Ati constatat si voi, probabil, ca la orice film partea a doua e mult sub prima. Si daca mai urmeaza a treia sau a patra, in noujnoua la suta din cazuri, e pierdere de vreme curata, sa te duci sa le vezi. Iar comediile sunt cele la care se aplica din plin chestia asta. Rar de tot urmeaza ceva bun.  22 Jump Street nu face exceptie de la aceasta regula. Daca primul film (21 Jump Street) a reusit sa ma amuze, continuarea lasa rau de tot de dorit.

Da, eu inteleg ideea de parodie si ironia la adresa societatii americane (un fel de auto-ironie) pe care le promoveaza. Dar oricum ai lua-o e un film slab, foarte slab. Am zambit de cateva ori pe parcursul lui si o singura scena a reusit sa ma faca sa rad cu adevarat. Dar si aia datorita unui umor de situatie (Schmidt a „rezolvat-o”, in necunostinta de cauza, pe fata Capitanului si reactia acestuia din urma cand afla, face toti banii), nu pentru ca se spuneau cine stie ce replici subtile. Delatfel aproape toate situatiile amuzante din film se datoreaza acestui tip de umor (poate mai putin scena de inceput). Iar mie-mi plac comediile care te fac sa si gandesti, nu numai sa pufnesti involuntar in ras, cand unul dintre personaje binevoieste sa-si traga din greseala un glont in umar.

Pe Ice Cube nu-l „cred” deloc in rolul Capitanului de politie. Dar deloc. Personajul lui este aproape semi-isteric si duce umorul involuntar la un nivel pe care eu nu-l mai pot percepe. Asa cum nu „cumpar” nici scenariul (exagerat) si nici alte doua-trei personaje, complet iesite din „tablou”, din cauza faptului ca li se exagereaza trasaturile. Ma rog, poate am eu pretentii prea mari de la o simpla comedie. Sfatul meu ar fi sa-l vedeti acasa, daca puteti, ca sa nu va para rau de banii pe bilete si pop-corn.

Voiam sa va mai spun doar ca m-am apucat sa citesc cateva review-uri, in ideea de a-mi da seama daca sunt eu exagerat, sau filmul chiar a fost asa slab. Si macar cred ca m-am lamurit de ce nu se mai fac comedii bune. Pentru ca oamenii care se duc la filme de acest gen sunt din ce in ce mai putin „mobilati la mansarda”. Ei chiar au nevoie sa rada la vederea glontului pe care ala si-l trage singur in brat, pentru ca mai mult de atat nu pricep. Serios vorbesc. Pai spuneti-mi voi cand ati vazut ultima comedie tare, cu umor spumos. Ah, daca ai intre 15 si 20 de ani, te rog nu te obosi sa-mi raspunzi. As vrea sa-mi raspunda cineva care stie si ce inseamna „paper-cut”. Prin urmare am citit numai review-uri stupide care mi-au intarit convingerea ca am dreptate, este un film slab. Ca sa nu mai vorbesc despre cei care reusesc sa se amuze copios la el… Iar ce v-am pus aici, este regele neincoronat al comentariilor:

mihai_vasilescu_review

 

sursa foto

Marele secret este ca Ashton Kutcher nu joaca in acest film. Serios, va dau cuvantul meu de onoare.

mihai_vasilescu_22jumpstreet

sursa foto

P.S. Daca tot va duceti sa-l vedeti, macar nu plecati imediat dupa replica finala. Pentru ca urmeaza un fel de montaj cu 23 Jump Street, 24 Jump Street etc.

P.P.S. Va mai vand un pont: gemenii. Au fost personajele mele favorite. Macar ei sa va faca sa radeti.