Ce Program Phare? Ce Comunitate Europeana? Gata, am descoperit secretul, fratilor. Am vazut stirea asta si m-am gandit ca ceva mai tare nu se poate. Va dati seama ca au reusit astia de la Politia Timis sa indeplineasca ce s-au chinuit jumatate (daca nu mai multi) dintre mafiotii sau spionii din lume? Carlos Sacalul si-ar fi dat o mana, numai sa reuseasca asta. Mai vorbim de Al Capone sau Lucky Luciano? Cum si-ar mai fi vazut ei de „afaceri” linistit, daca ii declarau decedati. Nu stiu cum naiba nu le-a dat prin cap. O simpla „relocare” pe plaiuri Mioritice si rezolvau problema. Daca pe aici se reuseste asta in plin secol douasunu, d-apai acum cincizeci de ani sau mai bine? A propos, mai am o nedumerire: cum naiba se face ca toate stirile astea ciudate din ultima vreme, apar din Vestul tarii? Ba cangurul mort de la Arad, ba tigrul ucis la Sibiu. Acum astia de la Timis. Pai sa nu-ti vina sa crezi bancul cu cercatatorii ardeleni, care au inventat incetinitorul de particule?

mihai_vasilescu_cercetator_ardeleanSursa foto

Eu ma gandesc in felul urmator. In locul lui nenea asta pe care a cazut magareata, faceam asa: luam la rand TOATE bancile din Romania si imi trageam cel mai mare credit cu „cascaval” cash, pe care il aveau disponibil. Nu ma bagam la ipotecare, ca-ti iau astia casa, chiar daca o mierlesti. Dupa ce am vazut stirea, m-am uitat rapid pe net, sa vad ce se intampla cu un credit, dupa ce mori. Cica depinde. Daca exista asigurare de viata sau nu. Daca mostenitorii fac certificatul de succesiune, sau nu. Ma rog, din astea care nu prea m-ar interesa, pen’ca oricum as fi pornit sa le dau teapa.

Uite, luam cazul urmator. Presuspunem ca nu am pe nimeni care sa ma mosteneasca. Sau, mai al dracu’, am. Dar stiind ce am de gand sa fac, ii dezmostenesc. La o prima numaratoare, sunt vreo patruzeci de banci prin spatiul Carpato-Danubiano-Pontic. Hai ca nu le pacaleam pe toate. Sa zicem jumatate asa (desi eu cred ca m-as fi dus spre 30), dar treaca de la mine. Pai cum era sa iau cate 10.000 de euro de la fiecare? Se faceau doua sute de batrane? Se faceau. Si cum mai luau ei banii de la mine? Aud? Cum? Ca ma duceam mintenas si le prezentam personal Certificatul de Deces. Si ii rugam sa se adreseze mostenitorilor, pentru ca eu, in calitatea mea de nefiinta, nu mai am de gand sa platesc vreo rata NICIODATA! Ah, nu am mostenitori, ghinion, judecati-va cu aia care m-au declarat mort. Ca sa fie circul complet, poate ma prezentam la ei asa, sub o forma semi-pamanteana.

mihai_vasilescu_Zombies

Sursa foto

Dupa care ma duceam frumusel si la angajatorul meu si-l rugam frumos sa-mi dea in mana salariul brut. Ca ala net e pentru persoane care mai vietuiesc inca pe aceasta planeta si trebuie sa-si plateasca taxele la zi. Cum era vorba aia? In viata doua lucruri sunt inevitabile: moartea si taxele. Apai, daca tot am binevoit sa il indeplinesc pe primul, taxele nu-si mai au rostul nu?

Radem, glumim dar eu sunt tare curios ce s-ar putea intampla daca speculezi o trebusoara din asta in favoarea ta? Ce ti-ar putea face? Cand tu ai cetificatul de deces in mana. Cand toate datele si CNP-ul sunt ale tale. Sa ma dea bancile in judecata? Bun, si? Sunt mort, ce sa-mi mai faca? Sa dea statul in judecata! Oho, suntem in Romania, boala lunga, moarte sigura. Eu as fi dispus sa incerc. Care ma ajutati cu un Certificat de Deces perfect legal? Sa incep sa strang hartoagele pentru credite.  Hai fratilor ca nu saracesc bancile de la 10.000 de euro. Care lucrati pe la Primarie sau Politie sa ma ajutati sa ma scot?

mihai_vasilescu_dead_people

Sursa foto