Auziți, vouă nu vi se intâmplă niciodată să vreți să scăpați de niște bani și să nu stiți cui să-i dați? Bine, vorbesc aici de o cauză bună, umanitară sau socială, nu de o sesiune de shopping de jumătate de zi. Că pentru asta n-aveți nevoie de sfaturi, știți și singuri pe ce să cheltuiți. Nu, serios, mie mi s-a mai întâmplat să mă gândesc c-aș face o faptă bună, dar sa nu-mi vină nicio idee despre cui, cât și cum.

Evident că mi-ați putea spune să că aberez și că dacă vrei să dai bani găsești imediat un cămin de copii sau de bătrâni unde să donezi. Și la o primă vedere, chiar ați avea dreptate, numai că ați uita două aspecte esențiale. Primul, sunt bătrân și leneș. Al doilea, nu prea am timpul necesar să bat orașul. Prin urmare, până m-aș deplasa eu la locul potențialei fapte bune s-ar duce si mama chefului de a scăpa de niște bani din buzunar într-un scop nobil. Pe scurt, sunt atât de puturos și de dependent de online că aș vrea să pot face chestia asta pe loc, până nu-mi trece.

Well, zilele trecute, mai precis într-o seară când mă pregăteam sa ies în Piața Victoriei, mi s-a îndeplinit dorința și am dat peste chestia asta: Bursa Binelui. Adică cea mai simpla formă de implicare, în cazul în care te interesează să faci un bine. Pare făcută special pentru leneșii ca mine. Ai intrat, ai răsfoit un pic pe-acolo, iți sare în ochi un proiect care-ți place și, hop, cu un simplu click i-ai donat niște bani. Cât te lasă pe tine inima, că nu exista sumă minimă. Iar banii ajung toți la destinatar, donațiile nu se comisioneaza în niciun fel. Mai simplu de-atât nu cred că se poate nici dacă vine cineva să-i dau cash. Până scot portofelul, până văd că n-am niciun leu în el, până mă duc la bancomat, până mă întorc, a trecut juma’ de oră pe puțin. A, și ca să n-avem vorbe, plățile sunt securizate, că oamenii nu se joacă de-a plata online.

Iar dacă vă place și un pic de competiție (ca să simțiți și niște adrenalină), să stiți ca oamenii au acolo și un Campionat de Bine. Campionat pe care-l câștigă primele trei proiecte, în ordinea sumelor strânse din donații. Ei bine, campionatul ăsta, care se încheie pe 15 februarie, a ajuns în faza finaliștilor. Așa că, simtiti-vă liberi dacă vreți să-l ajutați pe vreunul dintre ei. Sau pe mai mulți, doar n-o să vă țin eu banii cu forța în buzunar, Doamne ferește!

Na, v-am lăsat tot ce vă trebuie. Dacă tot suntem puși pe fapte mărețe zilele astea, avem acum tot ce ne trebuie sa le și facem. În stradă abrogăm ordonanțe, în online donăm pentru proiecte mișto. C-așa suntem noi, ăștia din „bulă”.

sursa foto