Iar la mine ambele sunt azi!

Pentru că azi, pentru prima dată în această viață, nu mă voi uita la meciul Steaua-Dinamo. Nu-mi amintesc să fi pierdut vreunul până acum. Iar de vreo zece ani încoace le-am văzut pe stadion pe toate. Dar azi o voi face. Deliberat. Nu mai vreau! Gata!

M-am hotărât în noaptea de miercuri spre joi. M-am decis în momentele în care îmi venea să plâng și stăteam împietrit pe un scaun, încă nevenindu-mi să cred că Steaua a fost eliminată de Partizan Belgrad. Iar la televizor vorbea patronul ei. Da, frate, la sport.ro era Gigi Becali care râdea, se scălămbăia, rostea faze agramate, îi lua la mișto pe cei din studio, adică făcea tot ceea ce știe el mai bine.

Doar că, ascultându-l, am avut o revelație. Brusc mi-am dat seama că pe individul ăla, care râde la televizor, îl doare în cur de suferința mea. Cam prea mare discrepanța și total nefirească, nu credeți? Eu, un biet suporter, îmi uscam lacrimile pe obraji și mă străduiam să stau încruntat, ca să nu se vadă că plâng. Iar omului, pe care ar fi trebuit să-l doară cel mai mult eliminarea echipei, părea că nu-i pasă deloc. Nu vi se pare că este mai mult decât ciudat și inechitabil?

Și atunci am zis „stop”. Și o spun si aici, ca să am cum să recitesc de fiecare dată când simt că cedez și vreau să dau înapoi:

Atâta vreme cât la echipa Steaua București (sau FCSB, că nici măcar asta nu este clar) va fi patron Gigi Becali, eu nu mă voi mai uita la meciurile din campionatul românesc! Nici pe stadion, nici la televizor, nici online, nici rezumate, nici știri, nici nimic. Gata, am zis.

Și sper să mai ramână patron ceva vreme, ca să am timp să mă „vindec” complet și să nu mai fiu tentat vreodată să redevin suporter.

P.S. Sunt dispus să revin la sentimente mai bune și să-mi reevaluez poziția doar dacă ciobanul intră din nou la pușcărie. Ceea ce nu cred.

P.P.S. Dacă nu mă înţelegeţi, vă rog să citiţi asta.

P.P.P.S. Cei care mă cunosc personal (sau au interacționat cât de cât cu mine) știu că insignele de mai jos mă însoțeau aproape permanent, pentru că erau prinse de rucsacul pe care îl iau peste tot. Le-am scos.

mihai_vasilescu_steaua_fcsb