Vineri seara s-a pus punct show-urilor tv „Vocea României” si „X-Factor”. Ca sa intelegeti cam care este diferenta de audienta intre cele doua, va spun ca am urmarit finala intr-un grup de prieteni si nimeni nu era curios sa vada ce se intampla in partea „cealalta”, nici macar in timpul pauzelor publicitare. Care este partea „cealalta”, va las sa deduceti singuri.

Va spun doar atat. Este jenant ca in anul 2015 (mai e un pic, nu?) sa oferi telespectatorilor o imagine de calitatea celei pe care o are Antena 1. Este inadmisibil sa nu treci in format „HD”, cand tu esti (sau asa te crezi) una dintre cele mai importante televiziuni din tara asta. Pai de-aia au facut toti romanii credite pentru plasme, LCD-uri si LED-uri cu diagonalele cat latimea unui teren de fotbal? Sa vii tu cu o transmisie care aduce cu programele de Revelion din anii optzeci? Pentru mine, va spun sincer ca este de ne-privit. Cat despre show in sine? Imi pare jenant si meschin. Cand vad scena aia mica si masutele juriului, care seamana cu pupitrele unor scolari de clasa zero, imi vine sa plang si schimb canalul instant. Pai ori ai bani sa produci spectacolul dupa reteta care functioneaza „afara”, ori mai bine dai telenovele in reluare. Ia uitati aici cam cum ar fi trebuit sa arate:

Sa revenim la cel la care m-am uitat, „Vocea” de la protv. Nu sunt vreun critic muzical, dar am cateva chestii pe care as vrea sa vi le spun:

Loredana nu stie sa imbatraneasca frumos. Am vazut cateva imagini cu ea din show-ul de anul trecut si arata muuuult mai bine decat acum cand, nu stiu ce dracu si-a modificat la faţă, dar zici ca e mumie. Zombie curat, va zic. In plus parca a facut orice ca fata careia ii era antrenoare sa piarda. A fost aproape penibil, mai ales ca Maria Hojda era la un moment dat mare favorita. Sper sa dispara dintre antrenori cat de curand. O vad la fix langa Brenciu, la „ceilalti”.

Smiley este un adevarat Tony Poptamas al Vocii Romaniei. Spune numai platitudini idioate. Mai lipsea sa citeze din Osho si era spectacolul complet.

Aliona e buna rau. In schimb nu stiu cum canta, ca nu puteam sa fiu atent la detalii d-astea. 😉

Am vazut cum arata un antrenor disperat sa castige si l-am numit aici pe micul Mozart cel cret. Urat, urat de tot ce a facut Moga. Pe barba lui a adus o orchestra in platou si pe Gheorghe Zamfir. Pur si simplu nu-mi venea sa cred. Am fost convins ca, pentru finalul show-ului, are pastrat un numar bomba in care canta Klaus Iohannis cu Rihanna si dirijeaza Andre Rieu. N-aveti idee cum m-am bucurat ca n-a castigat si in ce hal am zbierat cand s-a anuntat rezultatul votului.

Pentru mine a fost clar ca show-ul a luat final in momentul in care Chirila a urcat pe scena si a cantat impreuna cu Tiberiu Albu. Tot ce inseamna puber de sex feminin a pus mana pe telefoane si a votat pana le-au cazut tastaturile qwerty pe jos. In locul lui Chirila, dupa ce s-a terminat piesa, ziceam „veni, vidi, vici” si ma duceam acasa. Ne vedem la anul baieti, mi-a facut placere.

Cam asta a fost. A castigat singurul antrenor care poate sa umple o sala pentru ca vinde bilete, nu pentru ca performeaza prin parcuri, la concerte sponsorizate de primarii si firme de telecomunicatii. Da, stiu, Loredana e Madonna Romaniei, Smiley este un icon si Moga un geniu din Carpati. Iegzact!

Ah, sa nu uit! Tudor Chirila a castigat show-ul Vocea Romaniei, cu un concurent pe care antrenorul Andrei Tiberiu Maria (asta e Smiley, copii) il aruncase ca pe o masea stricata, da?