Exact, dar exact cum a spus Alexandru pe Facebook. Citiți!

Mult timp am stat să mă gândesc dacă am ales bine după liceu că nu am plecat la facultate în afară. La fel m-am întrebat când după facultate am rămas la lucrez aici.

Nu am venitul din Dubai sau Anglia, nu aud „mind the gap” dimineața, nu îmi beau cafeaua pe Mariahilfer Straße sau nu merg la meciurile Realului.

Nu e țara perfectă, dar nici o țara de lumea a treia. E așa cum ti-o faci în fiecare zi. E mișto și aglomerația de la metrou, spre Aviatorilor/Aurel Vlaicu, căci în fiecare zi mai avem povești amuzante #dinmetrou. Știm să găsim ceva bun și amuzant în fiecare situație. Chiar și când stam la coadă când avem nevoie să fiscalizăm o casă de marcat. Sau blocați în trafic. Sau când un pasaj durează ani întregi ca să nu fie încă terminat. Cred că lista continua. Nu are rost să zic de vizitele prin spitale. Când încerci să te abții să nu bați pe cineva și când pleci dezamăgit complet, de țara asta.

Dar avem și momentele mișto, avem și localurile noastre preferate unde mergem în fiecare weekend. Avem și evenimentele, avem și petrecerile, proiecte, conferinte, business-uri și așa mai departe.

Țara e mișto datorită nouă, a oamenilor. Mici, mari, din bula mea sau din bula ta. Pentru că știm să o facem așa, cât putem noi. Când nu puteam, ne cam durea undeva, spunând că merge și așa. De câteva zile încep să fie mândru cu adevărat de generația mea. Generația revoluției, plus/minus câțiva ani. Îmi doream să vină momentul când ne vom trezi și ne vom strânge 150.000 în Piața Victoriei pentru o idee și un principiu. Sunt mândru de părinții mei care m-au educat încât să îmi pese. Sunt mândru de mama mea care a venit cu mine în piață și a cunoscut oamenii de care îi tot povesteam duminica la prânz. Mândru de toți oamenii cu care nu m-am mai întâlnit de ani de zile dar îi revăd seara, în fața guvernului, strigând, cântând și sperând.

Țara poate creste, se poate dezvolta și poate, poate reușim să schimbăm și mentalități. Vorba aia, Antena 3 e decentă de câteva zile. Câți credeam asta acum o săptămână?

Astăzi 150.000 oameni au cântat imnul României în Piața Victoriei.

Astăzi m-am simțit mândru că am rămas în România.

mihai_vasilescu_romania

sursa foto