Nu cunosc motivul real pentru care s-au luat ăştia doi doctori la bătaie. Poate-şi purtau sâmbetele de multă vreme sau poate se urau pentru vreo femeie, nu mai contează. Cert este că mie-mi trece prin cap un scenariu mai mult decât plauzibil. Adică ăsta de mai jos.

Domnul doctor Ploscaru a intrat în salonul unde era internat bolnavul pe care trebuia să-l opereze, ca să-şi încaseze şpaga şi nu l-a mai găsit acolo. Mort de nervi, deja dăduse comandă de mobilă nouă la bucătărie pe baza banilor ăştia, a chemat asistenta şefă.

-Unde e bolnavul de la patru pe care trebuia să-l deschid azi?

Asistenta şefă îşi muşcă buzele, ca să n-o pufnească râsul, ştiind foarte bine ce va urma:

-L-a băgat doctorul Bărbulescu în blocul operator, a zis că se ocupă dumnealui.

Lui Ploscaru a început brusc să i se zbată o venă mare de pe tâmplă:

-Ce faceeee? Morţii mă-sii de bulangiu, lu’ ăsta nu-i mai ajunge şpaga de pe ai lui şi se bagă pe ai mei? Păi da, că de când o f*te pe curva aia de Flori de la „hepato” s-a înglodat în datorii. Dar nu f*te el pe banii mei în spitalul ăsta! Mă duc în „operator”.

-Dom’ doctor, vă rog…

-Gura! Că ştiu eu ce hram porţi şi tu. Parcă văd că sunteţi pe mână!

Apoi a luat-o la pas alergător spre blocul operator să vadă dacă mai poate recupera ceva din caşcaval. A intrat şi s-a uitat ameninţator în ochii lui Bărbulescu, care tocmai făcea prima incizie longitudinală. L-a luat tare încă de la uşa:

-Coaie, te strang dinţii în gură? De când îmi operezi tu bolnavii?

Dar Bărbulescu nu era nici el venit cu pluta. În plus ştia că dacă n-o duce pe Flori în weekendul ăsta la Bucuresti, la mall, s-a lins pe bot de pi*dă definitiv. Aşa că s-a aplecat peste corpul inert al operatului şi i-a întors-o:

-Da’ de când e bolnavul tău, handicapatule? L-ai adus de la mă-ta de acasă? Te crezi stăpân pe spitalul ăsta? Ia fă paşi că am început procedura!

De-aici încolo n-a mai rămas mare lucru de povestit. Renumitul chirurg vâlcean, doctorul Ploscaru, a apucat un bisturiu de pe masă şi i-a aplicat o lovitură măiastră, în claviculă, celuilalt renumit chirurg vâlcean, doctorul Bărbulescu.

-Na, f*tu-ţi morţii, mai fă gură si acum, cretinule!

Ca să vezi ce înseamnă un bun profesionist, nici măcar nu i-a tremurat mâna. A tăiat ca un chirurg.

Da, ştiu, pare banc. Din păcate nu prea este.

P.S. Nu mă intersează motivul real pentru care s-au luat la omor. Atâta vreme cât doi doctori chirurgi îşi permit să facă asta intr-un spital din Râmnicu Vâlcea, şi eu imi permit să fabulez ce vrea muşchiu’ meu. A, şi amândoi iau şpagă, staţi liniştiţi.

mihai_vasilescu_doctori_bataie