi trebuit ca macar o femeie, din cate au trecut prin parlamentul curului, sa fi venit cu o lege din asta beton care sa puna cu botul pe labe orice handicapat violent. Eu nu am auzit de asa ceva. Daca ii dai cu suspendare il doare fix in curtea bisericii. Pacat ca legea talionului a disparut.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Florr, lasă că s-a propus la ruși legea aia cu soțul care are voie să-și bată soția DOAR o dată pe an. Nu știu dacă a trecut și mi-e lene să caut. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 41. @Faianțarule, îți scriu aici că nu mai știu unde trebuie să dau reply și n-aș vrea să rămâi cu impresia că ai ultimul cuvânt 🙂
  O fi fost abolită lapidarea aia, dar simbolic ea rezistă și încă cum. Să luăm cazul infidelității. La nivel de percepție socială, ia ghici cine va suporta mai multe ghivece de flori în cap? Femeia sau bărbatul? Că tot veni vorba, n-aș insista atât pe conceptul de infidelitate cât pe semnificația acordată ei de cel ce a comis-o.
  Dacă îmi mai pui linkuri spre site-uri din alea creștine, îți voi pune linkuri spre “Bibilia hazlie”, asta ca să fim chit 🙂
  Chestia cu îngăduința o fi cum spui tu. Gândește-te că anatomic așa am fost construiți că unul trebuie să bată la ușă, iar celălalt să deschidă. Deși simbolic aș miza pe dinamică și nu aș încărca pe nimeni din start cu un rol activ, iar pe celălalt pasiv.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @miha s., nu știu cum reușești să ai atâta răbdare și bună-voință, jos pălăria. Eu pe cei care le plâng de milă alcoolicilor i-aș obliga să trăiască cu unul în casă măcar câțiva ani. Și după ce se satură de scandaluri, înjurături, curățat fluide scârboase de pe pereți și multe alte “plăceri” de genul ăsta, i-aș trimite la preot să le explice cum ei sunt de vină că nu oferă suficientă atenție, înțelegere și iubire personajului.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Didina, ești drăguță, mulțumesc frumos 🙂 Cred tare mult în faptul că putem ajunge la un numitor comun comunicând sau încercând s-o facem. Răbdarea mi-o investesc atunci când nu-l consider pe celălalt o cauză pierdută, ci un bun partener de discuție. Ca să glumesc puțin, când mă bântuie sindromul p.m chiar vorbesc ca o moară stricată 🙂 Dacă am și timp, evident.
   Una din limitele mele sunt fix alcoolici. Nu am avut în familie astfel de persoane, nu am vreo traumă legată de asta, dar am avut ocazia să văd câțiva mari alcoolici și chiar mi s-au întors mațele pe dos. A pasa responsabilitatea unei astfel de dependențe altcuiva îmi pare nu doar imatur, ci și periculos. Aș sfătui pe oricine stă într-o relație cu o astfel de persoană, să se gândească mai întâi la binele și siguranța ei. Iar dacă iubește o astfel de persoană, cel mai mare bine pe care i-l poate face e să-i recomande ajutor specializat. Și dacă nu e bine, să plece cât de repede poate, mai ales dacă din relație a rezultat și-un copil. Preoții sper să-și adapteze sfaturile si discursurile la realitatea ce nu-i deloc roz uneori.
   Cum spuneam, vorbesc mult când .. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

  • @miha s., ai dreptate, însă cei mai mulți membri ai societății românești nu gândesc așa. De aici rezultă și sfaturile proaste, cum este cel al preotului. Pasarea responsabilității este sport național, iar ascunderea gunoiului sub preș a fost ridicată la rang de artă. Sper să se mai schimbe lucrurile, măcar un pic.
   Eu am fitilul foarte scurt pe subiectul ăsta, am crescut în casă cu un alcoolic. Am apreciat faptul că i-ai dat un răspuns civilizat lui Faiantaru, eu nu aș fi putut. Atâta vreme cât sunt la conducere niște impotenți (vezi campania anti-drog), singura speranță rămâne educația en détail.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 0 Thumb down 5

  • @Faiantarule, tu chiar te iei foarte in serios 🙂 Ii spuneam Didinei de situatiile in care in general imi investesc rabdarea. Ca tu ai luat-o ca pe un semn de superioritate, mna, e problema ta si nu doresc sa fac din ea problema mea. Presupun ca e inutil sa-ti spun ca referirea mea a avut in vedere comunicarea empatica. Nu-ti detaliez ce inseamna ca dupa aia imi bati iar obrazul si-mi spui ca ma dau mare 🙂 Ai dreptate intr-o privinta: chiar nu sunt pe craca mea, caci vezi tu mie imi place sa explorez si alte craci 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 42. Vai dar cata delicatete si gingasie si sensibilitate in inima barbatului – neingrijita , neudata , abandonata! Si ce metamorfoza alchimica, fizica si biofizica a acestor inimi , cum se transforma ele atat de diafan in violenta si in bataie de joc si in atatea si atatea mizerii! Eu cred ca lumea ar trebui reinventata caci asa cum merge inainte, merge tare rau.
  Barbatii au luat din start puterea si nu o mai lasa din maini, asta e adevarul si asta e si cauza comportamentului problematic al barbatului in relatia cu femeia. O socoteste inferioara si nu am inteles pe ce se bazeaza totusi…
  Iar acest domn popa ar trebui dat in judecata pentru vorbele pe care le raspandeste caci raspandeste raul, neadevarul . Dat in judecata, apoi sa-i fie ridicat rangul religios si tinut intr-o celula impreuna cu alcoolici si violenti- ca sa le ingrijeasca inimile, nu de alta.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 43. Ăsta e la fel de prost ca imbecilii care apara fluid genderismul ca pe ceva normal, ca cei ce cred ca lumea a apărut dintr-un spasm cuantic. Doar ca asta e prost de ev mediu, iar aia sunt proști rafinați, toleranți l, progresiști.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 44. Pingback: De citit în drum spre casă - 213 - Georgeisme

 45. Cine protoiereul ăsta şi unde se găseşte el, în afară de cartea cu pricina? Nu de alta, dar să ştiu să-l ocolesc, că nu mai am răbdare cu nici un “creştin” din ăştia.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 46. Cei care lovesc femeile nu se numesc barbati ci bestii.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 47. am lasat un comentariu azi la vreo 1 de ce nu apare?
  nu ti comvine ce am comentat?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 48. dar-ar gizaz cristi sa inghiti toata agheasma cu o mama de bataie ca sa intelegi ce inseamna ,, bataia e rupta din rai,,eu cred ca esti un mare idiot doar pt vrei sa faci ca femeile sa taca. toate au dreptul la replica ca mda voi astia de teapa asta care o bagati cu cre(s)tinismul in fata doar asta stiti …femeia sa taca ca sa fiti voi mari si tari…dragii mei traim in alta era nu mai santem pe vremea lu strabunica…o dat idiotul in tine ca se crede barbat? fai vant ca nu i de tine…si apropo nu tu esti de vina ca dobitocul te pocneste de vina e masa cu tatusu ca i au educatie de doi bani. nu mai are rost sa continui sa spun ca santeti retarzi ca puneti botul la ce zice marea voastra religie care fac bani grei pe spatele vostru si va spala pe creier deaia e Romania in starea asta de gunoi adica pe genul

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.