Puţine lucruri pe lumea asta  se aseamănă precum like-ul şi sexul. Ştiţi cum se spune, nu? „Mărimea like-ului este direct proporţională cu mărimea sexului”. Hai, frate, că glumesc. Spre norocul nostru, nen-tu’ Mark a făcut like-ul de dimensiune standard, altfel era gravă treaba. Am fi auzit în jur numai replici de genul „fată, tu ai văzut câta like-ul are ăla?” sau „hihihi, uite ce like micuţ are ăsta”. Plus, bineînţeles, inegalabilul „like de negru”.

Fără doar și poate între like și sex există similitudini uluitoare. Nu credeţi că like-urile plătite îţi oferă cam acelaşi grad de „satisfacţie” precum  sexul pe bani? Da, ştiu, tehnic vorbind, tot „futut” îi zice, chiar dacă ai sărit cu caşcavalul. Dar cum te simţi când te uiţi în oglindă? Exact! Ei bine, fix la fel e şi cu like-urile cumpărate.

Dar asemănarea supremă este alta. Fraţilor, like-ul, ca şi sexul, este singurul care se poate da „de milă”. Dap, celebrul „pity sex” are acum corespondent în lumea virtuală. Şi, la fel ca în viaţa reală, cele mai dispuse la un like de milă sunt femeile. Lasă, fată, i-am dat şi lui un like, că e necăjit. Păi cunosc eu o tipă care, după acelaşi principiu, s-a culcat cu un nene de 150 de kilograme, deşi nu se simţea absolut deloc atrasă de el. Dar i-a fost milă.

La fel, am şi un amic care îşi făcuse o adevărată strategie pentru a obţine sex din milă. Avea un întreg arsenal de poveşti înduioşătoare. Atât de triste că se culcau fetele cu el şi din când în când le mai curgea câte o lacrimă pe obraz. Omu’ meu s-a lăsat de sportul ăsta în ziua în care s-a văzut într-o oglindă în timp ce „lucra” la o fostă voleibalistă de aproape doi metri. El are 1.72. Mi-a zis „când m-am vazut aşa mic şi pricăjit m-am întrebat ce morţii mă-sii caut eu aici?”. Mă rog, scuzaţi de divagaţie. Aţi înţeles ideea.

În concluzie, eu zic că nen-tu Zuckerberg ar face o mega şmecherie dacă ar mai băga încă doua butoane pentru postări: „dislike” şi „pity like”. Cel puţin ăsta din urmă ar fi senzaţie.

mihai_vasilescu_pity_like1