…pe care imi pare rau ca nu le-am facut in cele 95 de minute petrecute joi seara in metrou, pe ruta Pipera – Tineretului. Si mai ales in cele 45 pe care le-am indurat cu stoicism, stationanad la Romana.

-Sa-mi comand o pizza. Si doua beri. Cred ca ar fi aratat misto fata operatoarei de la preluare comenzi cand i-as fi dat adresa: „la metrou, la Romana, peronul din directia de mers Aparatorii Patriei, vagonul doi, usa trei. Chiar langa tipa imbracata in rochita rosie”.

-Sa citesc cu voce tare din radu f constantinescu, pretinzand ca-s chestii care mi-au venit mie pe loc, in cap. In conditiile unui vagon plin de femei, mi-as fi capatat o binemeritata celebritate, in primele 50 de minute.

– Sa dau o fuga in Piata Amzei sa-mi iau juma’ de kil de cartofi. Temperatura din vagon mi-ar fi permis sa-i fac copti si tare ar fi mers cu niste sare si berile despre care ziceam mai sus.

– Sa inteleg la ce naiba foloseste google plus. Daca era nevoie, mai prelungeam un pic timpul de sedere.

– Sa ma ridic in picioare si sa ma inclin adanc in fata gagicii din fata mea, care aflata pe punctul sa cedeze nervos, i-a spus prietenei ce o insotea: ce-ar fi sa sun acum la astia de la metrou, sa le zic „buna seara, am sunat doar sa va spun muie ma! Si bang, sa inchid.”

– Sa invat pe dinafara 10-20 de citate poptamasiene, ca nu se stie nicodata cand ai nevoie de ele. La o adica puteam sa si inventez unul pe loc „metroul care nu merge, sta. Like si share daca esti de acord”. Si-mi faceam minim o duzina de follow-eri pe loc.

– Sa incep sa rad isteric cand o alta tipa (v-am zis ca erau femei in proportie covarsitoare, da’ nu m-ati crezut) a inceput sa se certe cu soacra-sa (nu-s convins, da’ asa sper) la telefon, pe motiv ca aia n-o credea ca e blocata in metrou.

– Sa ma duc la conductor si sa-i explic ca „cinci minute” se scrie dintr-o singura cifra.

– Sa-i explic agasantului care se lauda ca a stat cinci ani in Spania (patru barbati erau cu totul, iar asta era unul dintre ei) ca duma pe care i-a dat-o tipei de langa el, „nu iesim si noi la o tigara”, nu aveam cum sa fie amuzanta cand a zis-o a treia oara, in conditiile in care n-a fost nici prima data.
– Sa o iau dracului pe jos!

#dinmetrou

mihai_vasilescu_aglomeratie_metrou

sursa foto