Miss Alina s-a întors din vacanță și, de bine ce-a venit, a dat rapid o tură pe la camera de gardă. Așa, ca să fie bine, să nu fie rău. 

………………………………………………………………………

Am petrecut „umpic” de quality time pe la urgență zilele trecute. La un spital particular, ca toate duamnele care se respectă și ca toți corporatiștii care au abonament de firmă în pachetul de beneficii.

Am stat cuminte câteva ore, păpând ceva bun pe venă, timp în care au început sa curgă „urgențele corporatiste”. Și ce-am am văzut a fost mai bun decât emisiunea lu’ Maruță în reluare.

Vă zic dăcât top 3, deși au fost multe bune de tot.

Corporatist 1: Omul fusese nițel la mare în weekend (să-i deie ăl dă sus sănătate cui a aprobat legea de weekend prelungit) și a înotat puuuțin mai mult decât îi permitea condiția fizică. Drept pentru care a simțit aşaaaa, „că parcă nu-i mai intra aerul în piept”. Cu siguranță n-avea nicio legătură cu 14 mici, 7 beri și 2 porumbi fierți prestați pe șezlong la Mamaia. Deci, după ce a stat el 6 ore în trafic pe Autostrada Soarelui, s-a trezit ușor mahmur a doua zi și s-a gândit: „Plm… mă duc la muncă azi sau o ard pe la urgență, poate îmi mai dau ăia scutire o zi?”

Corporatist 2: A apărut cu o urgență critică: julituri în genunchi în urma unei plimbări cu bicicleta. Julituri d-alea grave, cum să zic… aproape cum au doamnele în etate după o zi de mers la moaște. Tratamentul de urgență a fost fix 2 plasturi. Da’ omu’ a insistat și la niște radiografii, să mai treacă timpu’… si pen’că tot le are incluse în abonamentul de firmă, păcat de ele, dacă expiră?

Corporatist 3: Băiat fin, n-a ars-o la mare în weekend, se pregătea de vacanță în Zanzibar. Eh, și cum se pregătea el, aşa, s-a trezit dimineață că îl durea gâtuțul. Și a zis să vie repede la camera de gardă să îl verifice, că vorba aia, nu dai doo mii de euro pe vacanță exotică să sugi propolis pe drum ca tot țăranul hipster. Că deh, vaccinurile de țară exotică nu-s incluse în abonamentul de corporație, da’ camera de gardă e.

Bă, io mă bucur mult că firmele fac abonamente la clinici private. Mă bucur și mai mult că oamenii se caută de sănătate cu ocazia asta. Da’ cum, fratemeleu, să te duci la urgență ca te doare în gâtuț și ai făcut buba la picioruș?

Tot respectul pentru medicii de la camera de gardă, au fost mult prea profi. Da, știu, la spitalele particulare probabil nu vin urgențe din alea grave ca la Floreasca și probabil că nu văd foarte des oase mutate în alt loc și sânge peste tot, dar chiar și așa… Sau dacă plătește corporația abonament nu ne mai vine să facem o programare normală? Unde mai pui că în timpul programului dă lucru nici nu putem trece pe la mami să pupe bubița sa treacă, că o fi ocupată să-i facă puiului sălățică boeuf.

P.S. Ca să nu mă-njurați pă degeaba: „asistenţă medicală privată de urgenţă – ansamblul de măsuri şi activităţi cu caracter logistic şi medical, având ca scop principal salvarea şi păstrarea vieţii, asigurată de serviciile private de urgenţă aparţinând unor organizaţii nonguvernamentale, care funcţionează în scop umanitar, nonprofit, sau unor firme, asociaţii ori persoane fizice, care funcţionează în scop comercial”. (legea).

mihai_vasilescu_urgente

sursa foto