Asta e chiar tare. Bine ca n-a mierlit-o nimeni si pot sa fac si eu putinel misto. Sa mor eu daca n-am avut un mic sentiment de mandrie, dupa ce m-am dumirit ca nu sunt victime. De ce? Pentru ca am tot condus si afara din tara asta. Iar la aia pe sosele vezi vulpi omorate, iepuri si arici. Numai la noi ma saturasem de maidanezii storciti pe asfalt sau cate o mata (matza, ca ma-ta se scrie cu cratima), care in loc sa ajunga pe intagram, trona facuta afis pe linia continua. Asa ca, nu mi-a venit sa cred cand am auzit ca era vorba de UN FAZAN care a provocat accidentul (bine in prima faza am crezut ca e vorba de vreun tip care traversase aiurea si il fac astia „fazan” la tv, da’ m-am lamurit eu repede).

Da, domnule, asa mai venim de acasa. Semn de civilizatie, nu gluma. Sa moara in chinuri nemtii cu auto-bahn-urile si vulpile lor moarte. Sa-si ia iepurii si sa ne lase. Sa-si bage aricii in…adica nu, ca-i doare. Fazani bai, ati inteles? Asta omoram noi pe strazi. Eu luam filmul accidentului asta si-l faceam clip de promovare turistica al tarii: „Romania, tara unde fazanii colcaie pe strazi”. Si stati asa ca urmeaza paunii, ursii koala si ornitorincii. Haben Sie verstanden?

mihai_vasilescu_fazan

sursa foto

Dupa aia nu am inteles de ce repetau obsesiv ca un „sofer in varsta de 38 de ani” a omorat fazanul. Cred ca au zis de minim trei ori. Voiau sa-l insoare, sau care e treaba? Eu, mai degraba as fi vrut sa stiu cati ani avea soferita implicata si ea in accident. Da’ nu zicea nici dracu’. Daca au vrut sa sublinieze ca era un sofer cu experienta, s-au cam cacat pe ei. Ca poate omul isi luase permisul la 37 de ani. Si chiar daca nu era asa si ala conducea de douazeci de ani, nu i-a folosit la nimic. Pentru ca in cazuri din astea te duci glont si omori animalul ala, nu tragi de volan sau pui frana ca disperatul, ca uite ce se intampla. In loc s-o scoti pe tanti aia la o cafea, o bagi in spital. Si nu e frumos. Asa a provocat accident si pana la urma a facut si fazanul ala numai bun de pus pe varza. Ah si a mai si continuat sa mearga, ca fazanul (era sa zic ca boul, da’ n-am zis) in loc sa sa se opreasca sa vada dracului ce a lasat in urma.

Acu’ daca va mai zic si ca eu banuiesc ca femeia a inchis ochii, cand l-a vazut pe ala venind, o sa ziceti ca sunt rau si misogin. Da’ am voie sa cred asta, nu? Fix ca-n bancul cu „Draga, imi e cam frica pe serpentinele astea”! „Fa si tu ca mine, iubitule, inchide ochii”!

Daca stai pana aproape sa se termine stirea, apare o doamna de la „salvare” care se milsotiveste de noi si ne zice si varsta tipei: 39 de ani. Hai c-am nimerit-o. El 38, ea 39. Sa-mi ziceti mie „cutu” daca n-au vrut sa-l insoare astia de la pro. Sau s-o marite pe-aia? Hmmm…ma mai gandesc.

Oare o fi luat cineva fazanul ala sa-l manance?

mihai_vasilescu_fazan_cuptor

sursa foto