Ca tot ruleaza filmul asta, ma gandeam cam ce mi-ar placea sa gasesc pe aici, daca as lipsi vreo douazeci de ani din peisaj. Dar asa pe genul sa plec maine si sa revin in martie 2034. Sper ca nu va asteptati sa va vorbesc de autostrazi construite si metrouri terminate, ca nu e genul meu si nici nu cred ca se vor realiza in timpul vietii mele, iar eu sper sa fiu inca printre voi, peste douazeci de ani. Sa pornim calatoria in viitor zic, asa pe domenii, ca la stiri:

Politica si Social:

– Romania este pe cale sa rezolve problema cainilor fara stapan. Noul Cod Penal propune ca infractiunile cu o gravitate redusa (cele condamnabile pana la cinci ani ani) sa fie ispasite in „ani-caini”. Ai luat condamnare de trei ani, aceeasi perioada trebuie sa ingrijesti 12 caini (acelasi numar cu lunile anului).

– Daniela Crudu este numita noul Ministru de Finante. Subsecretar de Stat, in probleme de Criminalitate Bancara este Leo de la Strehaia.

– Crin Antonescu publica un volum ce ajunge rapid best-seller: „Terapia prin somn”.

– Fostul temisman Ilie Nastase da un interviu senzational. El recunoaste ca: „De doua luni Brigitte ma obliga sa dorm in cusca cainelui. O iubesc, dar asa ceva nu se face. As fi acceptat o saptamana”.

– Este eliberat din inchisoare ultimul supravietuitor al tragediei aviatice din Apuseni, din 2014. Supravietuirea lor a fost incadrata de tribunal la: spionaj si sabotarea institutiilor statului.

– Facebook devine unicul document oficial prin care esti recunoscut ca cetatean cu drepturi depline. Astfel devine realitate, o gluma a inceputului de mileniu care spunea ca: „n-ai facebook, nu existi”. Permisul de conducere este inlocuit de Instagram.

– Gigi Becali anunta ca nu mai suporta persecutiile politice si emigreaza intr-o tara care nu are incheiate acorduri cu Romania. Surse din preajma latifundiarului afla si posibila destinatie: Tara Lovistei.

mihai_vasilescu_becalisursa foto

Monden:

– Mihai Morar lanseaza prima gluma productie proprie. Online-ul este in delir. Cateva zile mai tarziu se descopera ca gluma respectiva era furata dintr-un „oracol” de adolescent din anii optzeci;

– Radio Guerilla anunta ca in curand isi va relua emisia. Dobrovolschi renunta la postul de moderator al emisiunii „Un show pacatos”, pentru a se intoarce la radio.

– Mircea Badea comunica, in emisiunea pe care o pastoreste, ca nu va mai locui cu parintii. S-a mutat la sora-sa. Sta in camera Rontzil-ului.

– Adrian Cristea (Printul) renunta la productia de costume barbatesti, pentru a investi intr-o fabrica de proteze dentare din cristale Swarovski. Sloganul noului produs: „sa ne vezi cu ochii mintii, ca sa-ti straluceasca dintii”.

– Bataie ca in „Sapte Pacate” in fata unui restaurant de lux din Capitala. Fosta prezentatoare tv, Iuliana Marciuc Posea, a fost despartita cu greu de oponenta ei, nimeni alta decat sotia cantautorului septuagenar Adrian Enache. Reporterii au reusit sa smulga cateva cuvinte din gura Iulianei: „curva dracului, daca o prindeam si la ficat dupa ce i-am zburat proteza…”

– Irinel Columbeanu devine ginerele lui Ion Tiriac. Miliardarul de la Izvorani anunta ca a cerut-o in casatorie, pe cea care s-a dovedit a fi iubirea vietii lui, fiica lui Ion si a Biancai Tiriac (fosta Dragusanu, fosta Slav). Tanara Adriana, acum in varsta de 19 ani, este fata Biancai din casatoria cu Victor Slav si, asa cum maica-sa a declarat in numerase randuri, a fost conceputa la Paris.

–  Israela implineste 93 ani si l-a anuntat pe Liviu ca divorteaza. Liviu nu-si revine. De bucurie si-a pictat pe tot spatele un steag la Palestinei. Si pe antebratul stang un tatuaj in forma Fasiei Gaza.

mihai_vasilescu_israelasursa foto

Sport:

– Victor Piturca preia fraiele echipei nationale. Revine in functia de selectioner dupa o pauza de 19 de ani. Timp in care Nationala s-a calificat la fiecare turneu final. Rezultatele bune au indepartat publicul de stadion. Prima declaratie dupa reinstalare a selectionerului: „oamenii mai au nevoie si de adrenalina. Prea multe calificari strica, no”?

– Dinamo Bucuresti este la un pas de accederea in grupele Champions League. Ar fi o performanta unica in istoria clubului din Soseaua Catalin Botezatu (fostul Bulevard Stefan cel Mare). Dinamovistii sunt calificati direct in turul 9 preliminar. Performanta pe care au mai reusit-o doar in urma cu zece ani, cand au fost la un pas sa intre in turul 8, dar s-au vazut eliminati de vicecampioana statului Andorra, puternica FC Lusitanos.

– Victor Hanescu este aproape de un triumf istoric la Roland Garros, old-boys. Conduce cu 1-0 la seturi si are 5-0 si patru mingi de meci, in setul doi. In momentul primului serviciu ridica privirea si observa un mesaj, aparut din senin pe cer: „ntzzz, nu e nici azi ziua ta, Victor!”. Arunca racheta si fuge, pierzandu-se in multime.

– Lucian Bute anunta al 39-lea meci revansa, impotriva lui Carl Froch. Englezul a declarat pentru Sky Sports: „sper sa fie ultimul meci, deja nu mai pot, am si eu o varsta. Sper ca Bute sa invinga!”

– Rapid Bucuresti are un nou finantator cu ajutorul caruia spera sa revina in prima liga, dupa o pauza de 21 de ani. Este vorba despre cunoscutul om de afaceri bucurestean, „Cocosatu’”, proprietarul restaurantului cu acelasi nume. 

– Razboiul dintre cele doua echipe ale Craiovei este departe de a fi incheiat. Adrian Mititelu a prezentat in instanta o serie de hrisoave oficiale, datand din vremea lui Menumorut, din care reiese ca este mostenitorul de drept al terenului pe care s-a construit noul stadion Ion Oblemenco. Din inscrisuri rezulta clar ca exact acolo isi avea voievodul transilvanean casa de vacanta.

mihai_vasilescu_mititelusursa foto

Cam asta fuse, vorba poetului ne-pereche: „toate-s vechi si noua toate”. Dar poate mai aveti voi idei. Le astept cu drag.