Strada pe care locuiesc eu, desi se afla in buricul targului, este plina ochi de tigani. Mda, imi pare rau, dar dezavuez formula de adresare „cetateni de etnie roma”. Nu fratilor, sunt tigani ca toti tiganii, colorati, guralivi, perversi, hoti, lenesi si toate celelate adjective care pot fi asociate cand pomenesti de aceasta rasa deosebita. Dupa ce am citit articolul asta, ma gandeam cu groaza cum ar fi sa inceapa damblaua jocului asta si pe la mine pe aici. Nu de alta dar acum cativa ani cand toata lumea putea sa calareasca un scuter, pentru ca nu trebuia niciun fel de permis, la mine sub ferestre era un adevarat circuit de motocros. De dimineata, pana dimineata, traiam in urlet de motoare ambalate si pit-stop-uri. De la cele mai nenorocite gioarse, pana la cate un Vespa aproape nou (astea cred ca erau sutite), alergau ca urmarite de draci, prin linistea si somnul meu, care se dusesera dracului. Nu a fost nimeni mai fericit ca mine cand a „trecut” legea care spune ca ai nevoie de permis si pentru scuter. La revedereeeeeeee San Marino motogp, bine te-ai intors linistea mea.

mihai_vasilescu_tigani_scuter

sursa foto

 

Ei bine, cum ar fi sa ajunga la „indienii” mei (si nu numai) moda jocului asta absolut cretin, The Knock-Out Game? Cum mama naibii ai mai putea sa iesi pe strada? Si lasa-ma pe mine, ca dupa ce mi-o iau prima oara, sunt cu ochii in paispe. Dar cum dracu’ mai ies din casa mamele, tatii, sotiile, iubitele, copii, bunicii nostri daca-i apuca pe astia cheful de vreo competitie de genul care lasa mai multi oameni lati dintr-un pumn? Si ma gandesc la „colorati”, pentru ca la ei prind cel mai repede toate cacaturile nasoale. Dealtfel si cretinul asta de la Cluj, pare tot tigan sadea. Macingo il cheama. Si Alexandru. Desi cred ca un prenume ca Pardaillan, ar fi fost mult mai potrivit. In filmuletele pe care le-am vazut din state, cei care practicau erau tot de culoare, sau mai spre latino. Scursurile societatii. Imi pare rau, nu vreau sa generalizez, dar nu stiu cum se face ca de astia se prind cel mai repede toate chestiile nasoale. Si atunci, sa nu te gandesti ca au predispozitie genetica?

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=liatWFj5COk&w=640&h=360]

 

Ma rog, partea buna este ca pe retardul ala de la Cluj l-au prins imediat. Partea rea, ca procurorii au cerut sa fie cercetat in libertate. Pe motiv ca nu prezinta un pericol public. Ai sa moara ma-ta, tu procurorule care ai dispus asta. Si daca de poate, sa moara lovita in maxilar de tanara speranta a boxului romanesc, Alexandru Macingo. Sa vedem daca mai crezi tu chestii din astea dragute si de bun simt, cand te suna de la spital si iti spun ca distinsa faptura care ti-a dat viata, zace cu doua-trei coaste rupte si o fractura de maxilar. Si asta intamplandu-se acum, dupa ce tu ai considerat ca bietul tanar nu are de ce sa fie inchis. E  un scenariu bun, mi-as dori sa se realizeze.

Ca sa recapitulez un pic, daca nu aveti rabdare sa cititi stirea: dobitocul ala din Cluj face box la nu stiu ce club. Este cotat drept o „tanara speranta a boxului romanesc”. Prin urmare, cand a iesit din discoteca sambata seara, nu a gasit nimic mai bun de facut decat sa-si exerseze talentul pe cine-i iesea in cale. Asa ca a pocnit, bagand in spital, cativa oameni. Un cap trosnit de bordura, cateva oase ale fetei rupte si un telefon FURAT si dus la amanet sunt rezultatul „jocului sau nevionovat”. Si asta pe strada, da? In PUBLIC? Si atunci cum mortii ma-tii, bai procurorule, consideri tu ca nu „reprezinta un pericol public”? Dar de care? Indoor?

Aveti mai jos „tanara speranta”. Nu de alta, dar poate va intalniti pe strada cu el. Sa fiti in garda, chiar daca este un baiat de pus pe rana (pe care uneori ti-o provoaca chiar el)

mihai_vasilescu_alexandru_mancingo

sursa foto

P.S. Terminsem de scris articolul cand am vazut declaratia lui Leonard Doroftei, presedintele Federatiei Romane de Box, care doreste excluderea lui Macingo din viata sportiva, pentru abateri repatate. La revedere fostului sportiv, bun-venit potentialului (si mai mult decat probabilului) infractor!