Vreau să vă întreb ceva, dar mi-aş dori tare mult să-mi răspundeţi sincer. Care dintre voi ar accepta sfaturi legate de „beauty” de la una dintre cele doua frumuseţi deosebite din poza de mai jos? Nu de alta, dar ambele sunt mândre posesoare de bloguri de „beauty”.

mihai_vasilescu_blog_grase

Frate, las-o în plm de şmecherie! Ok, am înţeles că m-aţi criticat atunci când mă luam de grase, aşa din senin, doar pe motivul că nu-mi plac mie halitoarele de shaorma. Dar aşa ceva? Pe bune, mi se pare că trebuie să fii complet lipsit de simţul ridicolului ca să arăţi ca un caşalot euşat, dar să-ti faci „blog de beauty”. Şi vorbesc foarte serios, aveţi (aici şi aici) ambele bloguri ale cetaceelor cu pricina.

Habar nu am cum vedeţi voi treaba asta, dar eu pur şi simplu rămân cu gura căscată la faze din astea. Efectiv nu reuşesc să înţeleg dacă nu realizează sau pur şi simplu le face plăcere să fie penibile. Cum, mă, să-ţi faci blog de beauty, când tu tragi la cântar spre un chintal? Cum, frate, cum? Şi mai ales de ce tu, cititor normal la cap, ai intra acolo să iei sfaturi despre frumuseţe de la o tanti care îţi poate da, cel mult, unele despre cât se lasă pe grătar ceafa de porc ca să iasă „în sânge”? Care este mecanismul care te îndeamnă să vezi ce a mai scris Moby Dick despre tendinţele în make-up?

Desigur, mi se poate aduce argumentul că cele două morse prezintă doar produse de machiaj si altele de acelaşi gen, nicidecum costume de baie. Iar eu spun că „beauty” are o singură traducere în toate limbile pământului şi anume, „frumuseţe”. Nu ai cum să vorbeşti nici măcar despre un biet gel de duş, când tu goleşti câte o jumătate din flaconul cu fond de ten, doar ca să reuşesti să-ţi acoperi bărbia dublă triplă.

Arhi a făcut „greşeala”, zilele trecute, să pună pe Facebook poza de mai sus, însoţită de un comentariu ironic. După care le-a dedicat şi un articol. Bineînţeles că una dintre ele s-a sesizat şi a replicat cu ceva de genul „râde ciob de oală spartă”. Pentru că, nu-i aşa, Arhi este cel care are blog de beauty şi face consiliere despre tipurile de anticearcăn sau cum să reuşesti să te machiezi cu mâna stângă, în timp ce cu dreapta balotezi o raţă pe varză. Întreagă. Raţa, nu varza.

Ceea ce nu ştiau „divele” este că omul a slăbit vreo douăzeci de kile. Şi nici nu s-a învrednicit să le spună. Ok, le-am zis eu acum. Păi dacă vreuna dintre ele ar reusi performanţa asta, deja ar ajunge la nişte dimensiuni care le-ar permite să facă economii serioase (de exemplu, gândiţi-vă că n-ar mai trebui să achite locul suplimentar la un eventual zbor cu avionul).

Ei, dragele mele hiper-blogăriţe, sper din suflet să vă ajungă sub ochi acest articol. Să vă văd cum o să-mi spuneţi mie chestia cu „ciobul şi oala spartă”, în condiţiile în care eu cântaresc cam jumătate din greutatea oricăreia dintre voi. Şi în condiţiile în care, spre deosebire de domniile voastre, eu ştiu ce înseamnă sa dai jos 50 de kilograme. Iar dacă tot aţi ajuns pănă aici, vă mai recomand un articol. E mai vechi, când l-am scris nu ştiam de existenţa voastră, dar acum mi se pare că se potriveşte perfect situaţiei. Enjoy it!

În încheiere, ca să fiu corect pâna la capat, aş vrea să spun că nu este în toatalitate vina celor două. Adica, da, e clar că au şi ele o problemă dacă dimineaţă, când se uită în oglinda care nu le încape, nu-şi dau seama că este ceva în neregulă. Dar o parte aproape la fel de mare de responsabilitate o au „admiratorii” şi apropiaţii lor. Adică cei care, în loc să le spună „fată, trebuie să faci naibii ceva cu stilul tău de viaţă, altfel în ritmul ăsta o să mori şi nu mai ai cum să scrii minunatele tale sfaturi despre mascara”, o ard complet ipocrit cu chestii de genul ăsta:

comentariu1 comentariu2

Înţelegeţi despre ce vorbesc? Nu poţi s-o arzi aşa, nu ai cum, dacă într-adevăr vrei binele celor cărora le iei apărarea. Sunt doar nişte afirmaţii ipocrite.

În schimb, mult mai aproape de adevăr mi se pare ce a zis tipul ăsta. De fapt, a rezumat în câteva vorbe tot ce am vrut să spun eu în articol:

comentariu3

P.S. Dacă vreţi să vă distraţi, dar să vă şi enervaţi (în acelaşi timp), intraţi pe link-urile lăsate mai sus către pagina şi blogul lui Arhi. Citiţi comentariile! De acolo le-am luat şi pe cele de mai sus. Dar merită savurate toate. Sunt priceless.

P.P.S. Vă rog eu citiţi şi articolul ăsta. M-am kkt pe mine de râs.

Sursa foto