Fritz-ii astia ai mei au trecut vrajitoria in nomencalatorul muncii. Germania este una din tarile unde vrajitoria este considerata meserie cu acte in regula, ba se mai si studiaza. Au scoli specializate, de unde iesi eventual calare pe matura si cu titlul de vindecatoare cu ajutorul naturii. Si pentru ca v-am explicat ca astia, numai la auzul cuvantului “medicament” fac deja alergie, moda ia o mega amploare.

Doctorita mea de familie e romanca. Si pe langa titlul de doctor, l-a luat si pe cel de vindecatoare. Contrariata de asocierea celor doua meserii, care teoretic se bat cap in cap, o intreb ce combinatie turbata e asta? Raspunsul a fost prompt:

-Eu, spre deosebire de astia de pe aici, stiu unde se termina vrajeala si unde incepe stiinta .

Nu am idee cat de mult pricep astia unde se termina vrajeala, dar cert este ca istetele astea vindecatoare, practica teorii de genul:

Copiii pot fi bolnavi de pana la 13 ori pe an de raceala, nu au nevoie de medicamente niciodata. Nu conteaza ca aia sunt cu un picior in groapa, numai sa nu se cheme ca i-am otravit noi cu vreun medicament.

Pentru indepartarea paduchilor (tema mea preferata) nu este nevoie de produse chimice. Este indeajuns sa mutam ousorul scarbos din punctul in care el s-a prins pe firul de par, cu 2,5 cm mai sus.  Automat moare. Poate crapa de oboseala, de la plimbarea lunga. Dar taticul lui si mamica lui se impuiaza nestingeriti, ca sa imi dea mie motive sa le plimbaresc ouale  .

Cand ne cumparam casa noua, trebuie neaparat sa vina vrajitoarea inscolata ca sa “dea cu pendulul”, pentru a afla care sunt locurile optime de dormit in casa.

Daca esti deprimat trebuie sa te tii cu mana stanga de inelarul mainii drepte.

Daca te doare gatul, trebuie sa stai in picioare, cu laba piciorului stang peste cel drept. Fii-miu de trei ani, garantat poate fi tratat asa cu mare succes, avand in vedere ca nu sta  mai mult de doua minute in aceeasi pozitie. Poate doar cand doarme, dar mai greu cred ca ar fi sa pui copii sa doarma in picioare.

In dormitorul conjugal sa ai neaparat doua rate, care sa stea cioc in cioc, pentru a tine vesnic aprinsa flacara dragostei intre soti. Pe bune. Habar nu am de ce rate, de ce nu au ales si ei iepuri.Ca astia cica le au bine la capitolul frecventa. Nu prea am vazut rate practicand Kama–Sutra, asa ca nu imi dau cu parerea.

Mein Gott, Saracul Hipocrate!!!

mihai_vasilescu_vraitorii

sursa foto