Un poliţist într-o intersecţie, la 5 dimineaţa, stătea liniştit, asteptând să înceapă traficul.
La un moment dat apare un jeep negru, cu geamuri fumurii. Maşina se apropie de intersecţie, şoferul vede că nu vine nimeni, accelerează şi trece pe roşu.
Politistul il fluiera si il trage pe dreapta.
Geamul din partea soferului se deschide pe sfert si din el iese o bancnota de 20 de euro.
Agentul se uita in stanga, se uita in dreapta, vede ca nu e nimeni si ia repede bancnota, facandu-i semn jeep-ului sa se care.
A doua zi, la fel. A treia zi la fel si tot asa, de fiecare data pe rosu, de fiecare data se deschidea un pic geamul si din jeep ieseau 20 de euro.
Peste vreo doua saptamani deja era clar. Politistul trasese toate sforile ca sa ajunga in intersectie in fiecare dimineata.
La un moment dat, jeep-ul nu a mai trecut intr-o dimineata. Suparare mare, ce naiba s-o fi intamplat? Dupa care, a doua zi la fel, a treia la fel, inca vreo saptamana tot asa.
Politistul, dezamagit, se gandeste ca mai sta o zi in intersectia aia, dupa care se lasa pagubas.
In ziua urmatoare, surpriza! Apare jeep-ul negru cu geamuri fumurii. Aceeasi cascadorie, trece prin intersectie pe rosu cu 60 la ora, politistul il fluiera si-l trage pe dreapta. Ies cei 20 de euro din interior. Politistul insa bate in geamul masinii. Geamul coboara. Inauntru, un tip bine, de vreo 40 de ani, la patru ace, care se uita mirat la el.
Politistul:
– Unde ati fost, dom’le?
Omul:
– Pai… in vacanta cu iubita. In insulele Azore…
Politistul, suparat:
– Ei, nu, zau!… Pai, cum asa, bă, in vacanta?!
Omul, speriat:
– Pai…da…
Politistul:
– Cum, bă, PE BANII MEI???!!!

 

mihai_vasilescu_poiltist

sursa foto