O prietenă bună mi-a împărtăşit ieri păţania de mai jos. Care ar putea părea funny, dacă n-ar fi tristă. Ia fiţi atenţi aici.

El şi ea se văd de ceva vreme şi totul pare să meargă bine. Era amor d-ăla intens, aproape palpabil, de poţi să-l tai cu cuţitu’.  Nopţile lor începeau seara devreme şi se terminau când afară deja lumea pleca la muncă.

El părea aprins şi îndrăgostit ca un puşti de liceu la vârsta primei iubiri. Ea, mai cerebrală, încerca să-l tempereze: „Stai mă, omule, hai s-o luăm mai încet, pas cu pas, să ne lămurim ce e cu noi”. Ţi-ai găsit. El sărea imediat şi-i explica aprins ce relaţie frumoasă au şi cum în fiecare dimineaţă stă cu ochii închişi şi-şi numără fluturii din stomac. Şi spunea cu atâta convingere că, până la urmă, ea a început să-l creadă. A început să se auto-convingă că nu e nicio problemă. Da, au o relaţie și totul e pur şi frumos ca o dimineaţă de primăvară plină de rouă.

Săptămâna asta, într-una din seri, el a întârziat să apară. Nu mult, gen n-a mai venit deloc. Ea a zâmbit şi s-a gândit că o fi prins cu treabă. La fel a surâs şi în ziua următoare când el tot n-a apărut. De-abia în a treia zi şi-a încruntat un pic fruntea. Dar l-a sunat doar în a patra. S-a gândit că un om care iubeşte atât de frumos, curat şi pur, dacă nu dă niciun semn de viaţa timp de patru zile, mai mult ca sigur zace pe undeva lovit de o maşina sau ucis de o haită de lupi ieşiţi după pradă. În sinea ei era hotărâtă să sune şi la 112 ca să plece cineva în căutarea lui, să-i recupereze trupul neînsufleţit.

Dar, surprinzător, el a răspuns la telefon de la primul apel.

-Ce, faci iubire, unde eşti, că nu mai ştiu nimic de tine?

„Iubire” și-a dres glasul și-apoi a aruncat cu voce de șmirghel:

-La Budapesta.

-A, ce bine, zice ea. Te rog ia-mi şi mie o şaorma de la Donner, dacă tot esti acolo…

-Sunt la Budapesta în Ungaria, i-o taie el cu o voce dură. Şi nu mă mai întorc! 

Pam-pam!

Ieri, când mi-a povestit, prietena mea încă vorbea singură şi se întreba pe cel mai nevinovat ton posibil: „ce căcat a fost asta”?

mihai_vasilescu_love