A sosit acel moment în care o să vă rog să ajutați un biet suflet nevinovat de pisică motan să nu rămână nebotezat. Este vorba fix despre gingașul din fotografiile de mai jos, un prea-minunat maidanez cu față de înger și apucături de Don Juan cu coadă. Ăăă… pardon… un metis de rasă europeană cu maniere de gentleman cu mustăți, am vrut să zic, să nu mă trezesc că mă dă naiba în judecată pentru defăimare și folosirea neadecvată a termenilor.

Dumnealui, patrupedul, și-a făcut obiceiul de a sosi la ore fixe în ușa agenției (la 9.00 pentru micul dejun și la 13.00 pentru prânz), cu precizie de ceas atomic și cu scopul bine determinat de a primi de mâncare. Și primește, slavă tatălui tâmplarului care a înviat. O, dacă l-ați vedea cum halește, cât de simandicos abia atinge mâncarea, având exact aerul că ne face o favoare acceptând să-l hrănim. Ceea ce nu-l împiedică să miaune disperat pe terasă dacă avem îndrăzneala să NU-I punem pe farfuriuță ce-i dorește inimioara exact la ora la care e obișnuit. Pot să jur că-i citesc printre mieunături ceva de genul:

– Băăă, vă bateți joc de mine? Ce mama dracului mă faceți să aștept atât? După ce că vă suport… ‘Re-ați ai naibii! (Da, da, metișii ăștia europeni pot să aibă un limbaj foarte colorat. Școala vieții, ce să-i faci.)

După ce umple bine de tot stomacul, ne întoarce fundul, plin de grație, și se cară în căutare de relații pasagere cu femele dispuse să-i accepte faptul că este un golan fără căpătâi care nu le poate oferi iubire, liniște și stabilitate financiară. Iar la cum bănuiesc eu că stau lucrurile și în lumea pisicească, cred că nu face față la „programările de ridicat coada”. Csf, n-ai csf, fetele „iubește” golanii, indiferent de specie sau regn. Sunt convins că, dacă era om, bagabontul ăsta de motan ar fi avut o decapotabilă roșie cu numărul B69SEX, aspirator de siliconate. Scuze, cu numărul B68SEX (dacă nu știți de ce „68”, întrebați în comentarii și vă lămuresc pe loc).

Partea proastă (trebuia să existe una) este că nu ne putem hotărî asupra numelui acestei minunate creaturi. Suntem împărțiți între două opțiuni absolut fabuloase: „Pulix” și „Bobiță” (una dintre ele îmi aparține, dar nu vă zic care) și nu ne decidem deloc care-l prinde mai bine. O fi golan, dar merită și el o identitate proprie, nu?

Ce voiam eu să vă rog… aveți mai jos un sistem de vot pentru cele două foarte simpatice nume dintre care trebuie ales. Care dintre ele ia mai multe voturi de la voi, așa o să-i rămâie numele golanului.

P.S. Plus că trebuie să știe și domnișoarele pisici ce nume trebuie să-i toarcă la ureche, nu?


mihai_vasilescu_motan
Pulix/Bobiță cu cele două fețe ale lui: una de cerșetor și una de „săracilor, mă piș pe voi”.