Daca tot am stat pe acasa in week-end-ul asta prelungit, n-am avut altceva mai bun de facut decat sa ma uit la televizor. Si mi-am dat seama ca, fara sa vreau, am invatat o gramada de chestii. Mai mult sau mai putin utile, dar ce mai conteaza? Ele sunt acolo „pe sticla”, vrei nu vrei, iti perforeaza creierasul. Asadar:

Fratilor, aveti mare grija! Soacra INTOTDEAUNA vine in vizita la voi cu propriul detergent de vase dupa ea, avand intentia vadita de a va umili.

Are sau nu unde sa-l puna, ea isi va aduce axionul (sau orice alta marca preferata) in geanta, in buzunar sau chiar in mana. Nu va lasati pacaliti, crezand ca ati scapat. Fara exceptie, cand va veti duce in bucatarie sa incercati sa inlaturati urmele pranzului copios de pe vesela, ea o sa apara ca o zana (era cat pe ce sa zic „vrajitoare”, dar m-am abtinut la timp), cu buretele deja pregatit. Partea buna este ca intotdeauna detergentul vostru va face pipi pe al ei (spala cu macar 80% mai multe farfurii). Ceea ce nu cred ca o descurajeaza. Pentru ca, sa vezi ce, la urmatoarea vizita iar il are in geanta. Soacrele astea…

mihai_vasilescu_soacra

sursa foto

Pe aceeasi idee, mi-am mai dat seama de o chestie pe care, sa mor daca o stiam. Noroc cu astia de la tv, ca ne mai dezvaluie din secretele doamnelor. Pai pot sa pun pariu ca nici macar raduf habar nu are ca noua femei din zece au la ele (indiferent de ora, conjunctura, toaleta, destinatie) samponul sau balsamul de par. Iar daca printr-o nefericita intamplare l-au uitat acasa pe oricare din astea doua, fiti siguri ca si-au indesat in geanta un Perwol sau un Cocolino. Pentru ca niciodata nu se stie cand ai nevoie sa speli niste haine care trebuie sa-si recapete culoarea originala sau macar sa devina pufoase. Este ca habar nu aveati?

mihai_vasilescu_perwoll

Ah, pentru ca tot vorbeam de pranz copios, mi-am mai dat seama de o treaba misto. Daca ai ditamai burtoiul, la care ai muncit cu migala ani de zile, poti sa scapi de el printr-o chestie banala, genial de usoara. O simpla pastila de espumisan te va desumfla ca prin farmec, facandu-te sa te reintorci la dimensiunile pe care le aveai cand ai terminat liceul. Atat de simplu. Cum dracu’ nu s-a gandit nimeni?

Tot cu ajutorul pixelilor am identificat cel putin trei asociatii independente ale medicilor stomatologi, care dau certificate peste certificate diverselor tipuri de pasta de dinti. Practic nu avem niciun brand de pasta pe piata care sa nu fie, sa nu fi fost, sau urmeaza sa fie foarte curand, numarul unu in „ceva”. Ori e pasta de dinti care curata si gingiiile si cerul gurii si canapeaua, ori e singura care miroase a micsunele de munte, ori iti albeste dintii cu tot cu rect. Dar ceva face si e numarul unu. Iar treaba asta este clar atestata de o asociatie independenta de medici stomatologi. E bine, ce sa mai…

Fetelor, ati cam pus-o. Vara asta out-fitul trebuie asortat MUSAI cu inghetata pe care o hailiti. Fara dubii. Am vazut eu intr-un spot al unui brand celebru, o intreaga colectie pret-a-porter de toale misto, asortate cu inghetata pe bat. E un must. Treaba e ca, pe masura ce lingeti la ea si se cam termina, mai trebuie sa dati jos si din bulendre, ca sa fie trend-ul complet. Pe acest motiv, cred ca vom schimba si celebra zicala „era goala pusca”. Acum va fi „era goala bat”.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=TjKAmQOTf_Q&w=640&h=360]

 

Dupa care am vazut ca se pot face si spoturi tv care sa ne reprezinte la fix, ca natie. Adicatelea cocalaro-manelistice. Ca altfel nu-mi explic hidosenia aia cu Belgravistan. Si nu ma refer la cum este realizata (e chiar foarte tare) ci la ceea ce ne arata. Fix ce-i place romanului cocalar sa vada: aur, munti de aur peste tot si „valoare”, boss.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=SmynJ-Ms0aM&w=640&h=360]

 

In rest, ramane cum am stabilit. La LIDL „un buchet de crizanteme costa doar 9.99 lei si-i arata cat de mult o apreciezi”. Cat de mult? Pai de aproape zece lei. Practic e nepretuita, doar ca la o bancnota din aia rosie, mai primesti si rest. Perfect!

Dap, era sa uit. Inca ceva. Radu Banciu e un bou, dar asta cred ca deja stiati. Sunt curios daca vreun realizator de televiziune spaniol (si nu numai) a facut-o pe Arantxa Sanchez tarancuta sau in vreun oricare alt fel, care sa scoata in evidenta ca jucatoarea iberica, nu arata chiar ca un foto-model in exercitiu. Ea doar juca tenis. Si inca bine. Dar ce poti sa-i ceri raraitului care nu stie ce sa mai spuna, doar-doar ii creste si lui minuscula audienta? Asa ca, ramane stabilit, e doar un bou.