După titlu poate credeți că o să vă povestesc ceva  despre natură, faună și floră. Din pacate, nici pomeneală de așa ceva. Deși, până la urmă, tot despre un fel de „faună” ar putea fi vorba. Mai precis despre cea care populeaza Parlamentul României. Instituția unde, fără îndoială, se regăsesc toți cei care aveau tot interesul să dispară Uber-ul, poate cel mai puternic concurent al firmelor de taximetrie, în care sunt băgăți până la gât.

Klaus Iohannis a semnat, miercuri,  decretul care  scoate  în afara legii aplicaţia de taxi UBER.

Potrivit actului normativ, transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere se execută numai de către transportatori autorizaţi, care deţin autorizaţii taxi valabile, în cazul transportului în regim de taxi sau copii conforme valabile, în cazul transportului în regim de închiriere, eliberate în condiţiile prezentei legi, pentru fiecare autovehicul utilizat.

De asemenea, este interzis transportul public de persoane contra cost cu un autoturism fără a deţine pentru acesta, după caz, autorizaţie taxi valabilă sau copie conformă valabilă. (sursa)

Cam așa stau lucrurile. Desigur, nu s-a mai gândit nimeni la amănunte de genul că aceeaşi lege interzice activitatea companiilor de transport privat la aeroport, închirierea de limuzine, Black-cab, serviciile VIP driver etc, care au fost interzise și ele prin aceeași lege. Astea-s victime colaterale. Important este că a fost distrus inamicul numărul unu al companiilor de taxi, aplicația celor de la Uber, care amenința să subțieze din felia zdravănă de cașcaval pe care o gestionează unii dintre „aleșii” neamului.

Mișto, ce să zic. Doar că mi s-a făcut cam scârbă.

P.S. Dacă nu știți ce legătură are articolul cu pasărea din titlu, dați un search pe google după „ilegalități taxi Pelicanul” sau ceva asemănător. O să vă lămuriți repede.

mihai_vasilescu_uber_interzis