Cand ai de primit, nu de dat.

-Se aleg zece-doisprezece prieteni carora le dai e-mail pentru a-i invita la petrecerea de ziua ta. Selectia este la latitudinea ta si principalul criteriu ar trebui sa fie posibilitatile financiare ale invitatilor. Doar n-o sa-i chemi pe ruptii aia in cur alaturi de care ti-ai trait bucuriile si, mai ales, tristetile. Nicidecum. La vremuri noi, prieteni cu posbilitati financiare noi. Pentru noi.

-Faci petrecerea in Vama Veche si nu uiti sa le explici ca trebuie sa-si achite cazarea. Pui si preturile pe noapte, ca sa nu ai discutii. Sunt vremuri de cacat si nu-ti permiti luxul sa platesti tu. Daca vor distractie, trebuie sa aibe unde sa stea. Daca nu, sa doarma pe plaja, da-i in ma-sa, ca doar e Vama.

-Astia „alesii” sa faca bine sa confirme. Nu de alta, dar sa-i poti inlocui cu primele „rezerve” de pe lista de back-up. Si lasa ca vad ei, alta-data n-o sa mai pupe asa ceva.

-Faci cea mai „consistenta” investitie: umpli juma’ de frigider cu bere si cealalata jumatate cu mici, pulpe si ceafa. Daca frigiderul e din ala mic gen „mini-bar”, cu atat mai bine, norocul tau si ghinionul celui care nu prinde nimic de mancat sau de baut. Iete-te, pai ce ii chemi la imbuibare?

-Tragi masina in curtea vilei si le pui si muzica de la cd-player. Sa nu caraie ca n-au entertainement. Plus ca, cine vrea poa’ sa faca baie. Marea e de la Dumnezeu, pe care il poti considera partenerul tau organizator.

-Dupa ce i-ai lamurit ce petrecere de vis ii asteapta, lasi modestia deoparte si le explici cam ce cadou ti-ai dori. Ar fi o imensa greseala sa te multumesti cu putin. Ai un statut, ce naiba, doar n-o sa te duci pe banii tai in concediu la Sovata. Mai bine pe ai lor, in doua destinatii turistice frumusele (ca sa fim bine intelesi: tu in low-cost nu te urci, ca ai fost o singura data si ai crezut ca faci icter-mecanic de la pasagerii ce populau scaunele din preajma augustei dumneavoastra fapturi). Ah, si pentru ca trebuie sa te simti si tu bine de ziua ta, in cele din urma, pe langa cele doua bilete de avion, prinzi in banii aia si un concert. Ca sa fie distractie.

-Daca nici asta nu este cel mai frumos cadou pe care sa ti-l doresti de ziua ta, nu stiu ce sa mai zic. 🙂

E posbil deja sa va intrebati „ce naiba abereaza asta pe aici”? Va explic acus. Tot ce ati citit este reinterpretarea mea pentru emailul (perfect autentic), pe care l-a primit unul dintre colegii mei zilele trecute. Omul nu si-a ascuns stupoarea, ba mai mult mi-a spus: „auzi, nu vrei tu sa scrii un pic pe blog despre chestia asta? Ca eu sunt in faza in care inca nu-mi pot lipi maxilarele, unul de celalat, in urma socului”. Na, ca am scris. Si, pentru conformitate, aveti si epistola electronica mai jos. Oare am exagerat?

Dragii mei,

Dupa cum v-ati obisnuit in ultimii ani, va invit sa ne relaxam, sa bem si sa mancam, sa ne balacim, sa dansam, sa jucam precum si orice altceva va trece prin cap in binecunoscuta statiune de pe litoralul Marii Negre, VAMA VECHE. Inca nu am stabilit tematica dar revin.

Festivitatile se vor desfasura intre 11-13 iulie, cu posibilitatea extinderii sejurului dupa posibilitati si disponibilitati ( eu personal vreau sa mai raman si pe percursul urmatoarei saptamani cateva zile daca nu pana inspre weekend).

 As vrea sa-mi confirmati cat mai curand pt a putea face rezervarea spatiului de cazare in vila in care v-ati obisnuit ( unde camerele sunt 100 ron pe noapte pt vineri si sambata si cred ca 80 pt celelalte zile din cursul saptamanii ( pt cei care vor sa mai stea). De asemenea va trebui sa achit cazarea in avans dupa mijlocul lunii, asa incat as avea nevoie de niste raspunsuri ferme.

 Si pt ca anul asta am decis sa ma tot plimb, imi doresc cadou doua bilete de avion (Praga si Amsterdam) si unul la un concert ( la Amsterdam), deci puteti sa donati banuti in functie de disponibilitati d-rei XXXXX YYYYY, care le va achizitiona

Merci si va astept cu drag”

mihai_vasilescu_amsterdam

sursa foto