Guest Post by Ana R.

Înțărcarea unui copil de sex masculin poate varia de la vârsta de 3 luni, până la cea de 77 de ani. Sau până crapă de bătrânețe coana mă-sa. Dacă e una bine întreținută, ai toate șansele să mori tu de nervi înainte de a-și da ea obștescul sfârșit. Habar nu am de ce au tendința mamele băieților să-și țină progeniturile cu nasul între sânii sau fustele lor până la adânci bătrâneți. Chit că izvoarele de lapte au secat de mult, găsesc ele o metodă de alăptare psihologică. Cu ajutorul căreia își leagă, prin fire nevăzute, „copilașul” de propriile fuste.

Iar tendința actuală este ca bărbatul modern să sară din patul de adolescent întârziat din casa părinților, direct în patul nupțial. Așa că își ia cu el, alături de noua femeie din viața lui, și metehnele dobândite la mămica acasă. Care mame, din excesivă protecție, nu își pun băieții să facă mai nimic. „Lasă mamă că și așa o să ai în viață destule greutăți, treburile casnice să le facă nevastă-ta. Ce, eu nu i-am făcut lu’ tac-tu?”. Asta neîmpidicandu-le să-și bodogăne bărbații că sunt leneși și comozi, în timp ce produc noi specimene create după fix același tipar, într-un continuu cerc vicios. Și mai amuzante sunt mamele care-și calcă pe inimă și-și mai dojenesc moștenitorii: „o să te blesteme nevastă-ta aia când te vei însura și o să vadă că nu știi/vrei să faci nimic… să vezi ce o să mă înjure și pe mine”. Dar de pus să-și adune șosetele și chiloții răspândiți prin toată casa, tot nu-i pun.

Îl sună de treizeci de ori pe zi să vadă ce face, chit că fii-su are 38 de ani, și nu precupeţeşte niciun prilej să-i explice cât e de nerecunoscător că nu a sunat și el măcar o dată. Își dă cu părerea legat de orice amănunt al vieții lui. Ce contează că e însurat de douăşcinci de ani și are doi plozi trecuți de majorat, mă-sa încă îl întreabă dacă și-a luat fulărelul. Iar modul cum o consideră pe soție o incapabilă nevrednica să îi slujească prințul este și el de admirat. Începând de la cum îi place odorului cafeaua de dimineață, cum se face papricaşul de pui şi până la culorile lui preferate, totul este explicat în amănunt cu pretenția ca „venetica” să-și ia notițe.

Am o prietenă a cărei soacră i-a explicat că fiul ei bea lapte cu cacao la micul dejun și să facă bine să-și miște fundul sexy în bucătărie să încălzească lăpticul fix la ora 7.00 în fiecare dimineață. Aia s-a uitat la ea ca la un vizitator de pe Marte, i-a explicat că are și fiu-său mâini, deci să facă bine să își încălzească laptele la ce oră dorește mușchiul lui. Va închipuiți cam care este atmosfera de Crăciun, când ăștia toți iau masa în familie? Soacra ar face-o pe noră caltaboși, iar nora i-ar turna lapte fiert în ochi. De fapt, în găvanele ochilor, după ce a lăsat-o pe scorpie fără.

Da, cei mai drăguți sunt bărbații de felul asta. Care abia după ce și-au luat valijoara din casa părintească, iau contact şi cu realitatea vieții. Stupefiați află că în casă există și bucătărie și că (altă chestie care îi lasă cu gurile căscate de uimire) mâncarea nu crește direct în farfurie!!! Tot în categoria atacurilor de ușoară apoplexie se situează și împerecheatul celor 20 de perchi de șosete tocmai scoase din mașina de spălat. Dacă le privești fețele dezorientate, îți dai seama că este unul dintre cele mai complicate lucruri din Univers. Stupoarea continuă când constată că praful nu dispare dacă sufli oricât de tare ai încerca și indiferent cât de mult îți umfi obrajii. Totul culminând cu senzația de scârbă, însoțită de vărsături, care se manifestă la atingerea lavetei de bucătărie. Îți dau impresia că mai degrabă ar luă în mână o bucată de rocă prospăt contaminată radioactiv, decât bucata aia de material textil.

Cam acestea sunt motivele pentru care bărbații ce nu-și găsesc o jumătate, copie fidelă a mamelor lor, ascociaza ideea de căsătorie cu o corvoadă asemănătoare cu cea a lui Sisif. Păi ei au nevoie de sex regulat și de bună calitate, nu de pus mâna pe chestii care l-ar putea răni sau îmbolnăvi. Vă aduceți aminte de vorba aia cu „de ce să cumpăr toată vacă, dacă am laptele pe gratis”? Ei bine, de aia amână momentul căsătoriei până la adânci bătrâneți, ca nu cumva să se rănească muncind în grajd.

mihai_vasilescu_baiatul_mamei

 

sursa foto